Beantwoorden
Meggy
Experienced Beetjesweter
Berichten: 3
It's your fifth party! Primeur! It's your fourth party! It's your seventh party!

Welke kabels nodig voor enkel Telenet Internet ?

Wij hebben recent een nieuwe woning aangekocht (BJ 2018) waar de huidige en tevens 1e eigenaars nu een Proximus-aansluiting hebben. Wij zouden graag internet afnemen bij Telenet (geen TV of telefoon). Zouden de nodige kabels dan al voorzien zijn in de woning of dienen wij er nog nieuwe te leggen ? Voor Telenet Internet is er dan enkel een UTP-kabel nodig en geen coax veronderstel ik ?

0 Likes
2 reacties
patrick37
Professional Superweter
Berichten: 5845
Dat verdient een trofee! PhD in problem solving! Een echt antwoordkanon jij! De gouden postveer is voor jou

Welke kabels nodig voor enkel Telenet Internet ?

@Meggy  

Voor internet te hebben dien je idd coax te hebben van buiten naar binnen. Je zou al eerst eens kunnen nakijken of dat er niet ergens een versterker hangt ( NIU ). Misschien hadden de vorige eigenaren geen Telenet voorzieningen aangelegd waardoor je dit wel nu allemaal moet laten doen. 

 

patrick37_0-1636282480078.pngpatrick37_1-1636282503525.png

 

Zoals te zien op de foto zou je dan zo iets moeten hebben al in je woning. Moest je dat nergens vinden in je huis dan is er geen aansluiting. Dan dien je de klantendienst te contacteren en vragen of aansluitbaar bent. Zij kunnen dat nakijken voor je. Moest je aansluitbaar zijn dan kan je gewoon een technieker inboeken voor een installatie maar ben je niet aansluitbaar dien je eerst kabel van buiten naar binnen te leggen. 


  Patrick37 | Krak
  no one is you en that is your power.
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 7760
Dat verdient een trofee! PhD in problem solving! Organisatietalent! Topic held(in)!

Welke kabels nodig voor enkel Telenet Internet ?

Telenet en bij uitbreiding Orange is enkel bruikbaar/beschikbaar via coax van buiten naar binnen. Voorlopig toch. Tot er glasvezelaansluitingen komen (zie de geplande samenwerking met Fluvius). Je zorgt zelf voor de plaatsing van de dropkabel (coax) van binnen naar buiten. Binnen op de plaats waar je de aansluiting wil. Buiten lang genoeg om aan te sluiten op een aansluitpunt op de gevel, op een paal, of een grijs bakje. Dit moet ondergronds op privaat terrein in de laatste 2 gevallen. Op openbaar terrein tot aan het grijze bakje of de paal is dit voor Telenet. Een binnenhuis inrichting is voor alle providers van internet hetzelfde namelijk via UTP, nog altijd de veruit meest gebruikte oplossing of via glasvezel. En uiteraard via Wifi en/of powerlines (of combinatie van beiden) als second best waar kabel niet. mogelijk is. Dus aan jou om te kijken of de 1e eigenaar de kleine kost voor dergelijke aansluiting al heeft gedaan. Een goede electricien zou hem dat zeker aanbevolen hebben, tesamen met goede UTP aansluitingen in de ganse woning.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes