Beantwoorden
Arthur2
Experienced Meesterweter
Berichten: 3098
Krak 2017 Krak 2018 Ere-Krak Jij Netweters wikipedia!

FAQ - Hoe stel ik mijn router in als Access Point

Router instellen als access point

 

In het kort:

  • Vast-IP instellen
  • DHCP uitschakelen
  • NAT uitschakelen
  • Andere dingen zoals firewall/UPnP uitschakelen
  • Kabel in de LAN  poort steken (niet in de WAN  poort)  (dit moet niet altijd maar ik zou het toch doen.)

 

Stap 1: Controleer het subnet van je netwerk. (Standaard is dit 192.168.0.x)

Ga naar Mijn Telenet -> Mijn Internet ->  Draadloze Instellingen>Geavanceerd -> LAN-subnet

 subnet.PNG

 

 BELANGRIJK: koppel de router los van alle aparaten, sluit alleen de computer aan waarmee je de router gaat instellen.

 

Stap 2: Zoek het merk van je router. Ik heb hier voor de bekendste merken een uitleg geschreven. Als jouw merk er niet tussen staat, probeer het dan toch even zelf. Als het echt niet lukt mag je me altijd een bericht sturen of je kan een topic aanmaken.

Belangrijk! In elk IP-adres moet je de x vervangen door het cijfer dat je bij stap 1 hebt gevonden.

 

 

Asus

Spoiler
In deze video staat het uitgelegd.

Als je bij 0:49 bent, zou ik handmatig het IP-adres ingeven.

IP-adres: 192.168.x.2
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.x.1

Mogelijk kan je ook nog zelf je DNS ingeven maar dat hoeft niet.
Als je dat toch wilt (bijvoorbeeld als je problemen hebt met websites die niet gevonden worden of traag laden.) Dan zou ik deze gebruiken:
DNS Server 1: 1.1.1.1
DNS Server 2: 1.0.0.1

Netgear

Spoiler
Op deze website staat het uitgelegd.
Je vinkt best "Get IP Adress Dynamically" af en voert handmatig een IP-adres in.

IP-adres: 192.168.x.2
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.x.1

Mogelijk kan je ook nog zelf je DNS ingeven maar dat hoeft niet.
Als je dat toch wilt (bijvoorbeeld als je problemen hebt met websites die niet gevonden worden of traag laden.) Dan zou ik deze gebruiken:
DNS Server 1: 1.1.1.1
DNS Server 2: 1.0.0.1

D-Link

Spoiler
  1. Ga naar ADVANCED -> ADVANCED NETWORK en vink het "Enable UPnP" vakje uit. Druk op "Save Settings".
    • Onder FIREWALL SETTINGS vink het vakje "Enabe SPI" af
    • Onder QOS ENGINE vink het vakje "Enable Traffic Shaping" af.
  2.  Ga naar  SETUP NETWORK SETTINGS en voer een IP-adres in (bij voorkeur 192.168.x.2) en vink het vakje "Enable DHCP Server" af.
  3. Herstart de router. Als dat gedaan is, zet hem af met de aan/uit knop of trek de stekker uit. sluit een ethernetkabel van je modem aan op een van de LAN poorten. 

    Hier is een verduidelijking:
A10717_image2.png

TP-Link

Spoiler
  1. Log in op je router. Ga naar Network -> LAN voer bij IP-Address een IP in (bij voorkeur 192.168.x.2) en druk op save (mogelijk moet je de router opnieuw opstarten. Indien je opnieuw opstart, verander het ip-adres waarmee je ingelogd hebt dan naar naar het nieuwe IP.)
  2. Ga naar DHCP en selecteer Disable en klik op Save (herstarten hoeft nu niet, er zal wel een melding komen maar klik daar niet op)
  3. Ga naar Security en vink het vakje "Enable SPI Firewall" af.
  4. Ga naar Forwarding -> UPnP en druk op 'Disable'.
  5. Ga naar NAT  en selecteer bij beide opties Disable en klik op Save. Nu mag je de router opnieuw opstarten.
  6. Nadat de router opnieuw is opgestart, zet hem af met de knop op de achterkant of trek de stekker uit en steek de ethernetkabel die van je modem komt in een van de LAN/ethernet poorten van je router.

    Links is je TP-Link router, rechts je Telenet HGW.
    Afbeeldingsresultaat voor tp link access point configuration lan

 

Opmerking: De DNS server die ik hier voorstel (1.1.1.1/1.0.0.1) is de DNS van Cloudflare en APNIC.

Enkele andere opties zijn de DNS van Telenet zelf (195.130.130.11/195.130.130.139) of de Google Public DNS (8.8.8.8/8.8.4.4).

 

Als iemand nog ideeën heeft om dit te verbeteren, laat het dan zeker even weten. 🙂 

   Arthur2 | Ere-Krak
   Don’t comment bad code—rewrite it. – Brian Kernighan
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
24 reacties
JurgenG
Professional Beetjesweter
Berichten: 7
Jij bent af! Mooi, mooi! Primeur! It's your fourth party!

FAQ - Hoe stel ik mijn router in als Access Point

@sb

Yep,

helemaal akkoord... de originele poster gebruikt de Google DNS server. Daar is het hetzelfde verhaal.

En inderdaad, ik ben me ervan bewust dat OpenDNS niet de snelste is. Voor sommigen is 't wel een meerwaarde dat je illegale sites of porno kunt blokkeren (allé, min of meer toch). Ik wil de discussie hier niet aangaan of het goed is of niet om je kinderen van bepaalde sites af te schermen, dit is geen opvoedkundig forum. Maar voor wie dit wenst... OpenDNS biedt dit aan.

 

De GRC benchmark zal je ook tonen dat Quad9 en 1.1.1.1 heel snel zijn. Afhankelijk van wat je voorkeuren zijn, kun je zelf keuzes maken. En ik heb zelf ook de TN DNS servers draaien, voor precies dezelfde reden die jij noemt. (al heb ik wel 9.9.9.9 als secundaire server staan, en niet de Google DNS)

 

(even terzijde... hoewel ik linux draai, zijn de GRC tools zeer Linux-vriendelijk, ze draaien perfect onder Wine)

Arthur2
Experienced Meesterweter
Berichten: 3098
Krak 2017 Krak 2018 Ere-Krak Jij Netweters wikipedia!

FAQ - Hoe stel ik mijn router in als Access Point

@JurgenG

 

Hier is de OP 😛

 

Ik heb altijd Google DNS gebruikt omdat ik af en toe gewoon problemen heb met de Telenet DNS die over het algemeen redelijk snel is maar soms zit er iets niet in de cache ofzo en dan duurt dat super lang of worden er websites niet gevonden enzo...

 

Maar ik ben sinds de release van 1.1.1.1 op 1 april overgeschakeld. Ik ga dat ook even veranderen in mijn post.

   Arthur2 | Ere-Krak
   Don’t comment bad code—rewrite it. – Brian Kernighan
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
kevinvdb
Professional Weetjesweter
Berichten: 30
YEAH! CAPSLOCK DAY! Star Wars Day Hoort wie klopt daar? Dat loopt vlotjes.

FAQ - Hoe stel ik mijn router in als Access Point

wss een domme vraag,maar kan je je router die als access point hebt  ingesteld.

dezelfde wifi laten uitzenden zoals men telenet modem

 

ik moet namelijk kiezen tussen vb wifi telenet-84858 of Tp link 

0 Likes
sb
Professional Superweter
Professional Superweter
Berichten: 5224
TAGGING MASTER! Tag away, my dear! Professional organizer! Krak 2017

FAQ - Hoe stel ik mijn router in als Access Point

Dat is geen enkel probleem. Meer nog, het is zelfs aan te raden. Zorg er wel voor dat de router in dezelfde "range" (192.168.0.x) zit als je HGW (modem/router). Kies ook voor dezelfde sleutel/wachtwoord.

 

Via Mijn Telenet kan je die netwerknaam trouwens veranderen in wat je wil.


  Bjørn (sb) | Ere-Krak
 An angel led me when I was blind, I said 'Take me back, I've changed my mind.'  
    Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
kevinvdb
Professional Weetjesweter
Berichten: 30
YEAH! CAPSLOCK DAY! Star Wars Day Hoort wie klopt daar? Dat loopt vlotjes.

FAQ - Hoe stel ik mijn router in als Access Point

netwerknaam van telenet is verandert intussen,echter graak ik niet binnen in mijn tp link router.(archer 2600)

 

wat kan ik het beste doen ? router resetten en herbeginnen?(ik verbind met laptop naar router alle andere netwerk kabels haal ik uit)

0 Likes
sb
Professional Superweter
Professional Superweter
Berichten: 5224
TAGGING MASTER! Tag away, my dear! Professional organizer! Krak 2017

FAQ - Hoe stel ik mijn router in als Access Point

Met welke poort van de router heb je de laptop verbonden? Heb je alles (modem, router, laptop) al eens herstart?


  Bjørn (sb) | Ere-Krak
 An angel led me when I was blind, I said 'Take me back, I've changed my mind.'  
    Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
kevinvdb
Professional Weetjesweter
Berichten: 30
YEAH! CAPSLOCK DAY! Star Wars Day Hoort wie klopt daar? Dat loopt vlotjes.

FAQ - Hoe stel ik mijn router in als Access Point

Nog  niet herstart. Verbonden met 1 van de 4  poorten zoals switch.

 

niet deze waar je internet insteekt. 

0 Likes
sb
Professional Superweter
Professional Superweter
Berichten: 5224
TAGGING MASTER! Tag away, my dear! Professional organizer! Krak 2017

FAQ - Hoe stel ik mijn router in als Access Point

Als dat niet lukt, probeer dan eens in de laptop:

 

Start > uitvoeren > cmd > ipconfig /release

 

en dan

 

ipconfig /renew


  Bjørn (sb) | Ere-Krak
 An angel led me when I was blind, I said 'Take me back, I've changed my mind.'  
    Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
kevinvdb
Professional Weetjesweter
Berichten: 30
YEAH! CAPSLOCK DAY! Star Wars Day Hoort wie klopt daar? Dat loopt vlotjes.

FAQ - Hoe stel ik mijn router in als Access Point

intussen router gereset en heringesteld , terwijl ook de netwerknaam en paswoord hetzelfde gezet dan telenet.

 

maar als ik dan denk klaar te zijn.

 

krijg ik helemaal geen verbinding meer via wifi?.

zodra ik de netwerkkabel uit de router haal,werkt wifi wel terug.

 

waar faal ik 

0 Likes
Arthur2
Experienced Meesterweter
Berichten: 3098
Krak 2017 Krak 2018 Ere-Krak Jij Netweters wikipedia!

FAQ - Hoe stel ik mijn router in als Access Point

@kevinvdb

 

Maak je anders even een nieuw topic aan? Dan is het wat overzichtelijker.

Ik ga hier toch even antwoorden.

 

Ben je zeker dat je DHCP hebt uitgeschakeld? Dat is vaak de oorzaak. Overloop anders ook nog eens de stappen in mijn handleiding? Ze zijn wel gericht op een ouder model, misschien hebben nieuwere TP-Link's andere opties die ook aangepast moeten worden.

 

Post anders eens enkele screenshots van alle instellingen? Zorg wel dat je wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens even doorstreept met paint ofzo. 😉

   Arthur2 | Ere-Krak
   Don’t comment bad code—rewrite it. – Brian Kernighan
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.