Beantwoorden
DanGer
Experienced Meerweter
Berichten: 94
It's your ninth party! Een bus vol! Smile! Topicwurm!

Dubbele opnames

Ik wil bijvoorbeeld een bepaald programma opnemen “Thuis”. Dit programma wordt 3x daags uitgezonden nu na 13 uur , na 20 uur en na 23 uur.  Dit zijn meestal herhalingen . Mij intereseert alleen de uitzending van 20 uur. Toch worden dagelijks 3 programma’s opgenomen. Hoe kan dit vermeden worden ?

0 Likes
1 reactie
KurtVdS
Experienced Weetjesweter
Berichten: 18
Even demarreren... Warming up? Al 25 duimen! YEAH! CAPSLOCK DAY!

Dubbele opnames

Hey @DanGer , jouw vraag heeft 2 elementen :
1. uitzending om 20u en na 23u (huidig seizoen) : jij gaat ervan uit dat er 2x hetzelfde programma wordt opgenomen (omdat je in de tv-gids 2 bolletjes ziet), maar dat is niet het geval. Net zoals jij weet dat het 2x over hetzelfde programma gaat, weet het systeem dat de opnames stuurt dit ook. Dit is ook het verschil met de vroegere manier van opnemen, waar een tijdslot werd opgenomen, terwijl je nu een programma opneemt. Meer nog, stel dat er iets fout zou lopen met de opname van de initiële uitzending, is het systeem nu onder bepaalde omstandigheden in staat om dit met een opname van een heruitzending recht te zetten. 
2. uitzending om 13u (ouder seizoen) : sinds de 4.36 versie van de tv-box zijn er extra instellingen beschikbaar bij het plannen van opnames (ook aan te passen onder 'opnameopties' bij een bestaande serie boeking). Als je 'Geavanceerde instellingen' selecteert, kan je aangeven dat je enkel het huidige seizoen en nieuwere afleveringen wenst op te nemen. In dat geval zullen de 13u uitzendingen niet meer worden opgenomen.