Beantwoorden
DRoels
Freshman Beetjesweter
Berichten: 2
Leesbeest! Leesclubje starten? It's your fourth party! Pageturner!

Terugkijk tv, 'van begin kijken' & tv-theek werken niet

2 TV's, elk met digicorder. Powerlines. Terugkijk TV en 'kijken van begin' werken voor geen meter. Ook TV-theek werkt niet. Horten en stoten en onderbrekingen met melding "Opgelet. Er is een technisch probleem. Probeer later opnieuw (VGEN5012)." Heb al sinds gisteren meerdere keren 'later opnieuw geprobeerd'. Live uitzendingen lijken wel ok. Heb modem en digicorder al van netspanning gehaald en op 'aanraden' van Telenet de Powerlines ook al eens opnieuw aan elkaar gekoppeld. Alles zonder verbetering in resultaat. Volgens technieker (via WhatsApp) toont test dat de modem en digicorder wel correct actief te staan. Geen idee of het zinvol was, maar speedtest op smart-tv geeft 7,68 Mbps download en en 3,48 Mbps upload. Iemand enig idee wat verkeerd gaat en hoe het opgelost kan worden?

8 reacties
Master-Magic
Professional Superweter
Berichten: 5448
Professional organizer! PhD in problem solving! Organisatietalent! Topic held(in)!

Terugkijk tv, 'van begin kijken' & tv-theek werken niet

@DRoels Snelheid te traag om iets deftig op te vragen, als dit de snelheid is via powerlines eens proberen via utp kabel aan de modem aan te sluiten en te testen, zo ben je ook zeker.

maar met zo lage snelheden krijg je problemen.


   Master-Magic | Krak
    https://www.master-magic.be
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
Steven-E
Experienced Meesterweter
Berichten: 2604
Jij bent geliefd! Jij bent een pro! Krak 2021 Krak 2022

Terugkijk tv, 'van begin kijken' & tv-theek werken niet

@DRoels powerlines zijn helaas vatbaar voor tal van storingsbronnen.
Het is een gemakkelijksoplossing voor als er geen UTP kabel voor handen is. Voor toepassingen zoals Telenet TV zorg je maar best dat je die storingsfactoren zoveel mogelijk kan uitsluiten: https://www2.telenet.be/residential/nl/klantenservice/internet/storingen/welke-factoren-beinvloeden-... .


  Steven-E | Krak
  Ik wil groot zijn in iets kleins
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
Janneke_Dust
Freshman Meesterweter
Berichten: 2321
Krak 2021 Krak 2022 Krak 2020 De slimste mens? Dat ben jij.

Terugkijk tv, 'van begin kijken' & tv-theek werken niet

zijn het recente power lines ?

Zijn de power lines aangesloten op een stopcontact met aarding ?

Je hebt dus 3 power lines, 1 aan de kant MODEM en een bij iedere digicorder.

Als je geen hogere snelheid kan halen met power lines en geen UTP kabel leggen dan zie ik maar 1 oplossing om hogere snelheden te halen. Je kan Hirschmann MOKA's kopen om hogere snelheden te hebben.


Jean (Janneke Dust) | Krak
Hou het eenvoudig.
Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
thomasdb
Professional Veelweter
Berichten: 339
WOW! Lezersgoud. Respect! Een bus vol! Topicvreter!

Terugkijk tv, 'van begin kijken' & tv-theek werken niet

kan dat ook niet met 3dh party mesh pods deze kunnen ook dienstdoen als wireless bridges tussen modem en digicorders? als de digicorders en de modem zich niet te ver van elkaar bevinden. als de snelheid van hun onderlinge link hoger is dan deze van de powerlines dan.

powerlines zijn er ook in enkele varieteiten met een nieuwere generatie powerlines, dewelke sneller kunnen linken,  is het misschien ook in orde te brengen

utp nog steeds het beste en moca adapters zijn ook een mogelijkheid

zolang de snelheid van de verbinding maar hoger komt dan de nummers nu en stabiele connectie kan voorzien want hierdoor sonderbreken het terugkijktv en bestellingen uit de tv theek, als het niet aan een defect aan de kabelmodem - internetvoorziening ligt danwel

Janneke_Dust
Freshman Meesterweter
Berichten: 2321
Krak 2021 Krak 2022 Krak 2020 De slimste mens? Dat ben jij.

Terugkijk tv, 'van begin kijken' & tv-theek werken niet

Kan een mesh pods het WiFi signaal omzetten naar een UTP signaal voor de digicorder?

 


Jean (Janneke Dust) | Krak
Hou het eenvoudig.
Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
thomasdb
Professional Veelweter
Berichten: 339
WOW! Lezersgoud. Respect! Een bus vol! Topicvreter!

Terugkijk tv, 'van begin kijken' & tv-theek werken niet

ja sommige modellen kunnen dat probleemloos, er zijn pods met wan en lan aansluiting, op de eerste en tweede pod hun lan aansluitingen hang je dan de digicorders en aan de derde pod zijn lan poort de modem. de wan poorten houd je ongebruikt, je gebruikt ze als access points niet als router,DHCP adresbedeling uit dus,  en dan zijn ze een wireless bridge tussen de devices. wireless kan al stabieler zijn dan powerline afhankelijk van plaatsing/afstand maar niet noodzakelijk

DRoels
Freshman Beetjesweter
Berichten: 2
Leesbeest! Leesclubje starten? It's your fourth party! Pageturner!

Terugkijk tv, 'van begin kijken' & tv-theek werken niet

Update: ondertussen op aanraden van Telenet telefoonsupport overgestapt naar 360° pods (1 in modem + 3 extra). TerugkijkTV werkt nu wel op 1 van de 2 digicorders, niet op de andere. 2e digicorder maakt geen verbinding met internet: IP-adress 0.0.0.0 (heb 2 'extra pods' omgewisseld, probleem blijft). Bezoek van 2 techniekers. 1e bezoek; "Terugkijk probleem was probleem bij Telenet" (dus ik begrijp daaruit dat dat los stond van de Powerlines). 2e bezoek: "internet komt wel degelijk binnen, maar gaat inderdaad niet door naar digicorder". Bij vraag om digicorder om te wisselen om te kijken of het niet aan de digicorder zou liggen werd daar niet op ingegaan. Technieker heeft probleem geëscaleerd naar netwerkgroep binnen Telenet (ik las ergens anders binnen dit forum dat er een fix zou uitgebracht zijn om het probleem met niet-compatibiliteit pods/digicorders op te lossen). Opties volgens 2e technieker: 1. overstappen naar TV-box (maar daar hebben we volgens mij het probleem dat opnames max 6 maanden op de cloud blijven staan), 2. teruggaan naar powerlines (met volgens technieker gevolg dat bekijken van programma's soms 'haperend' kan zijn wanneer powerlines 'belast' worden door grootverbruikers - regelmatig haperen was inderdaad voordien ook al probleem, maar kan niet bevestigen of dat aan de powerlines lag). Iemand enig idee waar ik kan nagaan of de vernoemde fix voor mijn configuratie reeds actief is (en waar die fix dan zou moeten "geinstalleerd" zijn: de modem, de pods of de digicorders?). Als het op de digicorders is kan die 2e natuurlijk niet geupdated geraken vermits deze niet op het internet geraakt). Ondertussen maar afwachten wat de escalatie naar de netwerkgroep opbrengt.

Even terzijde: een collega vertelde me dat zijn zus een gelijkaardig probleem had dat bleef duren waar naderhand bleek dat ergens bij de instellingen bij Telenet een foutje was geslopen in het mac-address dat beheerd werd, maar daar hebben de 'huistechniekers' (die eigenlijk geen Telenet werknemers zijn) blijkbaar geen toegang toe.

thomasdb
Professional Veelweter
Berichten: 339
WOW! Lezersgoud. Respect! Een bus vol! Topicvreter!

Terugkijk tv, 'van begin kijken' & tv-theek werken niet

zet nu eens de werkende pod aan de andere digicorder werkt die dan? zoneen is hij misschien niet binnen bereik

misschien is de afstand voor netwerkbereik gewoon te hoog. als het na omwisselen niet/wel gaat, kan je de kabel aan de buiten bereik pod altijd verlengen met een langere kabel van 10m bv, en de pod dichter bij een van de andere 2 brengen liefst dichterbij die van de modem? kan ook geen kwaad de modem eens te herstarten enz

maar exact weet  ik niet hoe het werkt met de telenet pods, waarschijnlijk wel vergelijkbaar, maar daarom zei ik ook het is mogelijk met 3th party pods die je zelf koopt ( hoewel niet met allemaal) , als je die van telenet neemt en het werkt niet ligt het misschien inderdaad ergens aan hen, of evenzeer aan de afstand tussen de dingen onderling.

qua afstand hoe korter hoe sneller, een aan elke zijde van een muur en zo een brug door de muur maakt een mooiere wifibrug dan een aan elke uiterzijde van de kamers gescheiden door een muur in het midden met 25 meter tussen de 2. voor het initieel installeren is het wijselijk ze allemaal in de zelfde kamer te zetten tot het werkt en ze dan pas hun plaatsjes rondom het huis te geven