Beantwoorden
HansP
Freshman Beetjesweter
Berichten: 7
Mooi, mooi! It's your fifth party! It's your fourth party! Pageturner!

2 ip Camera's met fibernet 100

Ik heb bij een klant 2 ip camera's gehangen ( foscam IF9900p ) dewelke intern perfect werken

echter extern zijn deze niet te benaderen

 

portforwarding is correct gedaan op poort 2000 en 2001

interne ip's zijn 0.100 en 0.101 fixed

 

ik heb enkel ervaring met proximus routers waar je ook de poort kan linken aan het IP adres

bvb mijnhuidigip:2000 gaat naar interne poort 80 van ip adres xx.xx.xx.xx

 

dit is bij telenet precies niet!

 

daar ik 2 ip camera's heb kan ik DMZ ook niet gebruiken...

 

iemand tips ?

0 Likes
11 reacties
master-magic01
Freshman Veelweter
Berichten: 267
Nieuwe TV-theek? WOW! Even demarreren... BINGO!

2 ip Camera's met fibernet 100

kan je doen via de mijntelenet pagina van de klant bij de modem instellingen.

0 Likes
Area57
Freshman Bijna Allesweter
Berichten: 581
Applaus voor jezelf! Bye-bye Google, hello Yougle! Volop in the game! En wanneer slaap jij?

2 ip Camera's met fibernet 100

Stel TCP en UDP forwarding apart in, want met een witte Telenet modem kan je de instelling Beide voorlopig nog niet gebruiken.

Stel de poorten overkoepelend in. Dus bijvoorbeeld om poort 2000 in te stellen een range van poort 1999 tot 2001 kiezen. En om poort 2001 in te stellen te kiezen van poort 2000 tot 2002.

Kies een ip adres in de range 192.168.0.2 tot 192.168.0.49 om geen ip conflicten met dlna- of andere toestellen te krijgen.

 

0 Likes
HansP
Freshman Beetjesweter
Berichten: 7
Mooi, mooi! It's your fifth party! It's your fourth party! Pageturner!

2 ip Camera's met fibernet 100

het is enkel die camera's en een accesspoint daar met eigen routing, hoe kan ik deze dan benaderen van buitenaf ? via externip: poort? 

0 Likes
Arthur2
Experienced Meesterweter
Berichten: 2811
Krak 2017 Ere-Krak Krak 2018 Vraagbaakkampioen!

2 ip Camera's met fibernet 100

@HansP heeft de klant een modem-only of een HGW (modem+router+wifi)?

De meesten hebben een HGW en dan zal je via mijn.telenet.be de poorten moeten opzetten.
Dan kan je via het extern ip adres (te vinden via hier) en de poort met de camera's verbinden.

Nog een vraag, wat bedoel je met "een accesspoint daar met eigen routing"?

   Arthur2 | Ere-Krak
   Don’t comment bad code—rewrite it. – Brian Kernighan
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
HansP
Freshman Beetjesweter
Berichten: 7
Mooi, mooi! It's your fifth party! It's your fourth party! Pageturner!

2 ip Camera's met fibernet 100

het is idd een HGW en gisteren is die uitgevallen na reboot ( brick was wel nog OK ) 

technieker is geweest en heeft een modem only gezet nu, ga hier dadelijk een router aanhangen met portforwarding die deftig is.

 

nu ik heb nog klanten die gaan komen met IP camera's en telenet ( mn buurman zelfs met 2 telenet routers )

 

ik kon er nog niet aan al stonden de poorten open... 

bedoelde dat er enkel die camera's en een accesspoint stonden( voor facebook wifi) 

camera's alleen moeten doorgestuurd worden naar externe poorten

0 Likes
Arthur2
Experienced Meesterweter
Berichten: 2811
Krak 2017 Ere-Krak Krak 2018 Vraagbaakkampioen!

2 ip Camera's met fibernet 100

Ok.

Er zijn al vaker problemen geweest met port forwarding op die HGW zelf heb ik ook een modem-only.

Neem wel een goeie router 😉

   Arthur2 | Ere-Krak
   Don’t comment bad code—rewrite it. – Brian Kernighan
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
HansP
Freshman Beetjesweter
Berichten: 7
Mooi, mooi! It's your fifth party! It's your fourth party! Pageturner!

2 ip Camera's met fibernet 100

Heb een TPlink ervoor.

 

nu moet ik enkel nog zien hoe ik dit bij andere klanten ga aanpakken waar dan wel TV bvb ophangt enz...

 

zou ik dan mss beter werken met een synology en die instellen als dmz?

weet niet of surveilance station van synology maar 1 of meerdere poorten nodig heeft ?

0 Likes
Arthur2
Experienced Meesterweter
Berichten: 2811
Krak 2017 Ere-Krak Krak 2018 Vraagbaakkampioen!

2 ip Camera's met fibernet 100

Ik zou een nas zeker niet op de dmz hangen veel te gevaarlijk.

voor digitale tv, je kan een switch direct achter de modem hangen waar de digicorder en de router aanhangt.

 

modem -switch - digicorder

                                        - router

 

Voor de synology

Surveillance Station 9900 (HTTP), 9901 (HTTPS) TCP

in principe dus 1 poort hangt ervanaf of je http of https wilt gebruiken.

   Arthur2 | Ere-Krak
   Don’t comment bad code—rewrite it. – Brian Kernighan
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
HansP
Freshman Beetjesweter
Berichten: 7
Mooi, mooi! It's your fifth party! It's your fourth party! Pageturner!

2 ip Camera's met fibernet 100

hmmm, vermoed dat dat met de gewone telenet router niet zal werken dan ? (normale portforwarding standaard voor de synology)?

 

met de TPlink en modem zonder Wi-Fi draaide alles met portforwarding op 10min...

 

 

0 Likes
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 7049
Een echt antwoordkanon jij! Dat verdient een trofee! MVP, Most Valuable Poster! Topic held(in)!

2 ip Camera's met fibernet 100

Dit mag normaal geen probleem zijn voor 2 camera's. Ik heb hier een NAS, 2 camera's en nog wat dingen en allemaal benaderbaar via de home gateway.

Is natuurlijk in te stellen via mijn.telenet.be.

Bij mijn camera's zijn er zelfs 4 poorten instelbaar omdat voor sommige tablet apps niet de gewone HTTP poort wordt gebruikt.

Voorbeeld:

Camera 1 IP: 192.168.0.20

Poort 9101 HTTP

Poort 9103 HTTPS

Poort 9105 SDK

Poort 9117  RTSP

Voor camera 2 de poorten 9111, 9113,9115, 9117 op IP 192.168.0.22

 

Port forwarding:

192.168.0.20 poorten 9100 - 9110 beiden of indien niet goed TCP en UDP afzonderlijk, dus 2 x invoeren

192.168.0.22 poorten 9110 - 9120 idem dito

 

Oproepen via HTTP poort gebeurt dan door:

http://ddnsnaam:9101 voor camera 1 en 9111 voor camera 2

Op sommige apps moet je wel de SDK poort invullen maar dat werkt ook.

 

Ook opletten: Soms moet je eerst eens van een extern netwerk aanroepen voor dat dit wil werken intern.

 

Ik moet wel zeggen dat ik nog altijd de zwarte Home gateway gebruik, vooral na al de moeilijkheden die ik hier lees ben ik niet van plan om over te schakelen. Is trouwens ook niet nodig zolang Telenet geen 400 Mbps of meer  download ter beschikking stelt. En voor de WiFi moet ik het ook niet doen want mijn tablet en smartphone werken er meer dan goed op.

 

 



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
HansP
Freshman Beetjesweter
Berichten: 7
Mooi, mooi! It's your fifth party! It's your fourth party! Pageturner!

2 ip Camera's met fibernet 100

de andere klant heeft ook nog de zwarte dus zullen zien he ...

kan het latne maken dat het intern gaat en als het extern niet gaat is dit enkele dagen vertraging...

ga wel proberen te zetten met synology of NVR ipv appart

0 Likes