Beantwoorden
Marc34
Experienced Beetjesweter
Berichten: 4
Leesclubje starten? Pageturner! Gelezen en goedgekeurd! De kop is eraf!

Glasvezel Fiberklaar laten leggen of wachten op Telenet

We kregen de afgelopen tijd informatie van Fiberklaar ivm de aanleg van glasvezel in onze straat.
Ik vroeg mij nu af of de coax-kabel (Telenet) die we momenteel gebruiken voor tv en internet op termijn gaat verdwijnen en er zich sowieso een oplossing opdringt of kunnen we die blijven gebruiken?
Het gaat namelijk misschien niet eenvoudig worden om de glasvezelkabel te laten installeren.
Het is namelijk zo dat de wachtbuis misschien niet bruikbaar is door een probleem bij het gieten van de chape 20 jaar geleden.
Volgens de persoon van Fiberklaar die gisteren langskwam om een foto van de huidige installatie te nemen kon dat eerst gecontroleerd worden en indien de wachtbuis verstopt was zouden ze enkele vloertegels in de garage los maken en ondergronds een nieuwe wachtbuis naar de straat schieten (10 meter)
Maar dat is waarschijnlijk allemaal vlugger gezegd dan gedaan en ik heb wel wat schrik voor de praktische uitvoering hiervan.
Dus ik zit een beetje met een dilemma. De situatie laten zoals het momenteel is maar misschien een mogelijks eenmalige opportuniteit (gratis aansluiting) laten voorbijgaan. Of is het een optie om gewoon nog te wachten tot Telenet in de toekomst met een glasvezelaanbod komt?

mvg,
Marc.

 

Titel gewijzigd door Philippe (mod) | Vorige titel: Glasvezel

0 Likes
16 reacties
luc55
Professional Allesweter
Berichten: 2735
Vraagbaakkampioen! PS: 2500 posts. Indrukwekkend! De slimste mens? Dat ben jij. GP, kort voor Giga Poster!

Glasvezel Fiberklaar laten leggen of wachten op Telenet

Maar we gaan niemand pushen om aan te sluiten op glasvezel. We doen de glasvezelaansluiting louter op vraag van de klanten.”

https://www.gva.be/cnt/dmf20230703_94776005

 

0 Likes
Ex-Netweter
 

Glasvezel Fiberklaar laten leggen of wachten op Telenet


@janne_man  schreef:

Het is spijtig dat sommigen graag hun (geloofs)overtuiging altijd willen doordrukken door halve waarheden te verkondigen.


Het is inderdaad jammer @janne_man dat jij slecht geïnformeerd bent en daardoor onzin verspreidt.
De infrastructuur die Wyre nu beheert bestaat uit 68000 km coaxkabel in het aansluitnetwerk en 12000 km fiber in de ruggengraat. De verbinding is ook maar zo sterk als de zwakste schakel en dat is nog steeds coaxkabel. Je merkt het aan de trage uploadsnelheden van maximaal 50 Mbps.
Dus Wyre is en blijft vandaag een coaxkabelbedrijf dat dagelijks nog woningen op coaxkabel aansluit. Telenet biedt consumenten trouwens geen fiberabonnementen aan, dus Wyre sluit dan ook geen particuliere woningen op fiber aan. De bedrijfsmarkt is een ander paar mouwen met andere budgetten en abonnementskosten rond de 1000 euro/maand om dedicated fiber te kunnen krijgen.

Dat is een groot verschil met Fiberklaar die een volledig nieuw telecomnetwerk vanaf nul opbouwt dat 100% uit fiber bestaat en onbegrensde upload- en downloadsnelheden aankan. De aansluiting is volledig gratis, dus het zou heel dom zijn om daar niet op in te gaan en de mogelijkheid op kwalitatievere en voordeligere telecomdiensten voor de toekomst uit te sluiten.