Beantwoorden
Master-Magic
Professional Superweter
Berichten: 5015
Professional organizer! MVP, Most Valuable Poster! PhD in problem solving! Organisatietalent!

Telenet implementeert gebruikersinterface software

De Belgische operator Telenet heeft het Image Distillery-systeem van de Dutch Media Distillery geïmplementeerd om het zoeken naar en het ontdekken van tv-inhoud voor zijn 1,8 miljoen kabeltelevisieabonnees te verbeteren. De technologie is nu live als onderdeel van een nieuwe meerjarige overeenkomst.

Image Distillery zal AI gebruiken om dynamisch en automatisch 3.000 stilstaande beelden per dag te genereren voor Telenet, die elk uitgezonden tv-programma vertegenwoordigen, voor weergave in de gebruikersinterface van de dienst. Het systeem vangt, verwerkt en optimaliseert beelden van elke live uitzendfeed en maakt schermafbeeldingen die elk programma op de meest visueel aantrekkelijke manier kunnen weergeven. De beelden zouden moeten leiden tot een grotere betrokkenheid en tevredenheid van abonnees, zei Telenet.

Voor elke show slaat het Image Distillery-systeem verschillende kandidaat-afbeeldingen op en verwijdert automatisch lege spaties, ondertitels en afbeeldingen die de kanaallogo's op het scherm kunnen verstoren. De foto's worden vervolgens verkleind en bijgesneden om afbeeldingen te maken die de kijker waarschijnlijk zullen aanspreken. Het systeem evalueert en rangschikt de kandidaatafbeeldingen voor elke show op basis van vooraf ingestelde kwaliteitscriteria; het systeem selecteert dan automatisch de beste afbeelding en de operator kan deze onmiddellijk gebruiken in de gebruikersinterface, ook tijdens de uitzending van de show.

"We hebben een breed scala aan lineaire kanalen. Er is ook een groot verschil tussen het aantal beelden dat we per kanaal beschikbaar hebben om te gebruiken in onze EPG (elektronisch programmagestuurd)", legt Ivor Micallef, directeur Entertainment Products bij Telenet, uit. "Hoewel sommige van de grotere omroepen veel moeite hebben gedaan om hun beeldmateriaal en programma-informatie samen te stellen, doen ze dat niet allemaal. Dat kan vooral moeilijk zijn voor sommige kleinere omroepen", legt hij uit.

Dit kan de operator ertoe dwingen stockfoto's te gebruiken. Maar dit maakt de EPG minder aantrekkelijk en minder bruikbaar, aangezien er geen afbeeldingen zijn om afleveringen van elkaar te onderscheiden.


   Master-Magic | Krak
    https://www.master-magic.be
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
2 reacties
KelvinUceta
Freshman Veelweter
Berichten: 172
De magic number! Een bus vol! WOW, overzichtelijk! BINGO!

Telenet implementeert gebruikersinterface software

Hi @Master-Magic ,

 

Cool maar ik stel me dan de vraag of deze techniek/technologie het tv kijken ervaring zou kunnen verbeteren in een wereld waar gebruikers "niet meer" live naar tv kijken of waar mensen niet meer tussen verschillenden zenders "zappen"...

 

Mijn ervaring thuis is dat men tv aanzet om naar iets specifiek te kijken en niet meer om te zien of iets te zien is... 'tuurlijk dat is onze thuis ervaring...

 

Grtz,

 


Dubito, ergo sum
MOBO: ASUS TUF Z690-PLUS - CPU: Core i9-12900K - AIO: Corsair H100i Elite LCD
RAM: 32 GB DDR4 3200 Ghz - GPU: MSI GeForce GTX 1660 SUPER 6G
OS: Win 11 Pro
Master-Magic
Professional Superweter
Berichten: 5015
Professional organizer! MVP, Most Valuable Poster! PhD in problem solving! Organisatietalent!

Telenet implementeert gebruikersinterface software

@KelvinUceta dit wordt ook toegepast in de apps waar men dus kan terug kijken enz ook.

dus een optie voor iedereen 😉 

ik heb het al opgemerkt dat dit gebeurt.

vroeger kreeg je al eens een foto te zien bij een programma van vroeger bij een nieuwe aflevering van een serie, en nu wordt deze aangepast aan de hedendaagse aflevering, gisteren nog opgemerkt bij iemand bij bv de serie thuis om iets te noemen, de foto die bij de uitleg stond was ene van in de serie zelf van een personage met identiek dezelfde kleding enz.


   Master-Magic | Krak
    https://www.master-magic.be
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.