Beantwoorden
SeppeCallewaert
Experienced Beetjesweter
Berichten: 10
Mooi, mooi! Primeur! Pageturner! Gelezen en goedgekeurd!

modem only met telenet powerline

Goeiemiddag,

 

Ik heb al een tijdje een modem only en heb onlangs een paar powerlines gaan ophalen bij telenet nu ze gratis waren. Ik probeer al een ganse tijd de instellingen te veranderen van de powerline dus voornamelijk de ssid en het wachtwoord maar via de telenet site krijg ik steeds "Je aanvraag kan momenteel niet automatisch verwerkt worden,...." volgens een telenet medewerker komt dit door mijn modem only en kan ik dus nooit mijn ssid etc aanpassen. Klopt dit? zijn er nog mensen met dit probleem?

Bedankt!

0 Likes
6 reacties
sb
Professional Superweter
Professional Superweter
Berichten: 5225
TAGGING MASTER! Tag away, my dear! Professional organizer! Krak 2017

modem only met telenet powerline

Ik ben niet zo goed op de hoogte van powerlines, maar kan je die niet rechtstreeks (via UTP-kabel) aansluiten op je PC/laptop en zo de instellingen doen? Of, werk je met een eigen router? Indien ja, als die beschikt over WPS, dan kan je die PWLs zo normaal gezien instellen.


  Bjørn (sb) | Ere-Krak
 An angel led me when I was blind, I said 'Take me back, I've changed my mind.'  
    Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
M_016
Experienced Veelweter
Berichten: 228
De magic number! Even demarreren... Een bus vol! Warming up?

modem only met telenet powerline

Ter info:

https://www2.telenet.be/nl/business/klantenservice/wat-is-een-powerline-adapter/

Ziet u een wifi-netwerk dat begint met “telenet-ap-“?

Dan heeft uw Wifi Powerline-adapter de instellingen van uw modem niet automatisch overgenomen. Mogelijks staat “één wifi-netwerk” uit in Mijn Telenet, of heeft u een Telenet-modem van een oudere generatie of een Telenet- modem zonder wifi

= voor een Telenet-modem zonder WiFi zult u - vrees ik - het in principe moeten doen met WiFi type "telenet-ap" tenzij u of over een eigen WiFi router beschikt (zie info van @sb) of IP-adres/login (192.168.....) van de WiFi-booster beschikt en aldaar aanpassingen kunt doorvoeren 

https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/guide/wifi-powerline-installeren/#/verder1/Ja2/Verder4/Ver...

 

0 Likes
BertXL
Professional Bijna Allesweter
Berichten: 1019
Krak 2017 Krak 2018 Ere-Krak Krak 2019

modem only met telenet powerline

Ik heb ook een modem-only en een Telenet powerline PG9073 en ik kan die wel zien vanaf MijnTelenet, maar er niks van aanpassen.  

 

 

Misschien moet je dit even lezen, ik heb er in het begin ook even met gesukkeld na mijn verhuis 🙂

https://www.netweters.be/t5/Instellingen-software-hardware/Powerline-met-PG9073-TN-via-single-modem/...

 

 


BertXL | Ere-Krak
When nothing goes right, go left!
Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Arthur2
Experienced Meesterweter
Berichten: 3098
Krak 2017 Krak 2018 Ere-Krak Jij Netweters wikipedia!

modem only met telenet powerline

@SeppeCallewaert

 

Hier even een samenvatting van het topic dat @BertXL had gelinkt, het is daar een beetje een rommeltje door misverstanden. 🙂

 

Je zal de instellingen zelf moeten aanpassen in de webgui van de powerline.

 

Wat je concreet moet doen is het volgende:

 

Zoek het IP-adres van de powerline met wifi

Je kan dat met een android gsm doen met bv de app Fing.

Op Windows kan je dat met Advanced IP scanner doen.

Mac heeft ook wel een app daarvoor en Linux kan je zelf wel als je dat gebruikt. 😛

 

Je moet  naar een Comtrend apparaat zoeken.

 

Surf dan naar dat IP-adres en dan kan je inloggen met:

Login: admin

Password: password

 

Vanaf daar kan je alles instellen. 🙂

Laat iets weten of het lukt! 🙂

   Arthur2 | Ere-Krak
   Don’t comment bad code—rewrite it. – Brian Kernighan
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
SeppeCallewaert
Experienced Beetjesweter
Berichten: 10
Mooi, mooi! Primeur! Pageturner! Gelezen en goedgekeurd!

modem only met telenet powerline

@Arthur2

Bedankt voor je uitleg.

Ik moest inderdaad het ip adres vinden en het in de browser typen en zo kan je alle instellingen veranderen.

 

Bedankt voor de hulp!

Arthur2
Experienced Meesterweter
Berichten: 3098
Krak 2017 Krak 2018 Ere-Krak Jij Netweters wikipedia!

modem only met telenet powerline

NP 🙂

 

Ik heb @BertXL zijn antwoord ook aangeduid als oplossing want hij had er eerst naar verwezen. 🙂

   Arthur2 | Ere-Krak
   Don’t comment bad code—rewrite it. – Brian Kernighan
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes