Beantwoorden
Bart101
Freshman Beetjesweter
Berichten: 2
De kop is eraf! En we zijn vertrokken!

Problemen met Multiroom systeem HEOS

Ik beschik over netwerk: modem en 2 access Points Telenet binnenshuis en accespoint tp link voor buiten. Heb geregeld probleem met multiroom systeem heos, muziek onderbreekt, luidspreker kan niet connecteren,... Wat zou oorzaak kunnen zijn. Heb alles al gereset maar na tijd herbegint probleem... Fabrikant raadt aan om multicasting 'aan te zetten'' binnen de instelling van het netwerk... Ik ben echter geen specialist en wou informeren of iemand hiermee ervaring heeft of een oplossing voor mijn probleem. Heos raad aan om 'mesh' te gebruiken ipv access Points, goed idee? Werkt dit niet storend met access Point? Alvast bedankt voor enige hulp!

Bart

Tags (2)
0 Likes
4 reacties
patrick37
Professional Superweter
Berichten: 5854
Dat verdient een trofee! PhD in problem solving! Een echt antwoordkanon jij! De gouden postveer is voor jou

Problemen met Multiroom systeem HEOS

@Bart101  ik heb een Mesh Wifi systeem en geen AP er tussen niks meer. Er is 1 module wat aangesloten staat aan de switch ( de router module ) en die stuurt alles volledig aan. Kan wel aanpassing doen op die ene module en die zorgt er voor dat de rest ook mee werkt. Perfect systeem en je hebt geen andere AP of iets nodig. Mijn Sonos systeem zit er ook draadloos aan verbonden en dat werkt ook perfect.


  Patrick37 | Krak
  no one is you en that is your power.
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 7765
Dat verdient een trofee! PhD in problem solving! Organisatietalent! Topic held(in)!

Problemen met Multiroom systeem HEOS

@Bart101  AP's goed geplaatst zijn even goed of zelfs beter dan mesh. Mesh is een verbeterde repeaterfunctie maar blijft draadloos met alle gevolgen. AP's zijn bedraad verbonden met het netwerk dus daar loopt het weinig mis. Het kan wel mis lopen in de Wifi als je er te ver vanaf bent bvb of muren er tussen maar dat is hetzelfde probleem met Mesh.

Als bij Mesh A de het hoofd is en B en C de bjkomende en je connecteert op C dan zend C je signaal naar A maar als dit niet rechtstreeks lukt dan stuurt hij dit via B naar A. Maar draadloos. Dit maakt dat ze alle drie in elkaars bereik moeten liggen.

Als A uw router is en B en C AP's die bedraad verbonden zijn met A dan maak je connectie met B bijvoorbeeld en wordt data via de kabel naar A gestuurd. Maar B mag dan zelfs op 100 meter van A staan en het zal werken.

Ik weet niet hoe heos werkt. Van Sonos weet ik dat de bediening via Wifi loopt maar de streaming los van de Wifi van toestel naar toestel.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Bart101
Freshman Beetjesweter
Berichten: 2
De kop is eraf! En we zijn vertrokken!

Problemen met Multiroom systeem HEOS

Bedankt voor jullie reactie! Als ik het goed begrijp zijn de AP beter  dan' mesh' .. is er een instelling welke ik zou moeten wijzigen bij AP's voor efficiënte werking multiroom?

0 Likes
BartDG
Professional Weetjesweter
Berichten: 33
On a roll... Dat loopt vlotjes. Nog geen reader's digest? :-) A born reader!

Problemen met Multiroom systeem HEOS

AP's hebben meer "thoughput", maar mesh zal een betere dekking geven.  Als je met een AP geen goeie dekking hebt kan je dat alleen maar oplossen door ofwel een andere AP te plaatsen (met een sterkere zender, long range), of een extra AP te plaatsen.  Als alles wel goed werkt als je je speaker dichter bij een AP brengt, dan is het een simpel geval van slechte ontvangst en ga je je netwerk moeten uitbreiden/aanpassen.

Ik denk niet dat die multiroom setting hier veel zoden aan de dijk zal brengen.  Dat is volgens mij enkel goed voor handsoff. (doorgeven van apparaat tussen verschillende Wifi AP's, een beetje zoals roaming bij GSM)

 
 
0 Likes