Beantwoorden
Steven007
Freshman Beetjesweter
Berichten: 3
Leesclubje starten? It's your fifth party! It's your fourth party! Pageturner!

TP Link (AC1750) instellen als bridge/client

Hallo allemaal,

 

Ik zit met mijn handen in het haar.... 

Ik heb vorige week een router bijgekocht (TP-Link AC1750).  Dit met verschillende bedoelingen.  Enerzijds om mijn WIFI bereik te versterken/verbeteren, anderzijds om nog wat bijkomende toestelen aan te koppelen (via ethernet) en om een bijkomende HD op de USB-poort van de TP-Link te hangen.

Mijn bedoeling was om de  de router als client of bridge in te stellen, zodoende het netwerk eigenlijk hetzelfde blijft (dat van telenet dus).  Ook op die manier zou ik met alle toestellen aan mijn mediaplayer en NAS-hd geraken.

Maar ik heb al van alles geprobeerd, waardoor ik de bomen door het bos niet meer zie.  Soms werkt het, maar geraak ik niet meer op de instellingen van mijn router, anderzijds vertelt mijn pc dat er een conflict is met dezelfde IP-adressen etc.

Kan er mij iemand, stap voor stap, uitleggen wat ik moet instellen op mijn router en ook wat ik moet instellen op de router van telenet (ik denk hier maar aan DMZ / port forwarding / etc...)

 

Ik voeg hier enkele afbeeldingen bij van de instellingen van mijn router, dat wordt het voor de specialisten onder jullie allicht gemakkelijker om te helpen 😉

 

 

(foto's werden verwijderd ...)

 

Alvast bedankt voor de hulp!

0 Likes
26 reacties
Arthur2
Experienced Meesterweter
Berichten: 3098
Krak 2017 Krak 2018 Ere-Krak Jij Netweters wikipedia!

TP Link (AC1750) instellen als bridge/client

@BertXL

Bedoel je niet Wifi analyzer? 🙂

   Arthur2 | Ere-Krak
   Don’t comment bad code—rewrite it. – Brian Kernighan
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
garnierjohn
Freshman Weetjesweter
Berichten: 10
Smile! Twee handen vol! Follow the reader, reader! Leesbeest!

TP Link (AC1750) instellen als bridge/client

Beste Bert

 Heb de fing app  geïnstalleerd, maar en zie idd de netwerken echter geen van de buren en ook niet op welk kanaal ze zitten . Zie wel de sterkte van mijn eigen apparaten die op de Telenet Router  zijn aangesloten. En dat is ook de TP-LINK. Maar nog altijd 2 verschillende netwerken kan helaas van de Telenet Router & het accespoint van TP-LINK  geen zelfde netwerk creëren wat ik probeer . Poe hoe wat een gedoe.

 

 

0 Likes
BertXL
Professional Bijna Allesweter
Berichten: 1019
Krak 2017 Krak 2018 Ere-Krak Krak 2019

TP Link (AC1750) instellen als bridge/client

@garnierjohn zoals @Arthur2 al zei bedoelde ik eigenlijk WiFi analyzer. Met Fing gaat het ook, maar WiFi analyzer is grafische.

Wat bedoel je met 'geen zelfde netwerk creeren'? 

Normaal is het genoeg om ze dezelfde ssid te geven, en je toestel schakelt dan automatisch over tussen de verschillende AP's. Als je de aparte netwerken ziet, zou je ze ook als netwerken met dezelfde naam moeten kunnen zien. 


BertXL | Ere-Krak
When nothing goes right, go left!
Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
garnierjohn
Freshman Weetjesweter
Berichten: 10
Smile! Twee handen vol! Follow the reader, reader! Leesbeest!

TP Link (AC1750) instellen als bridge/client

Hoi

Ik kan idd 2 verschillende netwerken zien , die van Telenet en TP-LINK  als ik de ssid en wachtwoord niet het zelfde geef zoals op mijn telenet router. Als ik de TP-LINK  het zelfde zet als de Telenet Router dan zie ik idd maar 1 netwerk dat van telenet.  Maar dan denk ik dat ik toch alleen maar via de Telenet Router verbinding heb, aangezien ik als ik naar de bovenverdieping ga het signaal steeds zwakker wordt , tot bijna geen netwerk , terwijl de TP-LINK  in de slaapkamer hangt. Das toch vreemd genoeg hè pfffff. 

 

0 Likes
Arthur2
Experienced Meesterweter
Berichten: 3098
Krak 2017 Krak 2018 Ere-Krak Jij Netweters wikipedia!

TP Link (AC1750) instellen als bridge/client

@garnierjohn

 

Kun je even alle volgende informatie van je TP-link router en je telenet netwerk geven?

 

Is 1 netwerk ingeschakeld? Best schakel je dat uit een geef je de 2.4 en 5 GHz band een andere SSID.

 

Geef volgende dingen per router en per band (dus 2.4 en 5 GHz) apart.

 

- SSID (moet je niet geven maar zorg dat het exact hetzelfde is)

- Wachtwoord (ook niet geven maar moet ook exact hetzelfde zijn)

- Kanaal/Channel

- Kanaal breedte/ channel width

- WPA mode / transmissie modus (dit is meestal n of b/g/n of a/n/ac ofzo voor 5 GHz)

   Arthur2 | Ere-Krak
   Don’t comment bad code—rewrite it. – Brian Kernighan
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
garnierjohn
Freshman Weetjesweter
Berichten: 10
Smile! Twee handen vol! Follow the reader, reader! Leesbeest!

TP Link (AC1750) instellen als bridge/client

Hoi 

Ik zal het proberen weer apart in te geven , al is het best ingewikkeld zoals ik het nu lees , tja wellicht voor jou niet , maar zal mijn best doen ben benieuwd. P.s wat bedoel je met ssid en wachtwoord niet geven.

 

0 Likes
Arthur2
Experienced Meesterweter
Berichten: 3098
Krak 2017 Krak 2018 Ere-Krak Jij Netweters wikipedia!

TP Link (AC1750) instellen als bridge/client

@garnierjohn

 

Dat je je SSID hier niet moet posten 😛

 

Ik vroeg je eigenlijk om al je instellingen hier te posten zodat ik eens kan nakijken wat ze zijn en mogelijk zeggen wat je moet aanpassen.

   Arthur2 | Ere-Krak
   Don’t comment bad code—rewrite it. – Brian Kernighan
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
BertXL
Professional Bijna Allesweter
Berichten: 1019
Krak 2017 Krak 2018 Ere-Krak Krak 2019

TP Link (AC1750) instellen als bridge/client


@garnierjohn  schreef:  Maar dan denk ik dat ik toch alleen maar via de Telenet Router verbinding heb, aangezien ik als ik naar de bovenverdieping ga het signaal steeds zwakker wordt , tot bijna geen netwerk , terwijl de TP-LINK  in de slaapkamer hangt. 

 


Je kan zeker weten of het telenet of tplink is door beide dezelfde ssid maar een andere Chanel te geven. Als er dan over geschakeld wordt, zie je in wifi analyzer dat het kanaal veranderd is


BertXL | Ere-Krak
When nothing goes right, go left!
Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
garnierjohn
Freshman Weetjesweter
Berichten: 10
Smile! Twee handen vol! Follow the reader, reader! Leesbeest!

TP Link (AC1750) instellen als bridge/client

Hoi 

 

Bedankt voor de snelle reactie

Ik heb inmiddels wifi analyzer geïnstalleerd, en zie idd 3 x netwerk van mijn Telenet dwz hoofdtelenet router en TP-LINK 2x

Echter zie ik ook dat ze alle 3 een ander kanaal hebben .Maar het netwerk schakelt niet over op de TP-LINK  in dit zelfde netwerk . Mijn verbinding valt zelfs weg op de badkamer ondanks dat " ze zogenaamd connect waren " 

Is er mss toch iets vreemd of anders aan de hand waardoor ik boven bijna of geen verbinding heb.

Kun je hier nog iets mee. Pfffff ik hoop het echt want zou toch jammer zijn van zo' n goed accespoint van TP-LINK 

0 Likes
Arthur2
Experienced Meesterweter
Berichten: 3098
Krak 2017 Krak 2018 Ere-Krak Jij Netweters wikipedia!

TP Link (AC1750) instellen als bridge/client

@garnierjohn

 

Ik had het hierboven al eens gevraagd maar kun je die instellingen eens posten? 

 

Je apparaten zullen pas automatisch willen overschakelen als die correct staan.

 

Concreet moet je een ander kanaal hebben per router. 1, 6 of 11. Voor 2.4 GHz

 

De kanaalbreedte moet gelijk zijn en niet bv 20/40 maar je moet best specifiek 20 of 40 kiezen (of 80 of 160...)

 

De wpa-modus moet ook hetzelfde zijn. Voor 2.4 GHz kies je best 'n'

 

   Arthur2 | Ere-Krak
   Don’t comment bad code—rewrite it. – Brian Kernighan
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
garnierjohn
Freshman Weetjesweter
Berichten: 10
Smile! Twee handen vol! Follow the reader, reader! Leesbeest!

TP Link (AC1750) instellen als bridge/client

Beste Principis,

 

Het is gelukt 😁😁 ik heb nu 1 netwerk voor het hele huis dus ook boven via de TP-LINK. Heb met de juiste raad van jouw en de exact de juiste gegevens ingevoerd zoals jij hebt aangeven alles het zelfde gezet voor de 2 routers . Toppie thx.

Keep on the good work . Merci .

Grtjs John. 

 

StefaanH
Professional Superweter
Berichten: 5209
Dat verdient een trofee! Organisatietalent! Een echt antwoordkanon jij! De gouden postveer is voor jou

TP Link (AC1750) instellen als bridge/client

@garnierjohn zou je dan de post van @Arthur2 willen markeren als oplossing? Thx.


   StefaanH | Krak
    De Gustibus et Coloribus non est disputandum.
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes