Beantwoorden
MIB1
Freshman Beetjesweter
Berichten: 2
Dag van de Chocolade Gelezen en goedgekeurd! De kop is eraf! En we zijn vertrokken!

Wegvallend internet, zowel draadloos als bedraad

Sinds enkele weken valt het internet regelmatig weg, zowel WiFi als bedraad. We merken aan de lichten op de modem dat die precies herstart of alleszins connectie verlies (begint rood te pinken). Internet komt dan na 1 a 2 mins wel terug.

2x technieker al geweest, coax kabeltjes vervangen, 2x modem vervangen, nog steeds niet opgelost. Modem eens reset. Connectie naar straat is goed volgens techniekers, verbinding vertoont geen errors (op moment van bezoek is internet natuurlijk stabiel 🙄)

Soms gebeurt het als er niemand thuis is (technieker kan dit zien adhv logs), soms meerdere malen na elkaar (dan vooral ‘s avonds). 

Gebruik al een 2tal jaar een WiFi router Archer X10, nooit problemen mee gehad. WiFi op modem zelf staat uit.

digibox geeft geen probleem.

Er komt nu een derde technieker langs. Vraag me af of het binnen of buiten ligt, voor of na de modem.

advies is welkom 🧐

 

Titel gewijzigd door Philippe (mod) | Vorige titel: Internet modem valt regelmatig uit

 

0 Likes
3 reacties
Arnie
Professional Allesweter
Berichten: 1750
Krak 2021 Krak 2022 Krak Hallo zeg! Wat weet jij niet?

Wegvallend internet, zowel draadloos als bedraad

De digibox zal ook wel het gebrek aan internet vaststellen, maar dat merk je enkel als je een interactieve dienst gebruikt, niet bij het kijen naar een "normaal" live kanaal, uitgezonden als DVB-C signaal.

Dit geeft aan dat in ieder geval de NIU (de coax netwerkverdeler) geen probleem lijkt te hebben, en het coax netwerk beschikbaar blijft.

Misschien kun je de technieker vragen zelf de logs te bekijken (of te laten bekijken) of daar een verklaring te vinden is voor de restarts. Helaas hebben we als consument hier geen toegang toe. Uit algemene ervaring blijkt een restart vaak te worden veroorzaakt door een crash van het operating systeem van de router. Dat kan dan verschillende oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld een memory-overflow. Is er op het tijdstip van de crash misschien veel netwerk verkeer (een dagelijkse cloud-backup bijvoorbeeld, of gaming)?


   Arnie | Krak
   Meten is weten. Gissen is missen.
    Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
MIB1
Freshman Beetjesweter
Berichten: 2
Dag van de Chocolade Gelezen en goedgekeurd! De kop is eraf! En we zijn vertrokken!

Wegvallend internet, zowel draadloos als bedraad

Bedankt voor het antwoord.

De modem valt ook uit wanneer er niemand is, er is geen cloud backup.

Ik zal wss stap per stap moeten nagaan welk toestel op het netwerk het probleem veroorzaakt. Ik zal beginnen om terug naar basic te gaan: router weg en Wifi van de modem, zonder enige netwerk kabels ingeplugd.

Het is idd gewoon lastig om de drops te monitoren aangezien enkel techniekers hiervoor toegang hebben. We zullen dan maar ganse dag Netflix kijken om drops te zien 😉

 
 
0 Likes
Ex-Netweter
 

Wegvallend internet, zowel draadloos als bedraad

Ah neen, als je wil testen gebruik je steeds een computer die met een nieuwe netwerkkabel rechtstreeks op de Telenet-modem is aangesloten. Nooit via Wifi of powerline.

Je kan zelf steeds packet loss testen op je verbinding met het programma WinMTR: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/6743-packet-loss-meten-windows-met-winmtr/#packet-loss_...

Als je meer dan 5% packet loss op de eerste twee hostnames ( 192.168.0.1 en access.telenet.be) hebt, is er een probleem met de Telenet-modem. Heb je tussen de 5% en 50% packet loss verder op het netwerk, dan is er hoogstwaarschijnlijk een probleem ergens op het internet. Als "telenet" in de hostname voorkomt, mag je er van uitgaan dat er een probleem is binnen het Telenet-netwerk.

Als je op die manier nooit problemen vaststelt met de Telenet-verbinding en Telenet-apparatuur, mag je zeker zijn dat het probleem bij je eigen apparaten ligt. Je eigen apparaten zijn steeds je eigen verantwoordelijkheid. Telenet biedt hier geen ondersteuning op. Je kan dan wel terecht bij de verkoper of fabrikant of een IT-dienstverlener voor technische hulp.

 

0 Likes