Beantwoorden
Jannesvanm
Freshman Beetjesweter
Berichten: 1
En we zijn vertrokken!

Hoofdkabel voor Telenet Internet

Hey,

 

Ik heb nu internet van Proximus maar omdat de VDSL kabel in onze straat in zeer slechte staat is, dachten wij om over te stappen naar Telenet.

Er ligt een kabel tot bij onze buren maar niet tot bij ons. De vraag was of het mogelijk is om deze te kunnen verlengen tot bij ons huis.

 

met vriendelijke groeten

 

Jannes

0 Likes
4 reacties
dusbaba
Freshman Veelweter
Berichten: 231
Een bus vol! Warming up? BINGO! De volle 100!

Hoofdkabel voor Telenet Internet

Nee, dat is niet mogelijk. Elk huis moet een aparte kabel hebben vanaf de tap  (het aftakpunt m.a.w)

2 klanten op 1 kabel is verboden.

0 Likes
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 7770
Dat verdient een trofee! PhD in problem solving! Organisatietalent! Topic held(in)!

Hoofdkabel voor Telenet Internet

Kan je zien waar die kabel aansluit op straat? Op een paal, de gevel of op zo'n grijs bakje op de grond? Als klant moet je een kabel voorzien van bij u binnen tot aan het dichtste aansluitpunt. Onder de grond op 60 cm diepte. Op straat moet je niet graven dat doet Telenet. De kabel moet wel lang genoeg zijn om tot het aansluitpunt te geraken.

Zijn het rijhuizen met een gevelaansluiting moet je de kabel ook lang genoeg voorzien tot aan de dichtstbijzijnde aftakdoos.

Vraagje? Hoe kijk je nu TV? Via sateliet?



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Ex-Netweter
 

Hoofdkabel voor Telenet Internet

@Jannesvanm uw dropkabel , of kabel op straat beter gezegd , dient u zelf neer te leggen. U kijkt waar uw dichtstbijzijnde aftappunt is en dat is niet de kabel van de buren. Hoe korter uw aftak punt is des te beter het is in afstand van de doopkabel , heeft u minder signaal verlies. Van daaruit meet u de lengte tot aan binnen dus daar waar uw kabel binnen moet komen. Die lengte is dan de daadwerkelijke lengte voor die kabel aan te sluiten. Leg vervolgens die kabel neer in de grond , 60 cm diep en de kabel moet dubbelzijdig geïsoleerd zijn. Vervolgens de kabel laten liggen bij de aftak doos , de tap beter gezegd , telenet technieker zal deze voor u op maat maken. 

Kijk goed wat voor tap u heeft , gevel net --> doosje aan de gevel , grond net ----> klein grijs bakje op straat , lucht net ----> palen met een bakje erin gehangen. 

Kleine tip kijk eens bij de buren of vraag eens aan de buren waar hun tap zit kan een kleine hint zijn u verder te helpen , geeft geen garantie om u daarop aan te sluiten omdat een tap maar een paar aansluitingen telt dus niet heel de straat kan daar op. 

0 Likes