Kraks, wie zijn dat?

De Netweters is een plek waar iedereen terecht kan om vragen te stellen of anderen te helpen. Naast de gewone leden, zijn er moderatoren en community managers actief om een oogje in het zeil te houden en ervoor te zorgen dat alle onderwerpen en gesprekken op een leuke en vlotte manier kunnen verlopen. Maar zij staan er niet alleen voor!

Wanneer je rondkijkt op De Netweters, zal je zien dat er ook Kraks actief zijn. Dit zijn leden die geselecteerd zijn op basis van hun kwaliteit, activiteit en engagement. Zij zijn niet alleen een deel van het kloppende hart van De Netweters, ze hebben ook extra rechten waardoor ze mee het reilen en zeilen van dit forum regelen.

Ontmoet de huidige Kraks

Hoe kan je een Krak worden?

Elk jaar wordt het Krak-programma opnieuw bekeken. Dat betekent dat we jaarlijks evalueren of er nieuwe potentiële Kraks actief zijn op De Netweters. Tijdens dit proces kijken we naar verschillende aspecten: posts, ontvangen likes, aantal aangeboden oplossingen en nog enkele andere elementen. Op deze manier kunnen we nieuwe potentiële Kraks gemakkelijk detecteren. Daarnaast is het belangrijk dat je als potentiële Krak de huisregels volgt en andere leden respecteert.

Ben jij iemand die in dit plaatje past? Dan is de kans groot dat je wordt uitgenodigd om Krak te zijn op De Netweters. Een andere mogelijkheid is dat je wordt voorgedragen door één van de bestaande Kraks. Als Krak heb je namelijk een goed zicht op de leden die veel bijdragen tot het forum.

Daarnaast behouden we ons het recht om iemand zijn rol als Krak op eender welk moment te ontnemen. Bijvoorbeeld wanneer de Netweter in kwestie de community en/of Krak regels niet naleeft.

Wat betekent het zijn van een Krak voor jou?

Naast het feit dat je eeuwige roem zal kennen op het forum, kan je genieten van enkele leuke extra's als Krak:

 • Je krijgt toegang tot de Krak-lounge waar je in contact staat met je mede-Kraks.
 • Je wordt op de hoogte gebracht van de nieuwste Telenet producten en verbeteringen.
 • Je staat direct in contact met de Community Manager, Suzy.
 • Last but not least, word je uitgenodigd om deel te nemen aan bèta testen die Telenet organiseert.

Ook worden er enkele visuele aspecten toegevoegd, zodat andere leden je als Krak kunnen herkennen. Zo krijg je:

 • een uniek Krak-icoontje Krak-icoontje naast jouw rang
 • de Krak-badge op je profiel
 • persoonlijke handtekening met het Krak-design

En om je rol als Krak optimaal in te vullen, krijg je nog enkele extra forum-rechten. Zo kan je als Krak:

 • afbeeldingen van andere Netweters goedkeuren en zelf posts met afbeeldingen direct publiek plaatsen
 • onderwerpen verplaatsen
 • oplossingen aanduiden

Zo zie je maar, door het leven gaan als een Krak geeft net dat tikkeltje meer. ;-)


Ere-Krak, wat is dat dan?

Komt er een moment dat je geen tijd meer hebt voor een spannend leven als Krak? Of heb je gewoon andere interesses ontwikkeld? Dan kan je beslissen om uit het Krak-programma te stappen en word je op non-actief gezet. Je krijgt het statuut 'Ere-Krak' op De Netweters.

Maar wat houdt dat nu precies in?
De extraatjes die je als Krak genoot worden beperkt en ook je extra forum-rechten worden gedeactiveerd. De toegang tot de Krak-Lounge blijft wel bewaard, zodat je ook als Ere-Krak in contact kan blijven met de Kraks voor een leuke babbel. Daarnaast blijft het ook mogelijk om posts met afbeeldingen onmiddellijk publiek te plaatsen. Er worden met andere woorden wel enkele aspecten beperkt, maar je welverdiende status op De Netweters blijft zeker en vast bewaard!

Wat verandert er visueel?

 • je krijgt een nieuw Ere-Krak-icoontje naast jouw rang Ere-Krak-icoontje
 • je ontvangt een unieke Ere-Krak badge
 • het Krak-logo in je persoonlijke handtekening wijzigt van kleur

Wie zijn onze Ere-Kraks?