Regles-du-jeu

Oplossing niet gevonden?
Start onderwerp
41437 netweters
17977 gesprekken
19426 vragen

Spelregels

Waarvoor je De Netweters kan gebruiken? Laten we zeggen: vriendelijke discussies en het uitwisselen van informatie en tips & tricks in verband met Telenet-diensten, maar ook andere zaken die met tv, internet, telefonie of entertainment te maken hebben.

Check voor je deelneemt zeker de gebruiksvoorwaarden van onze community. Hieronder vertellen we je alvast de basisregels waar je als lid van onze community mee akkoord gaat.

Goede afspraken, maken goede vrienden!

Eerst even kijken ...Zit je met een probleem of heb je een vraag? Zoek dan eerst even via de zoekbalk bovenaan of er al een topic over bestaat. Misschien ben je niet de eerste op De Netweters die ermee zit en is er al een thread waarin je een antwoord kan vinden of aan kan deelnemen. Dubbele posts worden door moderatoren regelmatig samengevoegd, meerdere posts over hetzelfde onderwerp creëren namelijk alleen maar verwarring.

Mond gespoeld?Scheldwoorden, grove, beledigende, discriminerende of racistische commentaren: die kunnen hier echt niet. Moderatoren zullen erop toezien dat leden elkaar steeds met respect behandelen, ook wanneer je het bijvoorbeeld niet eens bent met iemand zijn of haar mening.

Harde feiten en cijfers: daar zijn we dol op!We houden van juiste informatie, maak dus geen loze beweringen en ondersteun je posts met feiten en cijfers waar mogelijk. Citeer je? Dan weten we graag je bron.

Wie ben je?Je schoenmaat moeten we niet weten, maar anoniem kan je niet deelnemen aan De Netweters. Je hebt dus minstens een geldig geverifieerd e-mailadres nodig.
Wees gerust, we gebruiken dit niet voor commerciële doeleinden.

Hou het relevant!Reclame maken voor commerciële producten of diensten? Je persoonlijke zaakjes regelen? Daar zijn andere plaatsen voor online.
Hier houden we het graag informatief en interessant voor alle Netweters.

Denk eraan, iedereen kan meelezen.Deel je informatie met De Netweters? Super! Maar denk eraan dat iedereen kan meelezen. Persoonlijke informatie zoals je e-mailadres, wachtwoord, telefoonnummer, adres, bankgegevens, klantennummer, publiek IP-adres... hou je toch beter voor jezelf.

Hou het hier proper!We blijven graag clean. Plaats alsjeblieft geen schadelijke inhoud zoals links naar malware, Trojanen, virussen en andere.
Maar dat spreekt voor zich, niet?

Likes, die moet je verdienen.Iedereen helpt iedereen met plezier. Maar een schouderklopje zo nu en dan doet wonderen. Like er dus gerust op los.
Onthoud enkele basisregels:

  • Geef Netweters alleen likes als ze verdiend zijn.
  • Plaats je regelmatig relevante reacties? Dan stromen de likes vanzelf binnen.
  • Volg je de spelregels niet? Dat grijpen de moderatoren in.

Onze moderatoren waken.Is je afbeelding (publiek of via privéberichten) in strijd met de spelregels? Is de inhoud van je post niet correct of irrelevant? Schend je de privacy of (eigendoms)rechten van andere leden of derden? Overtreed je de gebruiksvoorwaarden? Moderatoren kunnen je bijdrage aanpassen of verwijderen, waarna ze je dit ook laten weten. Probeer je het beloningssysteem te manipuleren? Dan kunnen ze je likes verwijderen, je ranking aanpassen … En als je het echt te bont maakt, zullen ze je na een waarschuwing bannen van De Netweters.

We vragen de leden van De Netweters om ook zélf waakzaam te zijn. Zie je een bijdrage die niet koosjer is? Meld het aan de moderatoren via de link ‘ongepaste inhoud melden’, deze vind je in het menu bij elk bericht. Op deze manier zorgen we er samen voor dat het hier een aangename omgeving blijft voor iedereen.

Hoe herken je Telenet binnen De Netweters?De moderatoren en de community managers kan je herkennen aan hun rang (Community Manager, Moderator) en bijhorende rang-icoon.
Andere werknemers van Telenet kunnen zich identificeren via de handtekening in hun bericht.

Ben je een Telenet-medewerker? Denk eraan dat je dan steeds vanuit je eigen standpunt spreekt. Wanneer er een Telenet standpunt ingenomen moet worden, zullen de moderatoren en community managers dit vooor hun rekening nemen.

Wijzigingen? Dat kan altijd. Telenet kan steeds wijzigingen aanbrengen aan deze gebruiksvoorwaarden of spelregels. Essentiële aanpassingen zullen natuurlijk vooraf worden meegedeeld. Dit zijn de regels die gelden bij De Netweters. Dus als je de community gebruikt, ga je akkoord met deze spelregels en de gebruiksvoorwaarden.

We zitten hier niet bij de Telenet-Group!De meeste topics binnen De Netweters zijn opgesteld door en voor klanten. Moderatoren en community managers houden elke dag een oogje in het zeil. Het merendeel van de informatie binnen deze community wordt dus door andere gebruikers gepost. Deze worden dus niet officieel ondersteund door Telenet. Af en toe zullen de moderatoren of community managers wel deelnemen in de threads om iets te verduidelijken of een update te geven omtrent een specifiek topic.

Is dat een probleem? Tuurlijk niet. Het betekent wél dat je altijd voorzichtig moet zijn met de informatie. Maar dat geldt natuurlijk voor alle informatie, vanuit eender welk medium.

Een persoonlijke vraag?Heb je een vraag omtrent je persoonlijke account of betalingen? Dan neem je beter contact op met Telenet via de officiële Telenet-kanalen: klantenservice, WhatsApp, Facebook, telefonisch, ... of neem eens een kijkje op Mijn Telenet. Via deze kanalen kan je Telenet bereiken.