Beantwoorden
MatMis
Freshman Beetjesweter
Berichten: 1
En we zijn vertrokken! Hi there! It's your first party!

Waarom heeft een digicorder een coaxaansluiting nodig?

Met enkel de coax kabel kan je analoog naar de TV kijken. De beeldkwaliteit van de analoge TV over de coax kabel is niet zo goed als de beeldkwaliteit van de Digicorder. 

De Digicorder heeft ook een netwerkaansluiting en de mogelijkheid om terug te spoelen. De beeldkwaliteit is ook beter dan het analoge signaal. Dus mijn vermoeden is al de video informatie over de netwerkverbinding gaat. Waarom heeft de Digicorder dan nog een coax kabel nodig? Komt niet alle beeldinformatie via de netwerkkabel? Indien de Digicorder toch gebruik maakt van de coax kabel bij het live tv kijken, hoe kan de Digicorder dan gebruik maken van het analoog signaal om een scherp 4k beeld maken?

0 Likes
2 reacties
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 7069
Een echt antwoordkanon jij! Dat verdient een trofee! MVP, Most Valuable Poster! Topic held(in)!

Waarom heeft een digicorder een coaxaansluiting nodig?

@MatMis   Een digicorder heeft de coax nodig om de TV zenders digitaal te ontvangen. De internet aansluiting dient uitsluitend om de programmagids verder dan 2 dagen te zien, de programma's herop te vragen als je daarvoor betaalt, of films en zo te huren. Op de kabel zit internetsignaal en het digitale TV signaal op aparte frequenties en voorlopig nog het analoge signaal. Dit in tegenstelling met Proximus die TV kijkt via het internetsignaal. Dat zorgt er ook voor dat je internet trager wordt naarmate je met meer TV's aangesloten bent bij Proximus en ze ook aan staan. Veel Proximus klanten kunnen bijvoorbeeld maar max. 2 Tv's zetten. Wat bij Telenet nooit het geval is. En een digicorder gebruikt NIET het analoge signaal wel het digitale signaal.  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
Master-Magic
Experienced Superweter
Berichten: 3852
Professional organizer! Topic held(in)! PhD in problem solving! Organisatietalent!

Waarom heeft een digicorder een coaxaansluiting nodig?

@MatMis de nieuwe tv box dat 4K is kan voorlopig enkel live tv via kabel ontvangen, de rest opvragen zoals terugkijk tv en opnames gaan via internet, er is wel kans dat met de jaren de zenders via Telenet ook via internet zullen komen maar dan gecodeerd en enkel te zien via hun eigen ontvanger daar ze dan plaats winnen op de kabel door geen MUX te moeten gebruiken voor vaste digitale live kanalen dat plaats innemen op de kabel en ze zo plaats hebben voor het internet dat altijd maar sneller wordt.

maar dat kan nog enkele jaren duren, dus voorlopig nog altijd een coax kabel nodig voor live tv zenders digitaal.


   Master-Magic | Krak
    https://www.master-magic.be
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.