De Netweters
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Hoe Ring doorbell pro installeren op 2.4Ghz-netwerk?

Beantwoorden
Bart1234
Freshman Weetjeslezer
Berichten: 1
En we zijn vertrokken! Netjes! Hallo! Welkom!

Nadat de elektrieker het ding met draadjes heeft geïnstalleerd zit ik nu softwarematig vast. 

 

Bij het installatieproces raken met niet verbonden en ik denk dat het komt omdat de deurbel een 2.4 Ghz netwerk nodig heeft en als ik naar mijn instellingen kijk heb ik een 2.4&5 Ghz netwerk (als ik het allemaal goed begrijp). 

Ik heb geen idee of (en hoe?) ik dat moet splitsen of dat ik iets anders fout doe.

 

Toevallig niemand die in de buurt van Kalmthout woont en hier iets van weet of mij op een andere manier op weg kan helpen? 🙂

 

Titel aangepast door Bjarne (Mod) | Originele titel: Ring doorbell pro installeren....zucht

Tags (3)
0 Likes
Beantwoorden
2 reacties
Pops
Freshman Veelweter
Berichten: 224
It's your second party! Even demarreren... Lees je nog iets anders? ;-) Happy New Year!

@Bart1234 , hallo, ik heb ook de Ring deurbel en inderdaad, deze maakt gebruik van het 2.4 netwerk. Maar uw modem geeft deze automatisch, dus daar hoef je zelf niets voor te doen. Uw Telenet modem geeft zowel 2.4 als 5 en dit gebeurt automatisch. 
Als je de handleiding correct gevolgd hebt qua verbinding maken met nieuw toestel in de Ring app kan ik me enkel inbeelden dat uw modem misschien iets te ver staat van uw voordeur en dat uw deurbel buiten bereik is. Indien dit het geval is zou je kunnen overwegen om een WiFi powerline te installeren.

Probeer eens met je smartphone of tablet van aan uw voordeur of je daar goed WiFi bereik hebt, met de app FAST bijvoorbeeld.

 

Gr.

Yves

0 Likes
Beantwoorden
kristofDW
Experienced Bijna Allesweter
Berichten: 651
Volop in the game! En wanneer slaap jij? JACKPOT! Happy New Year!

@Bart1234 Dit zou geen probleem mogen geven als je 2.4 en 5 ghz wifi hebt. De toestellen kiezen automatisch de juiste. Je moet wel eens zien of er genoeg bereik is op de plaats waar je deurbel geïnstalleerd is. Anders zal dit ook niet werken. Er moet dus een bepaalde bandbreedte zijn en dus ook bereik om de ring te doen werken.

 

0 Likes
Beantwoorden