De Netweters
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Wegwijzer

Het idee achter De Netweters is even simpel als geniaal: als iedereen iets weet, weten we samen alles. Gooi jij een vraag in de groep? De kans is groot dat een ‘specialist’ ze kan beantwoorden. En wat voor jou vanzelfsprekend is, kan je hier met de andere Netweters delen. Leerrijk én … leuk. Want iedereen helpt iedereen met plezier!

Oplossingen aanduiden

Heb je een correct antwoord gekregen of richtlijnen waarmee je jouw probleem hebt kunnen verhelpen, duid dit dan aan als de oplossing. Hiermee zal je ook andere gebruikers helpen om snel een oplossing te vinden. Kreeg je meerdere correcte antwoorden? Markeer ze dan gerust allemaal als oplossing.

Mocht je tussen de oplossingen geen antwoord gevonden hebben, gooi dan zelf jouw vraag in de groep. Er is vast en zeker een Netweter die je verder kan helpen.

Likes geven & krijgen

Op Facebook en Twitter liken we er al op los. Ook hier kan je met likes jouw erkenning geven aan andere mensen hun posts. Deze likes worden samengeteld en verschijnen op jouw dashboard.

Heb je niet zoveel likes? Niet getreurd! Denk eens na over je specialiteiten, duik in die topics waar je echt alles over weet … en de likes komen zó binnengestroomd!

En wist je dat ze ook je rang beïnvloeden? Maar voor je een bepaalde rang haalt op De Netweters, moet je niet alleen zelf likes krijgen maar er ook géven. Dus … spread the love, je krijgt er veel voor terug!

Hoe kan je antwoorden?

Je ziet een post waar je wel het antwoord op weet of waar je jouw mening over kwijt wil? Aarzel dan niet om het onderwerp te openen en op de knop beantwoorden te klikken.

In het nieuwe venster kan je dan jouw bericht opmaken zoals je zelf wil. Iets in het vetgedrukt plaatsen of een onderlijning geven, kan vaak de boodschap nog beter overbrengen. Heb je een filmpje of foto om je vraag of antwoord extra toe te lichten? Prima, zéker toevoegen dan! Na het toevoegen van een foto, kan het even duren voordat deze zichtbaar wordt. Je foto moet eerst nog goedgekeurd worden door de moderatoren of Kraks.

Speel je graag op zeker? Open dan even het tabblad "voorbeeld", zo kan je jouw bericht nog nalezen vooraleer je het live zet. Is alles in orde? Klik dan nog even op “posten” zodat iedereen je antwoord kan zien.

Mentionen, wat is dat?

Je hebt ze misschien al gezien, de onderwerpen die ettelijke pagina’s lang zijn. Al de opmerkingen en extra informatie: ze maken het soms moeilijk om een reply naar een specifieke gebruiker te sturen. Maar geen nood! Nu kan je deze gebruiker ‘mentionen’. Je doet dit door een @ te gebruiken, en ziet vervolgens een menu waarin alle gebruikers binnen deze post staan. Kies aan welke andere Netweter je jouw antwoord precies wil richten. Hierdoor zal deze persoon een melding krijgen dat iemand hem/haar persoonlijk heeft aangesproken.

Badges verdienen

Badges verdienen kan je vrij simpel door deel te nemen op De Netweters. Je bijdragen en activiteiten zullen zeker en vast beloond worden! Kort samengevat: hoe meer je deelneemt en hoe interessanter je bijdragen op De Netweters, hoe meer (verschillende) badges. Welke badges kan je zoal verdienen? Hier alvast enkele voorbeelden:

Likes Likes: spaar badges met de likes die krijgt.
Posts Posts: ook de bijdragen die je post, leveren badges op.
Antwoorden Antwoorden: hoe vaker je reageert, hoe meer badges.
Oplossingen Oplossingen: wordt jouw reactie als oplossing gemarkeerd? Dan levert dat een badge op!
Tags Tags: voorzie een bericht van tags en je spaart wéér.
Profiel Profiel: hoe vollediger en actueler je profiel, hoe meer badges.

Het kan ook gebeuren dat je verrast wordt door een badge. We hebben namelijk rond specifieke periodes en evenementen badges verstopt. Bezoek je in deze periode De Netweters? Zal je zo'n unieke badge aan je collectie kunnen toevoegen!

Labels en tags

Op een community is het soms moeilijk om terug te vinden waarnaar je zoekt. Onze zoekfunctie kan je hierbij helpen. Maar ook het gebruiken van labels en tags geeft een beter overzicht.

Labels kan je alleen toevoegen wanneer je zelf een vraag stelt op De Netweters. Je moet er minstens één kiezen. Kan je er meer aanduiden? Aarzel dan zeker niet om meer labels toe te voegen en zo je vraag nog duidelijker te maken. Deze labels moet je trouwens niet zelf verzinnen, je kiest ze uit een lijst met vooraf bepaalde onderwerpen. Bijvoorbeeld: Apple, iOS, digicorder, mobiele data, ...

Tags daarentegen kan je volledig zelf bepalen. Heb je problemen met een specifiek type van Samsung of Android? Dan kan je deze info als tag toevoegen. Tags kunnen ook door iedereen toegevoegd worden aan zowel vragen als antwoorden. Op regelmatige basis zullen de moderatoren deze tags nakijken en eventuele niet-relevante tags verwijderen.

We geven nog graag een tip voor zij die zich geroepen voelen om te taggen. Probeer je tags zo kort, simpel en concreet mogelijk te houden. Hierbij denken we aan foutmeldingen, toestel types, versies van besturingssystemen, ... Ziet je tag er te lang uit? Dan is hij waarschijnlijk te lang en kan je de tag beter opsplitsen.

Veel plezier op De Netweters!