Beantwoorden
WilliamVanmol
Freshman Beetjesweter
Berichten: 1
En we zijn vertrokken!

Interferentie op kot

Beste

Op ons kot in Diepenbeek wordt elke studio voorzien van een ethernet kabel. Daarom zijn er heel wat studenten die een acces point of router hebben aangekocht om deze ethernet verbinding om te zetten naar een WiFi-signaal. 


Sinds dit schooljaar, na de verwelkoming van enkele nieuwe studenten, zijn de problemen met ons internet begonnen. Na wat opzoekwerk  verricht te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat we last hebben van interferentie, waarbij het internet voor enkele seconden wegvalt. Dit probleem lijkt met de tijd erger te worden, wat best frustrerend is. 

 

Heeft iemand een idee hoe wij dit probleem kunnen oplossen?

Alvast bedankt!

William

 

0 Likes
3 reacties
Puch
Experienced Bijna Allesweter
Berichten: 630
Krak 2018 Ere-Krak Krak 2019 Waar zijn die handjes?

Interferentie op kot

Om te beginnen moeten alle routers ingesteld staan als accesspoint, zodat de modem de ip-adressen kan uitdelen. Dat is 1 belangrijk gegeven.

Een tweede gegeven is het kanaal waarop de Wifi uitzend.

Probeer om zoveel mogelijk verschillende kanalen te gebruiken. Op de standaard 2,4GHz heb je 13 kanalen.

Indien je router en het toestel waarmee je verbind het aan kan stel dan ook de 5GHz frequentie in, daarop heb je 23 kanalen.

 

 

    Puch | Ere-Krak
    If you change yourself, then who are you?
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren
StefaanH
Professional Superweter
Berichten: 5191
Dat verdient een trofee! Organisatietalent! Een echt antwoordkanon jij! De gouden postveer is voor jou

Interferentie op kot

Zoals uit een oud bericht van mezelf en de daaropvolgende discussie gebleken is: in de 2,4 GHz band, gebruik enkel kanaal 1, 6 en 11.

 

Kort uitgelegd waarom: dat zijn de enige drie kanalen die ver genoeg van elkaar liggen om elkaar niet (veel) te storen.  Wanneer je de andere kanalen ook gaat gebruiken heb je veel meer last van de buren, want, bij gebruik van hetzelfde kanaal zullen de toestellen automatisch een soort beurtrol gebruiken om ieder op zijn beurt van het kanaal gebruik te maken. Bij gebruik van andere naburige kanalen gaan die niet als dusdanig herkend worden en zullen alle toestellen steeds weer opnieuw proberen de bovenhand te behalen, wat resulteert in veel meer packet loss en dus slechtere verbindingen.

 

Dus, met wifi analyzer (of gelijkaardig) eens nakijken welke kanalen er gebruikt worden en dan een bewonersvergadering beleggen om overeen te komen wie welk kanaal gaat gebruiken, en dat in ieders belang. Eéntje die zegt, ik ga in het geniep toch een ander kanaal gebruiken, dan ben ik alleen, zal van een kale, gestoorde reis thuiskomen ....


   StefaanH | Krak
    De Gustibus et Coloribus non est disputandum.
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 7768
Dat verdient een trofee! PhD in problem solving! Organisatietalent! Topic held(in)!

Interferentie op kot

Nog meer WiFI routers plaatsen? Gefrustreerde smiley Alle gekheid op een stokje. Misschien eens afspreken dat degene die 5 Ghz hebben op hun router de 2.4 GHz uitschakelen. Die 5 GHz band gaat niet zo ver maar zal voldoende zijn voor de ruimte waarin ze werken en ook minder de anderen storen.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.