Beantwoorden
AlexFurquim
Freshman Beetjesweter
Berichten: 1
En we zijn vertrokken! Hi there!

TXT DNS record toevoegen op DNS hostwebsite voor Office

Ik dien om als beheerder te zijn voor Office 365 een TXT DNS record toevoegen op de DNS hostwebsite van m'n domein (@aonq.be host bij Telenet)... echter, ik ben geen IT specialist en weet niet hoe ik dit dien te doen. graag hulp../.

 

Tags (3)
0 Likes
1 reactie
Arnie
Professional Allesweter
Berichten: 1749
Krak 2021 Krak 2022 Krak Hallo zeg! Wat weet jij niet?

TXT DNS record toevoegen op DNS hostwebsite voor Office

Ik ben zelf geen DNS klant bij Telenet, dus kan enkel maar een algemeen antwoord geven. In de DNS zone kun je verschillende records aanmaken, bijvoorbeeld een A record voor de mapping van een hostname aan een IPv4 address, een AAAA-record voor mapping aan een IPv6 adres of CNAME om een naam te linken aan een andere host (eigenlijk een alias aanmaken).

Daarnaast kun je ook nog MX records aanmaken (om aan te geven wat de mailserver is voor je domein) en TXT records. Deze laatste kunnen voor verschillende doelen gebruikt worden, vaak als controlle-mechanisme of je wel eigenaar / admin van het domein bent (en niet enkel alleen maar gebruiker).

 

Bij de meeste DNS providers kun je je eigen zone eenvoudig managen via een web-based menu. Ik vermoed dat dit bij Telenet niet anders is. Zal wel ergens onder mijn.telenet te vinden zijn.


   Arnie | Krak
   Meten is weten. Gissen is missen.
    Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.