Beantwoorden
StrikerXL
Freshman Weetjesweter
Berichten: 8
Happy New Year! Jij bent af! Leesbeest! Mooi, mooi!

Double NAT probleem na plaatsing Asus Router in DMZ

Hi iedereen,

 

Ik heb mijn eigen Asus router in de DMZ geplaatst met het juiste IP adres.

Toch krijg ik een double NAT conflict, wat niet ideaal is voor onder andere gamen enzo. ... .

 

Is er een mogelijkheid om dit probleem te verhelpen of is er mogelijkheid om de modem/router van Telenet in 'modem only' modus in te stellen?

 

Alvast bedankt voor jullie input!

 

Titel gewijzigd door Suzy (admin) | Vorige titel: Double NAT Probleem

Living Room - Video: Sony 55XG9505, Audio: Sonos Beam Gen 2, Sub Gen 3, Player: Sony X800M2, Streambox: Apple TV
Mancave - Video: Philips 43PUS8546, Audio: Sonos Beam Gen 2, Consoles: Nintendo Switch & Lite, Streambox: Apple TV
Daily Drivers - Mac: Apple iMac (Retina 5K, 2020), Phone: Apple iPhone 12
Tags (2)
0 Likes
12 reacties
robatoras
Freshman Meesterweter
Berichten: 2335
Jij bent een pro! De slimste mens? Dat ben jij. Champagne, lezer van het jaar! GP, kort voor Giga Poster!

Double NAT probleem na plaatsing Asus Router in DMZ

Ikzelf heb een modem only ,24*8 CV7160E EMTA 3.wordt niet meer geleverd.

Klopt het dat je met de nieuwe HGW 'Compal CV8560E HGW 3.1' geen dubbele NAT hebt als je er een eigen router aanhangt?

DJFransZeus
Professional Beetjesweter
Berichten: 7
Alles op zijn plek! Leesbeest! Netjes! Mooi, mooi!

Double NAT probleem na plaatsing Asus Router in DMZ

Deze thread kan je een heel eind helpen

DOCSIS 3.1 E-Router bridgen: waar hang ik Digicorder?

 

igvfer
Professional Superweter
Berichten: 6795
Topic held(in)! PhD in problem solving! De gouden postveer is voor jou Organisatietalent!

Double NAT probleem na plaatsing Asus Router in DMZ

@StrikerXL  Kan je eens een screenshot plaatsen van uw portforwarding + DMZ in "Mijn Telenet" en van uw forwarding in uw eigen router. Dat helpt ons een stuk vooruit om te antwoorden. Heb je uw eigen router een fixed IP gegeven aan de WAN zijde ergens tussen 192.168.0.10 en .99?



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
StrikerXL
Freshman Weetjesweter
Berichten: 8
Happy New Year! Jij bent af! Leesbeest! Mooi, mooi!

Double NAT probleem na plaatsing Asus Router in DMZ

@igvfer, ik heb inderdaad een vast IP adres voor mijn Asus Router.

Schermafbeelding 2020-12-03 om 12.42.05.png

Living Room - Video: Sony 55XG9505, Audio: Sonos Beam Gen 2, Sub Gen 3, Player: Sony X800M2, Streambox: Apple TV
Mancave - Video: Philips 43PUS8546, Audio: Sonos Beam Gen 2, Consoles: Nintendo Switch & Lite, Streambox: Apple TV
Daily Drivers - Mac: Apple iMac (Retina 5K, 2020), Phone: Apple iPhone 12
0 Likes
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 6795
Topic held(in)! PhD in problem solving! De gouden postveer is voor jou Organisatietalent!

Double NAT probleem na plaatsing Asus Router in DMZ

@StrikerXL  Ik zou al om te beginnen dat vast IP adres veranderen naar hetgeen ik suggereerde. 192.168.0.10 tot .99. Want nu zit je recht in de DHCP zone die Telenet hanteert. Dit om conflicten te vermijden.

Je kan ook enkel de juiste poorten forwarden naar dat IPadres en niet DMZ gebruiken. Wat is (zijn) trouwens de poorte(en) die je gebruikt? Screenshot van je Asus router?



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
StrikerXL
Freshman Weetjesweter
Berichten: 8
Happy New Year! Jij bent af! Leesbeest! Mooi, mooi!

Double NAT probleem na plaatsing Asus Router in DMZ

@igvfer 

Schermafbeelding 2020-12-03 om 12.54.48.pngSchermafbeelding 2020-12-03 om 12.56.10.png

Living Room - Video: Sony 55XG9505, Audio: Sonos Beam Gen 2, Sub Gen 3, Player: Sony X800M2, Streambox: Apple TV
Mancave - Video: Philips 43PUS8546, Audio: Sonos Beam Gen 2, Consoles: Nintendo Switch & Lite, Streambox: Apple TV
Daily Drivers - Mac: Apple iMac (Retina 5K, 2020), Phone: Apple iPhone 12
0 Likes
robatoras
Freshman Meesterweter
Berichten: 2335
Jij bent een pro! De slimste mens? Dat ben jij. Champagne, lezer van het jaar! GP, kort voor Giga Poster!

Double NAT probleem na plaatsing Asus Router in DMZ



.

0 Likes
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 6795
Topic held(in)! PhD in problem solving! De gouden postveer is voor jou Organisatietalent!

Double NAT probleem na plaatsing Asus Router in DMZ

@StrikerXL  Ik zie hier al 1 ding die niet klopt. Je forward hier poort 1:65535, dus alle poorten naar Nintendo online op IP adres 192.168.1.156. Waarvoor dit nodig is ontgaat mij volledig. Dit overlapt poort 3074 naar XBoxlive op adres 192.168.1.67. Dat is een duidelijk conflict. Eventjes zoeken levert mij het volgende op. Verander voor je nintendo de poort range in 45000:65535. Dat zal vermoedelijk je probleem oplossen.

Ik zie ook dat je Wan poort van je router via DHCP is toegekend. Dit zou ik veranderen naar Manually.

Bijvoorbeeld 192.168.0.49

subnetmask 255.255.255.0

Gateway 192.168.0.1

De rest zou ik hetzelfde laten

 

Uiteraard moet je dan DMZ veranderen in "Mijn Telenet" naar die poort 192.168.0.49.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
StrikerXL
Freshman Weetjesweter
Berichten: 8
Happy New Year! Jij bent af! Leesbeest! Mooi, mooi!

Double NAT probleem na plaatsing Asus Router in DMZ

@igvfer, ik heb gedaan wat je hebt gezegd, maar dan vraag hij het volgende om 1 uit de lijst de kiezen. (DNS Server)

 

Dus heb ik voor de de 2 DNS Server van Google geopteerd of kan ik beter een andere kiezen naar jouw mening? Thx!

ISchermafbeelding 2020-12-03 om 15.05.23.png

Living Room - Video: Sony 55XG9505, Audio: Sonos Beam Gen 2, Sub Gen 3, Player: Sony X800M2, Streambox: Apple TV
Mancave - Video: Philips 43PUS8546, Audio: Sonos Beam Gen 2, Consoles: Nintendo Switch & Lite, Streambox: Apple TV
Daily Drivers - Mac: Apple iMac (Retina 5K, 2020), Phone: Apple iPhone 12
0 Likes
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 6795
Topic held(in)! PhD in problem solving! De gouden postveer is voor jou Organisatietalent!

Double NAT probleem na plaatsing Asus Router in DMZ

@StrikerXL  Als DNS server kan je gebruiken 8.8.8.8 deze is van Google. Of je kan er eentje uit de volgende lijst gebruiken: https://www.lifewire.com/free-and-public-dns-servers-2626062 

Of van Telenet en andere: https://public-dns.info/nameserver/be.html 



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
StrikerXL
Freshman Weetjesweter
Berichten: 8
Happy New Year! Jij bent af! Leesbeest! Mooi, mooi!

Double NAT probleem na plaatsing Asus Router in DMZ

@igvfer, het is niet te geloven, maar toch blijft de dubbele NAT en NAT-type: Strikt aanwezig. Ik heb de check gedaan via de Xbox die ik heb herstart samen met mijn router.
Alles werkt wel met deze instellingen.

Living Room - Video: Sony 55XG9505, Audio: Sonos Beam Gen 2, Sub Gen 3, Player: Sony X800M2, Streambox: Apple TV
Mancave - Video: Philips 43PUS8546, Audio: Sonos Beam Gen 2, Consoles: Nintendo Switch & Lite, Streambox: Apple TV
Daily Drivers - Mac: Apple iMac (Retina 5K, 2020), Phone: Apple iPhone 12
0 Likes
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 6795
Topic held(in)! PhD in problem solving! De gouden postveer is voor jou Organisatietalent!

Double NAT probleem na plaatsing Asus Router in DMZ

@StrikerXL  Let wel intern moet je eigenlijk niets doen met die poorten. Dat is alleen als er mensen van op het internet met jou server willen verbonden worden om mee te spelen.

In mijn Telenet staat de DMZ toch naar het juiste IPadres?

 

 



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.