Beantwoorden
SIMON1234
Freshman Beetjesweter
Berichten: 3
Netjes! De kop is eraf! En we zijn vertrokken! Hi there!

Geen verbinding met internet CS9003

Aangekomen op ons appartement na enige afwezigheid krijgen we op onze tv de melding: "geen verbinding met internet  CS9003". We kunnen wel onze pincode ingeven waarna we enkel naar Canvas, beter, EEN en vtm3 kunnen kijken.

(Waarschijnlijk de enige zenders die nog met de klassieke kabel te bekijken zijn?).

Bij de andere zenders krijgen we de melding: "even geduld... deze zender is zo meteen beschikbaar.  Verdwijnt deze melding niet vanzelf? Zap naar een andere zender. Na 15 minuten niet opgelost? Contacteer ons.  100:70"

Hoe kunnen we dit probleem oplossen? 

De modem en digibox hebben we al een volledig het opgestart, zonder resultaat.

Tags (1)
0 Likes
16 reacties
Janneke_Dust
Freshman Meesterweter
Berichten: 2255
Krak 2021 Krak 2022 Krak 2020 De slimste mens? Dat ben jij.

Geen verbinding met internet CS9003

Mogelijk is het zoals TV met een kaartje. Als deze lang niet gebruikt is dan ontbreken de decodeer sleutels en werken enkel de zenders zonder codering (een, canvas, ketnet, ...). Maar als je alles voldoende lang (15 min à 1h) laat opstaan dan komen de decodeer sleutel binnen en werken alle basiszenders.


Jean (Janneke Dust) | Krak
Hou het eenvoudig.
Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
janne_man
Professional Superweter
Berichten: 5198
Dat verdient een trofee! PhD in problem solving! Een echt antwoordkanon jij! De gouden postveer is voor jou

Geen verbinding met internet CS9003

@SIMON12345 

Als je een ander abonnement hebt aan zee dan thuis, kan het geen probleem zijn om die te wisselen voor een Digicorder of Digibox.

 

In de officicële communicatie van Telenet staat dat de TV-Box automatisch desactiveerd als die langer dan 2 weken niet verbonden is met het internet. Ongeacht welke decoder je aan zee ook gebruikt, riskeer je bij elke decoder telkens je naar de zee gaat langer dan 2 weken voordien, met een probleem te zitten.

Zowel Digicorder, Digibox of CI+ (tv met een kaartje) gaan niet meer werken als het toestel niet minstens in standby blijft staan en evenmin als de antenne uitgetrokken is. Waarom beiden? Vie de kabel wordt de ontsluiercode vernieuwd. Als je bijvoorbeeld de stroom altijd afsluit als je weggaat aan zee, zou je best de decoder telkens mee verhuizen. Voor een CI+ wordt dat eerder afgeraden om die te dikwijls te hersteken (fragiele pinnetjes die in de CAM komen).

0 Likes