Beantwoorden
HaroenR
Experienced Meerweter
Berichten: 118
YUGO op Android TV De magic number! Even demarreren... Een bus vol!

Test de Telenet TV-app in beta

Om de Telenet TV-app op de verschillende platformen (Android, iOS, Android TV, Apple TV en Web) meer in lijn te brengen met elkaar en klaar te maken voor de toekomst hebben we een aantal vernieuwingen aangebracht. Ook zijn er in de achtergrond van de apps een heleboel verbeteringen uitgevoerd. En werden er zelfs wat vervelende bugs opgelost.

Daarom zijn we opzoek naar Telenet TV klanten die graag de nieuwste versie in beta al willen uitproberen.

Wat moet je doen?

Android en Android TV
Stuur je Google Account via een privébericht naar @HaroenR. Dan voegen we je toe aan het beta programma van de Telenet TV-app. Je ontvangt van ons een link om de app via Google Play te downloaden.

iOS en Apple TV
Installeer de Testflight app op je iPhone, iPad of Apple TV en ga vervolgens naar onderstaande link om de beta app via Testflight te downloaden.

Join iOS / Apple TV beta via: https://testflight.apple.com/join/nYWzw0px

Feedback via Netweters
Merk je bepaalde problemen op of vind je iets dat echt niet werkt? Dan kan je dit gewoon melden via dit topic. Het Telenet TV-app team zal dit verder opvolgen.

Beta programma verlaten
Zowel Google als Apple bieden je de mogelijkheid om het beta programma te verlaten. Dat kan je doen via Google Play of Testflight. Hierna moet je wel de Telenet TV-app verwijderen en de officiële versie uit de store terug installeren.

Bedankt voor je interesse!

Het Telenet TV-app team

Titel gewijzigd door Suzy (admin) | Vorige titel: Test mee aan de vernieuwde Telenet TV-app

107 reacties
BartMe
Experienced Beetjesweter
Berichten: 5
Complimentendag Follow the reader, reader! Leesbeest! Leesclubje starten?

Test de Telenet TV-app in beta

AndroidTV: Ik moet erg vaak de QR code scannen om aan te melden (die trouwens veel moeilijker scanbaar is dan de code van de flow tv app). Vandaag kreeg ik tijdens het kijken van een opname zelfs een foutmelding waarna ik opnieuw moest aanmelden.

 

De kwaliteit van de opnames is trouwens zeer pover.

0 Likes
Ex-Netweter
 

Test de Telenet TV-app in beta

Laatste build is verwijderd, komt er nog een nieuwe versie is TestFlight? @HaroenR 

0 Likes
BillyX
Freshman Bijna Allesweter
Berichten: 499
Waar zijn die handjes? Opgeruimd staat netjes! De race is begonnen! WOW!

Test de Telenet TV-app in beta


@HaroenR  schreef:

@BillyX, de siri remote is al enige tijd toegevoegd. Echter, de clickpad heeft de optie om gebruikt te worden als Click/Touch of enkel Click. Momenteel is er gekozen voor Click/Touch. We merken dat veel apps de Touch functionaliteit uitschakelen of aanpassen. We herbekijken of we deze functionaliteit willen aanpassen of niet.

Je kan er wel zelf voor kiezen om enkel Click te gebruiken in de settings van je Apple TV.


Ik kan er maar niet aan wennen hoe slecht de bediening van de Siri remote is geïmplementeerd in de Telenet TV app. Met een klik op het clickpad gaat deze naar het volgende item maar met een aanraking op het clickpad scrolt deze automatisch doorheen de lijst of menu items.

Als Apple TV gebruiker van het eerste uur is dit gewoon vreemd hoe Telenet deze aanraking implementeert. Die is op het clickpad is nooit bedoelt voor deze manier van scrollen (https://support.apple.com/nl-be/HT205305). De aanraking is er voor de duimbewegingen waarbij klikken uiteraard niet werkt. Als je snel doorheen de lijst wilt scrollen dan doe je dit met een blijvende klik en niet met een blijvende aanraking.

Ik ken oprecht geen enkele andere applicatie op de Apple TV die een dergelijke bediening van de Siri remote hanteert zoals de Telenet TV app. Geen enkele!

Een aanraking op het clickpad kan en mag niet zomaar resulteren in het snel scrollen doorheen een lijst. Of zoals Apple het in zijn richtlijnen beschrijft:

Redefining or repurposing standard remote behaviors can cause confusion and add complexity to your experience

Ook het navigeren doorheen de tijdlijn is maar belabberd verwerkt. Het standaard (oude principe) om eerst op het midden van de clickpad te drukken en dan te vegen naar links of rechts werkt perfect. Maar de nieuwere methode om te vergen tegen de klok in of met de klok mee op de clickpad ring levert alleen maar frustraties op. 

Dus @HaroenR kan je dit aub nog eens onder de aandacht brengen bij de ontwikkelaars?

https://developer.apple.com/design/human-interface-guidelines/remotes 


Telenet

BillyX

...gebeten om te weten...

Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.