Beantwoorden
Koenie_
Experienced Beetjesweter
Berichten: 5
Netjes! Gelezen en goedgekeurd! De kop is eraf! En we zijn vertrokken!

HDMI Splitter gebruiken bij TV met 1 HDMI-poort

Ik heb een tv met slechts één HDMI ingang,daar hangt momenteel de digibox aan. Ik zou graag een soundbar willen aansluiten, dus ga ik ervan uit dat een HDMI splitter (1 ingang, twee uit) aan de tv voldoende is om de soundbar en de digibox op aan te sluiten? Of werkt dit op een andere manier?

 

Alvasg bedankt voor de feedback! 👍🏻

 

Screenshot_20211206-140309~2.png

 

 

Titel gewijzigd door NV1 (mod) | Vorige titel: hdmi splitter

Tags (1)
0 Likes
10 reacties
Janneke_Dust
Freshman Meesterweter
Berichten: 2231
Krak 2021 Krak 2022 Krak 2020 De slimste mens? Dat ben jij.

HDMI Splitter gebruiken bij TV met 1 HDMI-poort

Als uw TV maar 1 HDMI aansluiting heeft dan staat daarbij waarschijnlijk niet de vermelding ARC. Als uw TV geen HDMI met ARC heeft dan kan je de HDMI niet gebruiken om geluid naar de soundbar te sturen.

Je zal dus aan analoge of glasvezel voor het geluid moeten gebruiken.

Zie deze link :

Hoe kan ik een tv-soundbar aansluiten op mijn televisie? | Sony BE


Jean (Janneke Dust) | Krak
Hou het eenvoudig.
Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
Ex-Netweter
 

HDMI Splitter gebruiken bij TV met 1 HDMI-poort

@Koenie_ 

Dat gaat niet lukken! Je kan dan beter de soundbar aansluiten met een optische kabel (ook Toslink genoemd) als je TV hier over beschikt. Heeft je tv geen optische aansluiting dan kan je nog de Wit/Rode tulpaansluitingen gebruiken. Beschikt je TV daar niet over dan kan je de soundbar nog rechtstreeks aansluiten op je digibox via 1 van de vorige methodes (Toslink of Tulp).

HDMI en optisch is digitaal geluid (Dolby mogelijk). Tulp is analoog geluid (enkel stereo).

igvfer
Professional Superweter
Berichten: 7709
Dat verdient een trofee! Een echt antwoordkanon jij! PhD in problem solving! Organisatietalent!

HDMI Splitter gebruiken bij TV met 1 HDMI-poort

Ik vrees dat dit niet gaat werken. Je soundbar moet geluid ontvangen, je digibox stuurt geluid en beeld naar je TV. En een HDMI op TV is meestal alleen ingang.

Is er een HDMI in en uitgang op je soundbar? Dan kan je uw digibox aansluiten met de HDMI op de IN van de soundbar en de UIT van de soundbar naar de TV. En soms moet je dan in de soundbar aanpassingen doen om het geluid en het beeld te synchroniseren.

Andere mogelijkheid: Is er een Digital OUT (optisch of coaxiaal) op je TV? Dan kan je dit meestal verbinden met een Digital IN op je soundbar.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
Koenie_
Experienced Beetjesweter
Berichten: 5
Netjes! Gelezen en goedgekeurd! De kop is eraf! En we zijn vertrokken!

HDMI Splitter gebruiken bij TV met 1 HDMI-poort

Dag Jean,

 

Het is enkel een HDMI ARC aansluiting. Kan ik daarvan uit vertrekken?

(sorry is een beetje chinees voor me)

De TV is een JVC LC-24FD100, erbarmelijk blik-geluid (elke geluidsmodus), vandaar dat ik dat graag wil oplossen met een soundbar

 

Mvg,

Koen

0 Likes
Ex-Netweter
 

HDMI Splitter gebruiken bij TV met 1 HDMI-poort

@Koenie_ 

Volgens de websites die ik gevonden heb heeft deze TV 1 HDMI en geen HDMI ARC.

HDMI ARC is ook zinloos op een TV met maar 1 HDMI omdat het geluid op een andere HDMI (ARC) moet terug gestuurd worden naar bijvoorbeeld een soundbar. (ARC = Audio Return Channel).

Je kan 1 van de oplossingen die @igvfer , @Janneke_Dust of ikzelf aanreiken gebruiken. Kies wat jou het makkelijkst/beste lijkt.

Koenie_
Experienced Beetjesweter
Berichten: 5
Netjes! Gelezen en goedgekeurd! De kop is eraf! En we zijn vertrokken!

HDMI Splitter gebruiken bij TV met 1 HDMI-poort

Dankjewel VoodooKing. 
Zak eerst 'ns kijken welk model soundbar ik ga aanschaffen.

 

Merci voor de nuttige info!

Koenie

0 Likes
Koenie_
Experienced Beetjesweter
Berichten: 5
Netjes! Gelezen en goedgekeurd! De kop is eraf! En we zijn vertrokken!

HDMI Splitter gebruiken bij TV met 1 HDMI-poort

Dankjewel Igvfer. 
Zak eerst 'ns kijken welk model soundbar ik ga aanschaffen.

 

Merci voor de nuttige info!

Koenie

0 Likes
kristofDW
Experienced Allesweter
Berichten: 1653
Krak 2021 Krak 2022 Krak Hallo zeg! Wat weet jij niet?

HDMI Splitter gebruiken bij TV met 1 HDMI-poort

@Koenie_ Je zou een  HDMI audio extractor met ARC - 4K moeten aankopen.

https://www.bol.com/be/nl/p/marmitek-audiokabel-hdmi-audio-extractor-met-arc-4k/9200000054922513/

Die zal er voor zorgen dat je uw audio kan splitten van uw beeld. Het beeld gaat dan gewoon naar je tv en het geluid zal dan naar je soundbar lopen. Kies dan wel voor een "actieve" soundbar, dus die een ingebouwde versterking heeft.Zo heb je via de hdmi audio extractor geen vertraging vermits deze arc ingebouwd heeft.

het probleem is dat je tv weinig in of uitgangen heeft, dus veel keuze zal je niet hebben hierin.

 


  KristofDW | Krak
  carpé diem.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
Koenie_
Experienced Beetjesweter
Berichten: 5
Netjes! Gelezen en goedgekeurd! De kop is eraf! En we zijn vertrokken!

HDMI Splitter gebruiken bij TV met 1 HDMI-poort

Oke,  ik ben mee. Dit zal ik zeker bekijken.

Dju, en ik dacht gewoon een soundbar kopen en klaar.. 😅

 

Bedankt voor je info Kristof!

 

Mvg,

Koenie

0 Likes
flip1953
Experienced Allesweter
Berichten: 1549
Champagne, lezer van het jaar! Applaus voor jezelf! Boek alvast het Sportpaleis! Straf. Héél straf!

HDMI Splitter gebruiken bij TV met 1 HDMI-poort

Inderdaad, gewoon een Soundbar aankopen en klaar...

En deze dan aansluiten op één van de audio uitgangen van de digicorder (digitaal of analoog) ...

PS. Welke digibox/digicorder heb je?


@kristofDW  schreef:

Je zou een  HDMI audio extractor met ARC - 4K moeten aankopen.


Ik zou een audio extractor aanbevelen als je een HDMI bron hebruikt die geen eigen audio uitgang heeft.

Maar in het geval van de vraagsteller heeft zijn HDMI bron (= de digibox/digicorder) wel degelijk audio uitgangen. Waarom zou je dan nog een aparte "extractor" nodig hebben?