Beantwoorden
Suzy
Community Manager
Berichten: 7416
Dat verdient een Gouden Uil! Slimme zet! TAGGING MASTER! Tag away, my dear!

Aanpassingen op De Netweters!

Hi Netweters! 

De voorbije maanden zijn we achter de schermen bezig geweest met aanpassingen en verbeteringen voor onze community. Sommige klein, andere iets drastischer of opvallender. Via deze aankondiging informeer ik jullie graag over de veranderingen. En op het einde van zal ik ook vertellen what's next. 😉 

Heb je over één van de wijzigingen nog een vraag of merk je toch op dat iets nog niet 100% functioneert zoals het zou moeten? Laat het dan zeker hieronder weten. 

Goed om te weten! Bij elke verandering hebben we er ook voor gezorgd dat de bijhorende mobiele pagina's werden geoptimaliseerd. 

Privéberichten
Zoals jullie weten was het voorheen op De Netweters onmogelijk om de historiek van een privébericht te lezen. Dat is verleden tijd! Vanaf nu kan je gesprekken voeren via privéberichten en in hetzelfde venster de geschiedenis van dat gesprek bekijken. Gedaan dus met switchen tussen postvak in en verzonden berichten. Ook ziet de pagina er wat moderner uit. In de linkerkolom vind je al jouw privéberichten terug, in de rechterkolom zie je de inhoud van het geselecteerde bericht. 

Goed om te weten! Privéberichten van voor 07/07 (16:30) worden niet heringedeeld met historiek. Dit omdat het functioneel onmogelijk is om deze aan elkaar te linken. Maar alle privéberichten die je vanaf nu start en waarop er antwoorden komen, worden uiteraard op de nieuwe manier verwerkt, met historiek. 

Suzy_0-1625671120093.png

screenshot van test account 'Couchpotato'

E-mails

Na een release van Khoros (onze platform partner) in april werd het mogelijk om e-mails die verstuurd worden door De Netweters te traceren. Zo hebben we beter zicht op welke mails het meest gelezen worden of het meeste nut hebben. Alleen had dit ook impact op hoe de URL's in onze mails eruit zagen. Deze werden een pak langer, er wordt namelijk een ID aan toegevoegd. Deze langere URL's hadden helaas als resultaat dat de lay-out van onze Netweter-mails voor een 2-3 maanden niet zo aantrekkelijk was. 

Vanaf vandaag zou dit probleem verholpen moeten zijn. We hebben alle Netweter-mails waarin de URL rechtstreeks zichtbaar was aangepast, zodat dit geen impact meer heeft op de lay-out. 

Het kan zijn dat we mails over het hoofd hebben gezien. Kom je toch nog een e-mail tegen die er niet zo mooi uitziet door zo'n lange URL? Laat het dan weten in de reacties.

Goed om te weten! URL's die leden zelf in de inhoud toevoegen, zorgen momenteel in sommige mails nog voor een probleem. Dit is iets dat we nog zullen verbeteren. 

Suzy_1-1625671757031.png

Voorbeeld van een e-mail met URL met ID (met impact op lay-out) - voor de aanpassing

Groepen

Groepen is een nieuwe functionaliteit op onze community en dit sinds februari 2021. We hebben hier voorheen geen aankondiging over gemaakt, omdat we deze eerst nog aan enkele testen moesten onderwerpen op onze live-omgeving. Ondertussen zijn we enkele maanden ver en zijn er 3 groepen actief. Let wel, slechts één ervan is zichtbaar voor alle leden en dat is de groep van de Slimme Pakjesbox. De twee andere groepen zijn gesloten. 

In de toekomst zijn we van plan deze functionaliteit voornamelijk te gebruiken voor het organiseren van bèta tests op De Netweters. 

Suzy_2-1625673438986.png

Suzy_3-1625673466570.png

 

Tags

Naast labels die bepaald zijn door ons, kan je als Netweter ook gebruik maken van tags op onze community. Deze tags kan je toevoegen aan elk nieuw onderwerp, maar ook aan alle reacties.

Vanaf vandaag is deze werking lichtjes verbeterd. Zo moet je vanaf nu klikken op een + icoontje om een tag toe te voegen. Maar de belangrijkste verbetering zit hem in het feit dat de pagina automatisch ververst en je zo de tag direct zal zien verschijnen. Voorheen moest je de pagina zelf verversen om deze tag te zien. 

Suzy_4-1625673769488.png

Melding (oplossing)

Wanneer je een onderwerp hebt gestart en nadien de oplossing aanduidt, krijg je een blauwe melding op je scherm ter bevestiging. Deze kan je vanaf nu sluiten aan de hand van een kruisje, zodat deze niet op de pagina blijft staan. Voorheen kreeg je deze melding alleen weg door de pagina te verversen. 

Suzy_5-1625674648495.png

 

What's next?

Nieuwe look & feel
Jullie hebben het misschien al gemerkt aan de campagnes die Telenet doet op tv en in het straatbeeld, dat de look & feel van Telenet is vernieuwd sinds een aantal weken. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de lancering ONE(up). 

Ook De Netweters zal binnenkort de nieuwe stijl krijgen. Op onze UAT-omgeving (test omgeving) zijn we al bezig om de nieuwe look & feel stap voor stap toe te passen op onze community. Zo zal er een nieuwe font (lettertype) komen, maar zullen ook de kleuren en knoppen veranderen. Eens dit klaar is, zetten we alle wijzigingen over op onze live-omgeving. We hopen dit ten laatste in september te kunnen doen.

Na deze aanpassingen, gaan we ook nog enkele componenten of pagina's verbeteren (profielpagina, zoekresultaten, tabbladen op de homepage, ...). Uiteraard testen we alles steeds op zowel desktop als via mobiel, om zo onze community ook op mobiel zo functioneel mogelijk te maken.

Blogs

Naast de groepen die in februari zijn gelanceerd, werken we achter de schermen ook aan een nieuwe functionaliteit 'blogs'. Deze zal ons de mogelijkheid geven om enkele leden (die dat wensen) eigen artikels te laten schrijven. We willen dit vooral inzetten om 'How to'-artikels of FAQ-artikels te maken. Eens je als Netweter zo'n artikel schrijft, kan je op elk moment inhoudelijke wijzigingen aanbrengen. Het enige dat wij dan nog aan moderatie-zijde moeten doen is deze wijzigingen nakijken en publiceren. Snel en makkelijk! 

Voila, nu zijn jullie terug helemaal mee met de aanpassingen. 

Tot een volgende update! 😁


https://www.netweters.be/html/assets/Telenet%20logo%20signatures.pngSuzy
Community Manager
Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.

0 reacties