Beantwoorden
hilde_dvp
Freshman Beetjesweter
Berichten: 1
Wereld gedichtendag Netjes! En we zijn vertrokken!

Smartcard: blijven ondertitels aan bij wijzigen zender?

Bij digitale tv via een CI+ module (met een Telenet-smartcard) krijg je geen extra afstandsbediening, dus je bedient uitsluitend met de televisie afstandsbediening. Als je dan bijvoorbeeld naar Eén (zender 1) aan het kijken bent met ondertitels aan, en je wil de zender veranderen naar Canvas (zender 2) door op de afstandsbediening op 2 te drukken, gaat dan de zender wijzigen of wijzig je dan de teletekst (888 is ondertitels)? Of is dit afhankelijk van het televisietoestel?

Of anders gezegd: moet je dan eerst de teletekst uitschakelen (op zender 1), de zender veranderden door 2 te kiezen op de afstandsbediening, en dan opnieuw de teletekst (ondertitels) aanzetten (op zender 2)? Dit zou voor mijn vader zijn (90 jaar), we zouden Play Sports willen aanschaffen (dus TV-box of smartcard nodig) maar tegelijkertijd zijn ondertitels ook een vereiste. Bovenstaand scenario is te ingewikkeld voor hem (uit- en inschakelen van teletekst bij het veranderen van zender).

 

 

Tags (1)
0 Likes
4 reacties
Ex-Netweter
 

Smartcard: blijven ondertitels aan bij wijzigen zender?

Dit is afhankelijk van je tv-toestel. Op een hele reeks moderne tv-toestellen heb je op de afstandsbediening een aparte ondertitelingsknop waarmee je de beschikbare ondertiteling in het tv-signaal (dus ook de ondertiteling van teletekst 888) kan aan- en uitzetten. Als je dan zapt, onthoudt het tv-toestel deze instelling per kanaal en hoef je eigenlijk nooit meer iets aan te passen als je steeds ondertiteling wil.

Ik weet dat het bij moderne Sony-tv's zo werkt, maar dit is iets wat je zal moeten uittesten in de winkel als je een nieuwe tv zou kopen. zie https://www.sony.be/nl/electronics/support/articles/00267501

0 Likes
CDTI
Professional Weetjesweter
Berichten: 44
Lees je nog iets anders? ;-) Lezersgoud. Respect! Topicvreter! Topicwurm!

Smartcard: blijven ondertitels aan bij wijzigen zender?

De teletekst moet eerst uitgeschakeld worden door op teletekst knop te drukken, dan pas kunt ge van zender veranderen.  Op de nieuwe zender dan terug de teletekst knop induwen voor de ondertitels in te schakelen. (Tv: Sony XF 9005)

0 Likes
luc55
Professional Allesweter
Berichten: 2703
Vraagbaakkampioen! PS: 2500 posts. Indrukwekkend! De slimste mens? Dat ben jij. GP, kort voor Giga Poster!

Smartcard: blijven ondertitels aan bij wijzigen zender?

In de menu van tv kan je dat altijd aan zetten

moet je niets meer doen

0 Likes
Janneke_Dust
Freshman Meesterweter
Berichten: 2263
Krak 2021 Krak 2022 Krak 2020 De slimste mens? Dat ben jij.

Smartcard: blijven ondertitels aan bij wijzigen zender?

Heeft uw vader een eigen Telenet aansluiting of is zijn TV aangesloten op uw Telenet aansluiting. Dit is belangrijk voor de play sport optie.


Jean (Janneke Dust) | Krak
Hou het eenvoudig.
Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes