Beantwoorden
luc9111
Freshman Beetjesweter
Berichten: 1
En we zijn vertrokken! It's your first party! Hi there!

2 digicorders & 1 digibox via linksys velop aansluiten

Mijn netwerk: Vanuit mijn Telenet router vertrekt een ethernet kabel naar een Linksys Velop router. Vanuit die router vertrekt een ethernet kabel (via zolder) naar de andere kant van ons huis waar hij aangesloten is op een 2de Linskys Velop router die op zijn beurt met een ethernet kabel aan een Apple Time Capsule (router met 2Tb opslag voor backup) is aangesloten. Op die manier heb ik een WiFi netwerk met dezelfde naam over het ganse huis. Er is nog een derde Linksys Velop station op een slaapkamer. De Telenet router is met ethernet verbonden aan een Digicorder (en TV) in de living. Op de slaapkamer is een digibox op een tweede TV aangesloten met een coax kabel. In de keuken is een derde TV op coax aangesloten.

Vraag: Wegens leegmaken van een appartement aan zee heb ik een extra digicorder. Nu wil ik met die extra digicorder + digibox van de slaapkamer op die 2 extra TV's (keuken en slaapkamer) interactief van mijn Wigo abonnement gebruik maken (vertraagd kijken, opnemen, etc.). Kan dat, en hoe moet ik dit verbinden op mijn bestaand Linksys Velop netwerkje?

0 Likes
2 reacties
StefaanH
Professional Superweter
Berichten: 5191
Dat verdient een trofee! Organisatietalent! Een echt antwoordkanon jij! De gouden postveer is voor jou

2 digicorders & 1 digibox via linksys velop aansluiten

@luc9111 

 

Digicorders en digiboxen kunnen enkel maar interactief zijn als ze aan een Telenet router of rechtstreeks aan een modem-only hangen.

 

Ah nee, er is nog een mogelijkheid: via een VLAN de eigen router op die manier bypassen.

 

Dat zijn de enige drie opties die je hebt. Ik ben geen specialist VLAN, dus als je in die richting wil zal een van de andere Netweters u moeten bijstaan.


   StefaanH | Krak
    De Gustibus et Coloribus non est disputandum.
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 7770
Dat verdient een trofee! PhD in problem solving! Organisatietalent! Topic held(in)!

2 digicorders & 1 digibox via linksys velop aansluiten

@luc9111Je huidige 2 boxen zijn dus nu rechtstreeks aangesloten op de Telenet router. Je moet dit nu ook doen met de bijkomende digicorder. Hopelijk een gekochte dan kan je die laten uitschrijven op het oude adres en heractiveren op je huidig adres. Met een gehuurde idem dito, laten uitschrijven, inleveren en een nieuwere versie mee krijgen voor het huidig adres.

Dus een extra UTP nodig naar de digicorder van de Telenetmodem OF een setje powerlines (eentje bij de Telenetmodem en eentje bij de digicorder).



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.