Beantwoorden
Gorson
Professional Beetjesweter
Berichten: 7
Safespot O dierbaar België.. TV-box / TV-app / telenttv.be Leesbeest!

IPV6 werkende krijgen op CV8560E (E-router) en UDM PRO

Mijn oude modem HGW CH8568LG is vandaag vervangen door de nieuwe CV8560E (E-router).

Na de modem switch en het activeren van de bridge modus krijgt mijn router rechtstreeks een extern IPV4 adres. Dus dat is prima.
Maar IPV6 krijg ik niet aan de praat voor mijn interne toestellen. Mijn router krijgt alvast een IPV6 IP welke zichtbaar is in MijnTelenet.

Wie heeft IPV6 werkende gekregen op de CV8560E samen met de UDM pro?

Internet config -> DHCPv6 met prefix Delegation size 64 (60 ook geprobeerd, lijkt geen verschil te maken)
LAN config -> Ipv6 Interface Type of Prefix Delegation + RA enable + RA Priority High + DHCPv6 Range default waarden (::2 & ::7d1) + DHCPv6/RDNSS DNS Control op Auto

Bij wie werkt deze config wel?
Moet ik de Delegation size effectief op 64 laten staan?

Tags (3)
0 Likes
13 reacties
Snarie
Freshman Meerweter
Berichten: 69
Topicvreter! Topicwurm! Al 25 duimen! Goed bezig!

IPV6 werkende krijgen op CV8560E (E-router) en UDM PRO

Ik heb hetzelfde probleem bij het vervangen van een Draytek 2927 door een Draytek3910. IPv6 prefix werkt perfect op de 2927, maar niet op 3910. Beide draaien hetzelfde DrayOS. Mijn vermoeden is dat het samenhangt met de "geavanceerde pagina" problemen (zie https://www.netweters.be/t5/Instellingen-software-hardware/Overzicht-van-problemen-met-Geavanceerde-...

)

De DUID van de nieuwe modem is verschillend, en wordt mss niet geaccepteerd door Telenet voor het ogenblik.

Ik zou wachten tot 22 mei, en dan opnieuw proberen.

 

0 Likes
Janneke_Dust
Freshman Meesterweter
Berichten: 2300
Krak 2021 Krak 2022 Krak 2020 De slimste mens? Dat ben jij.

IPV6 werkende krijgen op CV8560E (E-router) en UDM PRO

Als je kiest voor de MODEM only dan is uw intern netnet enkel uw eigen verantwoordelijkheid.


Jean (Janneke Dust) | Krak
Hou het eenvoudig.
Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
Snarie
Freshman Meerweter
Berichten: 69
Topicvreter! Topicwurm! Al 25 duimen! Goed bezig!

IPV6 werkende krijgen op CV8560E (E-router) en UDM PRO

Blijkbaar kennen sommige het verschil niet tussen de E-router CV8560E en de oude modem-only (die al lang niet meer te verkrijgen is)

0 Likes
Steven-E
Experienced Meesterweter
Berichten: 2600
Jij bent geliefd! Jij bent een pro! Krak 2021 Krak 2022

IPV6 werkende krijgen op CV8560E (E-router) en UDM PRO


@Janneke_Dust  schreef:

Als je kiest voor de MODEM only dan is uw intern netnet enkel uw eigen verantwoordelijkheid.


De CV8560E is toch geen modem only?


  Steven-E | Krak
  Ik wil groot zijn in iets kleins
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Janneke_Dust
Freshman Meesterweter
Berichten: 2300
Krak 2021 Krak 2022 Krak 2020 De slimste mens? Dat ben jij.

IPV6 werkende krijgen op CV8560E (E-router) en UDM PRO

Het doel van beide is wel om zelf de volledige controle te hebben over uw netwerk. Dus neem die dan ook en regel alles zelf.


Jean (Janneke Dust) | Krak
Hou het eenvoudig.
Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Steven-E
Experienced Meesterweter
Berichten: 2600
Jij bent geliefd! Jij bent een pro! Krak 2021 Krak 2022

IPV6 werkende krijgen op CV8560E (E-router) en UDM PRO


@Janneke_Dust  schreef:

Het doel van beide is wel om zelf de volledige controle te hebben over uw netwerk. Dus neem die dan ook en regel alles zelf.


Maar het blijft wel de verantwoordelijkheid om IPv6 prefix delegation te faciliteren, ook na een switch van de eigen router.

Dit staat los van mac bridging, want dat is enkel voor IPv4 van toepassing.

 


  Steven-E | Krak
  Ik wil groot zijn in iets kleins
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Gorson
Professional Beetjesweter
Berichten: 7
Safespot O dierbaar België.. TV-box / TV-app / telenttv.be Leesbeest!

IPV6 werkende krijgen op CV8560E (E-router) en UDM PRO

Wat is dit nu voor een antwoord? Dit is toch een community forum waarbij eindgebruikers elkaar helpen en ervaringen delen?


IPV6 heeft altijd perfect gewerkt op mijn UDM Pro, totdat ergens eind vorig jaar Telenet de onoficiele support voor IPV6 prefix delegation voor een eigen routers heeft stopgezet op de klassieke HGW (witte toren). Dus een switch naar de E-router zou dat probleem moeten verhelpen. En nu ben ik ook ineens van die dubbele NAT af.

Alleen die IPV6 werkende krijgen is nu nog het probleem. PD lijkt nog niet te werken.

0 Likes
Ex-Netweter
 

IPV6 werkende krijgen op CV8560E (E-router) en UDM PRO


@Gorson  schreef:

Moet ik de Delegation size effectief op 64 laten staan?


Neen, de DHCPv6 prefix delegatiegrootte bij Telenet is 60: https://www.netweters.be/t5/Instellingen-software-hardware/IPv6-op-OPNSense-met-Telenet/m-p/161179#M...

0 Likes
dannyro
Professional Meerweter
Berichten: 126
Topicvreter! BINGO! De volle 100! Topicwurm!

IPV6 werkende krijgen op CV8560E (E-router) en UDM PRO

Op mijn "witte toren" werkt IPV6 nog altijd probleemloos. 

0 Likes
Gorson
Professional Beetjesweter
Berichten: 7
Safespot O dierbaar België.. TV-box / TV-app / telenttv.be Leesbeest!

IPV6 werkende krijgen op CV8560E (E-router) en UDM PRO

Bedankt, ja daar staat hij nu sinds gisteren reeds op geconfigureerd.
Maar het issue is er nog.

0 Likes
Gorson
Professional Beetjesweter
Berichten: 7
Safespot O dierbaar België.. TV-box / TV-app / telenttv.be Leesbeest!

IPV6 werkende krijgen op CV8560E (E-router) en UDM PRO

Ook in combinatie met een eigen router Dannyro?

0 Likes
Gorson
Professional Beetjesweter
Berichten: 7
Safespot O dierbaar België.. TV-box / TV-app / telenttv.be Leesbeest!

IPV6 werkende krijgen op CV8560E (E-router) en UDM PRO

Ik heb het probleem kunnen verhelpen.

Telkens ik iets wijzigde in de UDM pro interface dat te maken had met IPV6 kon ik in de logs een vrij generieke melding terug vinden dat 'iets' niet opgeslagen kon worden.

Ik heb een restore gedaan van een jaar oude UDM pro backup welke nog dezelfde configuratie had. Na de restore kwam IPV6 terug tot leven.

Dus in het afgelopen jaar is er waarschijnlijk één of andere update die een IPV6 instelling corrupt heeft gemaakt.

dannyro
Professional Meerweter
Berichten: 126
Topicvreter! BINGO! De volle 100! Topicwurm!

IPV6 werkende krijgen op CV8560E (E-router) en UDM PRO

Ja, inderdaad. Telenet Modem naar mijn airport time capsule -> utp in Mac en zonder problemen IPV6.

0 Likes