Beantwoorden
Rizke
Experienced Beetjesweter
Berichten: 9
Mooi, mooi! It's your fifth party! It's your fourth party! Pageturner!

Hoe afstandsbediening koppelen met TV?

mijn bejaarde, licht dementerende moeder heeft nu een extra afstandbediening omdat ze de Telenet digibox moet bedienen want analoge tv was niet meer mogelijk door de aansluitingen.

 

Alle dagen moet ik dus zeggen, neem de afstandbediening vast waar telenet op kleeft ( hebben al stickers aangebracht ) en duw op het toetsje waar een rode cirkel op staat met het streepje ( standby )

 

Dan springt de digibox aan en dan de tv.

 

Nu kan je met de afstandbediening van je tv verder zoals vanouds.

 

Maar dat gaat er bij haar helaas niet in…

 

Wat er bij mij niet ingaat is dat als je de tv opzet er niets gebeurd maar als je hem afzet de digibox wel mee uitgaat, maar niet mee op.

 

Anders kon ik de digibox altijd laten opstaan.

 

Hebben jullie een oplossing?

 

TV is een Samsung

 

Titel aangepast door Bjarne (Mod) | Originele titel: afstandbediening

0 Likes
11 reacties
Ex-Netweter
 

Hoe afstandsbediening koppelen met TV?

@Rizke 

Er zijn 2 mogelijkheden:

1. Je kan kijken via het "Compact signaal" zonder Digibox. (Gratis)

    Het compact signaal is de vervanger van analoge TV. (20 tal zenders en een paar in HD)

https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/signaal-switch-voor-televisie/

Wil je dit proberen:

https://www2.telenet.be/nl/landing-pages/signaalswitch/tv/

 

2. Je kan kijken "met een kaartje" zonder Digibox. (éénmalig rond de 60 euro)

    (70 tal zenders en de meesten in HD)

https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/wat-is-tv-met-een-kaartje/

 

Voor beiden moet je TV wel voorzien zijn van een DVB-C Tuner.

flip1953
Professional Bijna Allesweter
Berichten: 953
Boek alvast het Sportpaleis! Bye-bye Google, hello Yougle! Waar zijn die handjes? Ongelooflijk (maar waar)!

Hoe afstandsbediening koppelen met TV?


@Rizke  schreef:

mijn bejaarde, licht dementerende moeder heeft nu een extra afstandbediening omdat ze de Telenet digibox moet bedienen want analoge tv was niet meer mogelijk door de aansluitingen.


Doe jouw oma een zeer groot plezier, en gooi de digicorder buiten.😊

Haar Samsung TV - tenzij het een zeer oud toestel is (>10 jaar oud) - heeft hoogstwaarschijnlijk een DVB-C tuner aan boord.

Hiermee kan je alle niet-versleutelde zenders van het "Compact Signaal" ontvangen (20-tal zenders). Deze vervangen de oude analoge zenders.

 

Op die manier krijgt ze haar oude vertrouwde "analoge" TV terug, en kan ze de zenders kiezen met haar vertrouwde TV afstandsbediening.

 


@Rizke  schreef:

Wat er bij mij niet ingaat is dat als je de tv opzet er niets gebeurd maar als je hem afzet de digibox wel mee uitgaat, maar niet mee op.

Anders kon ik de digibox altijd laten opstaan.

Hebben jullie een oplossing?


Ja. Schakel gewoon "CEC" uit (op de TV en/of op de Digicorder).

Dan zal de digicorder niet uitgaan, als ze de TV afzet (en kan je die altijd laten opstaan)....

... tot die eens uitvalt (vb stroomonderbreking), dan heeft ze weer hetzelfde probleem.

0 Likes
Rizke
Experienced Beetjesweter
Berichten: 9
Mooi, mooi! It's your fifth party! It's your fourth party! Pageturner!

Hoe afstandsbediening koppelen met TV?

Ja punt 1 dat had ze maar is in de serviceflat helaas niet mogelijk anders was er geen probleem.

Geen aansluiting meer voor coax.

 

Punt 2, geen coaxaansluiting meer...

 

 

0 Likes
Rizke
Experienced Beetjesweter
Berichten: 9
Mooi, mooi! It's your fifth party! It's your fourth party! Pageturner!

Hoe afstandsbediening koppelen met TV?

Ik zal dit alvast eens proberen bedankt.

0 Likes
Janneke_Dust
Professional Allesweter
Berichten: 1850
Krak 2021 Krak 2022 Krak 2020 Hallo zeg! Wat weet jij niet?

Hoe afstandsbediening koppelen met TV?


@Rizke  schreef:

Ja punt 1 dat had ze maar is in de serviceflat helaas niet mogelijk anders was er geen probleem.

Geen aansluiting meer voor coax.

 

Punt 2, geen coaxaansluiting meer...

 

 


Zonder coax kan de digibox niet werken.

staat er soms een TV-Box ipv een digibox

Hier was hetzelfde probleem, lees dit dus eens:

Opgelost: Eén afstandsbediening gebruiken voor tv en digibox - De Netweters


Jean (Janneke Dust) | Krak
Hou het eenvoudig.
Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes

Hoe afstandsbediening koppelen met TV?


@Janneke_Dust  schreef:


Zonder coax kan de digibox niet werken.

staat er soms een TV-Box ipv een digibox


Zonder coax kan een TV-box ook niet werken....

0 Likes
Ex-Netweter
 

Hoe afstandsbediening koppelen met TV?


@Rizke  schreef:

Ja punt 1 dat had ze maar is in de serviceflat helaas niet mogelijk anders was er geen probleem.

Geen aansluiting meer voor coax.

 

Punt 2, geen coaxaansluiting meer...

 


Een digibox werkt toch ook niet zonder coax???

Als je antwoord op iemand zijn antwoord gelieve deze persoon te vermelden. Alvast bedankt.

(je typt @ en je kan kiezen)

Janneke_Dust
Professional Allesweter
Berichten: 1850
Krak 2021 Krak 2022 Krak 2020 Hallo zeg! Wat weet jij niet?

Hoe afstandsbediening koppelen met TV?


@Ex-Netweter  schreef:


Zonder coax kan een TV-box ook niet werken....


Klopt maar deze heeft geen doorlus aansluiting om een coax naar de TV aan te sluiten en een digibox heeft dit wel.


Jean (Janneke Dust) | Krak
Hou het eenvoudig.
Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
flip1953
Professional Bijna Allesweter
Berichten: 953
Boek alvast het Sportpaleis! Bye-bye Google, hello Yougle! Waar zijn die handjes? Ongelooflijk (maar waar)!

Hoe afstandsbediening koppelen met TV?

@Rizke 

Heb je nu al een oplossing voor jouw probleem?

Wij begrijpen niet dat je oma in haar serice flat een digicorder heeft, maar geen coax.

Kan je eens een beetje meer uitleg geven hoe ze dan eigenlijk naar TV kijkt?

0 Likes
Rizke
Experienced Beetjesweter
Berichten: 9
Mooi, mooi! It's your fifth party! It's your fourth party! Pageturner!

Hoe afstandsbediening koppelen met TV?

wel een coaxkabel maar met een omzetstukje naar utp.

Geen oude aansluiting bedoel ik voor de digiBOX.

0 Likes
Rizke
Experienced Beetjesweter
Berichten: 9
Mooi, mooi! It's your fifth party! It's your fourth party! Pageturner!

Hoe afstandsbediening koppelen met TV?

@flip1953 nog niet opgelost ze zal altijd 2 afstandbedieningen nodig hebben of moet eens kijken voor zo een kaartje.

0 Likes