De Netweters
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

IPv6 werkt niet met USG en CV7160E

Beantwoorden
Highlighted
Experienced Beetjesweter
Berichten: 4
It's your first party! Primeur! De kop is eraf! En we zijn vertrokken!

Hallo,

Heb een WIGO abonement +  Giga SpeedBoost

Probere op mijn bestaande installatie IPv6 aan de praat te krijgen. IP4 geen enkel probleem

mijn modem CV7160E is aangesloten op een switch.

Op de switch is een USG router aangesloten & 2 digicorders.

Mijn USG krijgt een IPV6 adres.  Als ik een pc aansluit op de switch krijgt die ook een IPv6.

Op mijn USG  heb ik 2 VLAN.   Een met IPV6 actief de ander niet.

De PC op de VLAN krijgen geen IPV6 adres wel een Link-local IPv6 Address & default gateway.  

Heb al verschillende  WAN Prefix delegation sizes in combinatie met IPv6 prefix ID geprobeerd  maar zonder succes. Beschik over een cloud key en wacht steeds tot de  provision gedaan is.

Voor @De_Kim  werkt het met een WAN Prefix delegation size  /60 en een  IPv6 prefix ID = 8 & RA ingeschakeld. 

Ben ten einde raad daar Telenet helpdesk men niet wil zeggen welke prefix delegation size ik heb. 

 

Tags (2)
Beantwoorden
8 reacties
Highlighted
Professional Superweter
Berichten: 4792
Jij bent af! Opgeruimd staat netjes! Champagne, lezer van het jaar! De gouden postveer is voor jou

@Patrick2020   Voor zover ik weet zou het moeten werken met een prefix/60 en ID 1 tot f. Is dat trouwens een modem only? Ik verwar altijd die nummers.

Ik geraak er hier ook niet aan uit hoor. Ik heb hier een Edge router X van Ubiquity. Als ik deze op mijn home gateway aansluit krijgt die aan de WAN zijde een IPadres xxxx:xxxx:xxxx:xx00:enz.

Aan de LAN zijde deelt die adressen uit in de vorm xxxx:xxxx:xxxx:xxff:enz.

Dat wijst op een prefix 56.

Ik ben aan het experimenteren daarmee om ook VLan actief te krijgen maar het is me nog niet gelukt.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Beantwoorden
Highlighted
Experienced Beetjesweter
Berichten: 4
It's your first party! Primeur! De kop is eraf! En we zijn vertrokken!

@igvfer  de CV7160E is een modem only.  en de USG  is  de https://www.ui.com/unifi-routing/usg/

0 Likes
Beantwoorden
Highlighted
Freshman Weetjesweter
Berichten: 11
Goed gevonden! Je eerste full page! Twee handen vol! Handje vol!

Hey @Patrick2020 

Intussen had ik de prefix ID voor het LAN segment moeten aanpassen naar 1 (ipv 8).

Ik heb wel een ander type modem dan jij, bij mij hier de CV8560E in bridge mode.

Best werk je in deze volgorde:

-WAN prefix size op /56 zetten (met je modem only gaat dit lukken)

-LAN ID op 1 zetten (voor je VLAN dat je als thuisnetwerk gebruikt)

-Zodra je opslaat zal de USG en switch gaan provisioneren

-Nu de stekker van de modem en Unifi uittrekken, dan eerst de modem inpluggen en wachten tot deze volledig is opgestart, dan pas de USG insteken en laten opstarten.

Als laatste je PC opstarten.

 

Hopelijk is het een beetje duidelijk uitgelegd.

veel suc6.

 

Beantwoorden
Highlighted
Experienced Beetjesweter
Berichten: 4
It's your first party! Primeur! De kop is eraf! En we zijn vertrokken!

Hallo @De_Kim

Door het uitschakelen van de modem & alle  USG's (touter en switches) & PC's  en vervolgens ze in omgekeerde volgorde terug op te starten werkte het op 1 VLAN en had de pc een IPv6 gekregen. 

Op de  andere VLAN's  heb ik nog geen IPv6 geactiveerd.  

Ga ervan uit dat ik op de volgende VLAN een  LAN ID op  2 moet zetten. 

 

Hartelijk dank door stekkers uit te trekken en terug in te steken in de goede volgorder werd het probeem opgelost 🙂

 

mvg

Patrick

 

Beantwoorden
Highlighted
Professional Superweter
Berichten: 4792
Jij bent af! Opgeruimd staat netjes! Champagne, lezer van het jaar! De gouden postveer is voor jou

@Patrick2020   Je kan eens proberen met bvb 8 of a of f. Als het maar een hex getal is. Lukt het niet dan probeer je opnieuw met 2. Lukt het dan wel dan moet je blijkbaar de ID's in volgorde gebruiken. Lijkt mij raar maar het is mogelijk. Hou ons zeker op de hoogte, we blijven nieuwsgierig en leergierig.

Blijkbaar gaat elk merk een beetje op zijn eigen manier om met die IPv6 en is er geen eenduidige regel om een VLAN op te zetten.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Beantwoorden
Highlighted
Freshman Beetjesweter
Berichten: 1
Hi there! Hallo! Welkom! De kop is eraf! It's your fourth party!

Dit werkte dus niet voor mij.

- Modem CV2560E (Witte Docsis 3.1 gateway)

- UniFi Security Gateway 3P Version 4.4.50.5272448

- Bridging geactiveerd voor USG mac address


Ik kreeg volgende foutmelding (via SSH)

 

admin@USG:~$ show dhcpv6-pd log
Mar/30/2020 13:50:29: add_ifprefix: invalid prefix length 60 + 8 + 64

 

 

Ik heb de WAN IPv6 prefix aangepast naar 60, ook al is het officieël en volgens jou instructies 56.

Screenshot_20200330_153554.png

 
 
Nu heeft de LAN interface van de USG een IPv6 address en werkt het voor de rest van mijn netwerk.
 
Dus ofwel een bug in UniFi of iets niet 100% volgens standaard bij telenet.
0 Likes
Beantwoorden
Highlighted
Freshman Weetjesweter
Berichten: 11
Goed gevonden! Je eerste full page! Twee handen vol! Handje vol!

@bartcerneels 

de prefix delegation size van /56 werkt enkel correct op een modem only. (Althans voorlopig toch)

voor gateways in bridge modus kan je best een /60 blijven gebruiken tot na een update van Telenet.

ps: instructies werden geschreven voor de CV7160E modem only. 😉

0 Likes
Beantwoorden
Highlighted
Experienced Beetjesweter
Berichten: 4
It's your first party! Primeur! De kop is eraf! En we zijn vertrokken!

@igvfer  De 1e vlan werkt met ID=1 en   2e Vlan met ID=2 

Als ipv 6 adres geeft dit

vlan 1 xxxx:xxxx:xxxx:ca01:yyyy:yyyy:yyyy:yyyy

Vlan 2 xxxx:xxxx:xxxx:ca02:zzzz:zzzz:zzzz:zzzz

 

Als ik op VLAN 2 ID=f wordt het adres xxxx:xxxx:xxxx:ca0f:zzzz:zzzz:zzzz:zzzz

Als ik op VLAN 2 ID=8f  wordt het adres xxxx:xxxx:xxxx:ca8f:zzzz:zzzz:zzzz:zzzz

als je een foute id in geeft dan krijg je de melding Specified prefix ID is invalid for chosen WAN.

 

voor mij werkt het zo. 

Ik ga nu op 1 VLAN de IPv6 terugafzetten en enkel aanzetten op de VLAN waar ik het nodig heb.  Daar ik niet weet of de instellingen van de firewall voldoende zijn.  

De https://ipv6.chappell-family.com/ipv6tcptest/  geeft aan dat al de poorten in stealth staan  

 

 

 

 

 

0 Likes
Beantwoorden