Beantwoorden
Penningmeester
Freshman Beetjesweter
Berichten: 6
Pageturner! It's your second party! Gelezen en goedgekeurd! De kop is eraf!

Internetsnelheid nog amper boven de 100 Mbps

Beste Netweters,

Even mijn frustratie luchten: sinds een tweetal weken haalde ik enkel nog snelheden van amper boven de 100Mbps. Gezien mijn administratie helemaal in de cloud staat was dit niet langer werkbaar. Daarop neem ik contact met de helpdesk van Telenet. Ongelooflijk maar waar komt dezelfde namiddag nog een "specialist" langs.

Bij binnenkomst vraagt hij waar mijn modem hangt. Op de plaats waar Telenet hem 8 jaar gelden geïnstalleerd heeft, bij de elektriciteitsmeters. Onmiddellijk spreek hij van een kooi van Faraday. Ik zeg hem dat ik in mijn kantoor boven bedraad werk. Hij stelt onmiddellijk voor om een accespoint te plaatsen.

Ook boven worden testen uitgevoerd, waar wij ten laatste slechts 180Mbps halen. Hij wijt het euvel aan een slechts netwerkkaartdriver. De technieker plaatst tenslotte een accespoint. Volgens mij met weinig meerwaarde gezien ik boven steeds bedraad werk.

Moet nu lukken dat ik gisteren enkele werkjes moet uitvoeren bij mijn dochter die ook Telenetklant is. Ik neem mijn laptop mee en verbind hem met een UTP-kabel aan haar modem. Ik start de Telenet speedtest op en wat blijkt: ik haal met mijn "slechte driver voor mijn netwerkkaart" een snelheid van 280Mbps. 

Deze morgen thuis, dezelfde test uitgevoerd: laptop met kabel, rechtstreeks op de modem en slechts 180Mbps.

Ik ben dus helemaal niet tevreden met de interventie van Telenet maar er zal mij wel € 85.00 aangerekend worden, gezien het probleem bij mij lag!!!

Mijn vragen: vanwaar dat verschil in snelheid tussen de twee locaties aan de modem en hoe kan ik de factuur voor de interventie aanvechten?

Met vriendelijke groeten,

 

Geert Dornez 

 

Met vriendelijke groeten

Geert Dornez
0 Likes
2 reacties
janne_man
Professional Superweter
Berichten: 5215
Dat verdient een trofee! PhD in problem solving! Een echt antwoordkanon jij! De gouden postveer is voor jou

Internetsnelheid nog amper boven de 100 Mbps

@Penningmeester 

Deze persoon heeft zijn werk slecht gedaan.

De snelheid hangt ook af van je abonnement. 

Neem contact met Telenet via de Facebook-pagina van Telenet, via Twitter of via WhatsApp.

0 Likes
Extreme8eight
Professional Beetjesweter
Berichten: 5
Say what?! Wereld gedichtendag Nog geen reader's digest? :-) A born reader!

Internetsnelheid nog amper boven de 100 Mbps

De oudere modems halen maar een snelheid tot 200Mbps dus mss dat het modemgerelateerd is en dat deze dus vervangen dient te worden. 
Welk model heeft u?

0 Likes