De Netweters
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

TV distributie 2e verblijf

Beantwoorden
luc55
Freshman Veelweter
Berichten: 273
WOW! Klasse! Happy New Year! Lezersgoud. Respect!

en zeg duidelijk 2de verblijf alles op 1 factuur thuis adres

Beantwoorden
Nick1981
Professional Beetjesweter
Berichten: 7
A born reader! Mooi, mooi! Primeur! Follow the reader, reader!

Zonet contact gehad met telenet. Het was niet mogelijk om op basis van compact signaal een abonnement te nemen = systeem gaf een foutmelding. Heb gemeld dat ik een geactiveerd kaartje heb die ik kan gebruiken en dan liet het systeem wel toe om enkel een kabelabonnement te nemen zonder Telenet TV.

 

Conclusie:

Het is dus inderdaad mogelijk een kabelabonnement te nemen met enkel een kaartje. Indien reeds in je bezit en geactiveerd zijn er geen activatiekosten.

Abonnement op enkel compact signaal wordt niet altijd meer toegestaan. Zou aan het type installatie liggen en enkel mogelijk als digitaal geen optie is.

Beantwoorden
janne_man
Professional Meesterweter
Berichten: 3240
Jij bent een ware apostel. Full speed writing! Jij Netweters wikipedia! Happy New Year!

Dus @Suzy uit het bericht van @Nick1981 begrijp ik dat Telenet het zwartkijken aanmoedigd. Neem nu het geval van iemand die een woning huurt waar er reeds een kabelaansluiting is. De vorige huurder had een kabelabonnement. De volgende huurder stelt vast dat de kabel een signaal geeft en wil dat niet zwart gebruiken maar een kabelabonnement aangaan en Telenet zegt foert!

Er is mijn inziens toch een verschil tussen niet meer actief aanbieden of verkopen en helemaal niet.


   janne_man | Krak
    In het land der blinden is eenoog koning.
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.

0 Likes
Beantwoorden
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 5924
Wat een systeem! Happy New Year! Jij bent een pro! Meer goede raad dan tante Kaat

@janne_man  Dat zal een tijdje werken (paar weken) tot de technieker zijn toer heeft gedaan om de niet-actieve aansluitingen te onderbreken. En soms heb je geluk en vergeet hij het of heeft hij de verkeerde afgesloten.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Beantwoorden
Marcel5050
Freshman Beetjesweter
Berichten: 3
De kop is eraf! Gelezen en goedgekeurd! En we zijn vertrokken! Hallo! Welkom!

Heb ook een tweede verblijf waar geen kabel is.Heb een chromecast van 37 euro gekocht en kijk via gsm naar alle zenders inbegrepen play sports waar ik thuis een abonnement op heb.

0 Likes
Beantwoorden
Suzy
Community Manager
Berichten: 3461
Happy New Year! It's your fifth party! De gouden postveer is voor jou Netweters’ orakel!

@janne_man ik ben het ondertussen intern aan het navragen wat nu de juiste informatie is. Zodat we alle mogelijke verwarring kunnen vermijden. Ik kom erop terug! 


https://www.netweters.be/html/assets/Telenet%20logo%20signatures.pngSuzy | Community Manager

Without music, life would be a mistake. - Nietzsche

Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.

Beantwoorden
Nick1981
Professional Beetjesweter
Berichten: 7
A born reader! Mooi, mooi! Primeur! Follow the reader, reader!

Vandaag nog altijd niet gehoord van telenet dus dacht zal zelf is terugbellen. Abonnement staat nog altijd on hold omdat er een technieker moet langskomen om de analoge lijn te activeren de welke reeds beeld geeft. Ik zeg deze geeft beeld dus lijkt mij actief. Antwoord nee deze is niet actief er moet een monteur langskomen om deze te activeren. Snappen wie het snappen kan. Slim moet je in elk geval niet zijn om bij Telenet te werken :s. Heb meermaals gezegd dat het om enkel een analoge lijn gaat en dat we geen digitale tv wensen.

 

@SuzyIs er meer bekend over de mogelijkheid van enkel een compact signaal?

0 Likes
Beantwoorden
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 5924
Wat een systeem! Happy New Year! Jij bent een pro! Meer goede raad dan tante Kaat

@Nick1981Het is best mogelijk dat je analoge lijn nog werkt maar het administratie uitgeschakeld staat. En op de helpdesk is het dat wat ze zien. Ze kunnen niet zien of je lijn effectief losgekoppeld is. Hoogswaarschijnlijk is er ooit een technieker langsgekomen op straat, heeft ofwel de verkeerde aansluiting losgekopeld of helemaal niets gedaan en uw adres administratief als zijnde zonder signaal genoteerd.

En als je analoog signaal hebt dan heb je ook digitaal signaal. Sommige helpdesk medewerkers kunnen je administratie actief zetten maar niet allemaal. Normaal gezien is het de technieker die langs komt, kijkt of de aansluiting conform is en dit dan administratief bevestigd en ondertussen ook uw modem e.d. activeert.

Maar straks verdwijnt dat analoog signaal en om TV met een kaartje te bekijken moet je aangeduid staan in het systeem als adres met een actief signaal.

Het kan ook zijn dat analoog werkt maar het signaal net te zwak is om digitaal het nodige te bekomen en dan moet de technieker ook langskomen om de oorzaak op te sporen.

 



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Beantwoorden
janne_man
Professional Meesterweter
Berichten: 3240
Jij bent een ware apostel. Full speed writing! Jij Netweters wikipedia! Happy New Year!

@Nick1981  Als je een analoog signaal krijgt, heb je eveneens een digitaal signaal. Dit jaar verdwijt overal bij Telenet het analoge signaal. In de plaats daarvan is er een digitaal signaal dat de naam compact signaal gekregen heeft van Telenet. Dit compact signaal heeft hetzelfde zender aanbod als het analoge. Eén en Canvas krijg je dan in HD kwaliteit, de andere zenders in SD. Deze SD is een iets beter kwaliteit dan het analoge. Je kan je TV reeds afstellen naar keuze met de kenmerken van het Compacte signaal (zonder CI+) of met de kenmerken van het Telenet product Digitale TV voor het gebruik met een CI+. In dat laatste geval kan je zonder CI+ alvast één, Canvas en Ketnet bekijken.

 


   janne_man | Krak
    In het land der blinden is eenoog koning.
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.

0 Likes
Beantwoorden
Suzy
Community Manager
Berichten: 3461
Happy New Year! It's your fifth party! De gouden postveer is voor jou Netweters’ orakel!

Ik heb ondertussen duidelijkheid gekregen. Het is al lange tijd niet meer mogelijk om enkel analoge TV te nemen bij Telenet. Er moet altijd digitale tv aan toe worden gevoegd. Klanten die vandaag de dag enkel analoge tv hebben, blijven het natuurlijk behouden en gebruiken het 'compacte signaal' na de signaalswitch. Ook kan je steeds het compacte signaal gebruiken op bv. een 2de tv wanneer je digitale tv klant bent.

 

Dus enkel analoge tv nemen (m.a.w. het compacte signaal) is niet meer mogelijk. 

 

Klant worden worden voor tv in combinatie met een CI+ module is wel perfect mogelijk, aangezien dit wordt gezien als niet-interactieve digitale tv. Bij Telenet valt dit dan ook gewoon onder 'Telenet TV' en men spreekt niet meer over de term 'analoge tv'. 


https://www.netweters.be/html/assets/Telenet%20logo%20signatures.pngSuzy | Community Manager

Without music, life would be a mistake. - Nietzsche

Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.

Beantwoorden
janne_man
Professional Meesterweter
Berichten: 3240
Jij bent een ware apostel. Full speed writing! Jij Netweters wikipedia! Happy New Year!

@SuzyBetekent dit dat alle nieuwe klanten die enkel tv nemen (witte raven), voortaan een extra kost hebben van 50 euro voor het activeren van digitale tv?


   janne_man | Krak
    In het land der blinden is eenoog koning.
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.

0 Likes
Beantwoorden
Nick1981
Professional Beetjesweter
Berichten: 7
A born reader! Mooi, mooi! Primeur! Follow the reader, reader!

@Suzy Op de website van Telenet is niet duidelijk dat het mogelijk is digitale tv met enkel een kaartje te nemen waardoor de huurkost van de digicorder wegvalt. Dit zou toch duidelijk gecommuniceerd te worden. Ook is niet duidelijk of de 50€ activatie digitale tv wegvalt indien je reeds een geactiveerd kaartje hebt in je eerste verblijf en deze meeneemt, wat volgens jullie site gewoon mag.

0 Likes
Beantwoorden
janne_man
Professional Meesterweter
Berichten: 3240
Jij bent een ware apostel. Full speed writing! Jij Netweters wikipedia! Happy New Year!

@Nick1981 

Als je op deze pagina op informatiefiche klikt, kan je dat terugvinden.

Boven staat maximum aantal tv-toestellen per abonnement: 4

 

In het vak kosten zie je maandabonnement 18,41 euro en activering 50 euro. 

Daaronder vind je de verschillende decoders met aankoopprijs en huur.

 

Commercieel doet Telenet verschrikkelijk zijn best om de klanten een decoder te laten huren.

 


   janne_man | Krak
    In het land der blinden is eenoog koning.
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.

Beantwoorden
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 5924
Wat een systeem! Happy New Year! Jij bent een pro! Meer goede raad dan tante Kaat

Ik meen hier al gelezen te hebben van @Suzy dat je geen puur kabelabonnement meer kunt nemen. Het compactsignaal is er enkel voor bestaande klanten. Je kan wel degelijk een kaartje aanschaffen en dit laten activeren als nieuwe klant waardoor je automatisch DTV klant wordt. Dus aan de prijs van 18,41€ per maand of als je enkel DTV neemt 18.41 x 12 jaarlijks. En inderdaad ze maken er geen reklame voor.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Beantwoorden
philippe_d
Professional Bijna Allesweter
Berichten: 877
Ongelooflijk (maar waar)! Volop in the game! Happy New Year! Alles op zijn plek!

Wat @Suzy hierboven beschrijft bevestigt dus 100% wat ik al in mijn post van 24-01 schreef: https://www.netweters.be/t5/Hardware-instellingen/TV-distributie-2e-verblijf/td-p/117535#M14720

Voor mij was dat al lang duidelijk ... 😊

 


@janne_man  schreef:

Betekent dit dat alle nieuwe klanten die enkel tv nemen (witte raven), voortaan een extra kost hebben van 50 euro voor het activeren van digitale tv?


Ja natuurlijk, dat is ook zeer duidelijk: als je nog geen internet of telefonie hebt bij Telenet, betaal je voor DTV altijd de 50€ activeringskost.

 


@Nick1981  schreef:

Ook is niet duidelijk of de 50€ activatie digitale tv wegvalt indien je reeds een geactiveerd kaartje hebt in je eerste verblijf en deze meeneemt, wat volgens jullie site gewoon mag.


Voor mij is het wel duidelijk:

  • Indien je op je 2de verblijf al een Telenet "kabelabonnement" hebt (het vroegere analoge tv), dan kan je natuurlijk zonder kosten een kaartje meenemen (en gebruiken) dat reeds geactiveerd is in je eerste verblijf.
  • Indien je op je 2de verblijf nog geen tv of internet abonnement hebt, dan zal je ook daar 50€ activatie moeten betalen voor digitale tv.

Meer nog: indien dit een totaal nieuwe aansluiting is, kan het gebeuren dat er nog 50€ extra aangerekend wordt voor de aansluiting op het Telenet netwerk 🤔

Dus 50€ aansluiting + 50€ activatie (tenzij speciale promoties, maar die zijn er niet voor alleen televisie).

 


@janne_man  schreef:

Commercieel doet Telenet verschrikkelijk zijn best om de klanten een decoder te laten huren.


Meer dan "hun best" ...

In sommige gevallen is het onmogelijk om een dtv abonnement zonder decoder te nemen (voorbeeld "pack" internet + digitale tv). Daarover loopt er een aparte discussie...

 


@igvfer  schreef:

Dus aan de prijs van 18,41€ per maand of als je enkel DTV neemt 18.41 x 12 jaarlijks. 


Ook als je enkel DTV neemt betaal je maandelijks 18.41€

Alleen bestaande analoge klanten betalen hun "kabelabonnement" jaarlijks.

 

 

Beantwoorden