Beantwoorden
Master-Magic
Professional Superweter
Berichten: 5298
Professional organizer! PhD in problem solving! Organisatietalent! Topic held(in)!

Telecom in België relatief duur door ontbreken promotie

Telecomdiensten zijn in België relatief duurder dan in de buurlanden, blijkt uit een vergelijking van de consumentengroep Test-Aankoop. Internetdiensten zijn in de buurlanden gemiddeld 30 procent goedkoper, en daar zijn ook meer acties, tot wel 50 procent voor 6-12 maanden.

Het vond de goedkoopste abonnementen voor alleen internet in Portugal, die tot 87 procent minder zijn dan in België. Multiplay-pakketten worden in België eerder gepromoot dan de basisplannen, zei de groep.

De gemiddelde kost van een maandelijks pakket voor internet, tv en telefoon in België is 73 euro, meer dan in landen als het VK, Spanje en Italië. In Duitsland is het pakket gemiddeld 32 procent goedkoper en in Frankrijk 59 procent minder. Vaak is dit te wijten aan promotionele kortingen die worden aangedreven door toegenomen concurrentie. In België zijn er slechts vijf aanbieders van triple play bundels.

De consumentengroep keek ook naar quadplay-bundels en ontdekte dat de gemiddelde prijzen 98 euro zijn voor twee Sims en 127 euro voor vier. De prijzen zijn goedkoper in Italië, Frankrijk en Spanje, maar waren met name wat hoger in Nederland en Duitsland, waar quad-play minder vaak voorkomt.

   Master-Magic | Krak
    https://www.master-magic.be
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
1 reactie
robatoras
Experienced Meesterweter
Berichten: 3072
Topic held(in)! Jij alziend oog. ;-) Jij bent een pro! Vraagbaakkampioen!