Beantwoorden
GeenInternet
Freshman Beetjesweter
Berichten: 1
It's your fifth party! It's your fourth party! It's your third party! It's your second party!

Geen toegang tot Facebook en Google websites

Heb geen toegang tot verschillende websites door dns problemen en kan momenteel telenet niet contacteren om dit te oplossen, heeft iemand dit probleem ooit gehad en hoe heb je het opgelost 

Tags (1)
0 Likes
2 reacties
patrick37
Professional Superweter
Berichten: 5863
Dat verdient een trofee! PhD in problem solving! Een echt antwoordkanon jij! De gouden postveer is voor jou

Geen toegang tot Facebook en Google websites

@GeenInternet  en is dit met 1 browser of heeft u al met meerdere web browser getest ? 


  Patrick37 | Krak
  no one is you en that is your power.
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Area57_1
Experienced Veelweter
Berichten: 312
De race is begonnen! WOW! De magic number! De vernieuwde WIGO?

Geen toegang tot Facebook en Google websites

Google en Facebook zijn websites die volledig ipv6 gebruiken. De meeste andere websites gebruiken nog ipv4. Dus is er bij jouw netwerk iets mis met de ipv4-naamomzetting

 

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken:

  1. Er is een (wifi-)router verkeerd (her)aangesloten op de Telenet modem. Meestal gebeurt dit als er pas schoongemaakt is of als er meubilair werd verschoven. Steek de netwerkkabel, die van de modem naar de router gaat, op de aansluiting van jouw router die apart zit of een naam i.p.v. een nummer heeft (wan/internet).
    modem_to_router-300x91
  2. Er is een router op de juiste manier aangesloten, maar met vaste DNS-instellingen van Telenet (195.*.*.*). Verander de DNS -servers naar een DNS-server die niet verandert zoals die van Google (8.8.8.8 ; 8.8.4.4) of OpenDNS.  
  3. Er is een probleem met de software van de Telenet draadloze modem. Herstart de modem.
  4. Er is een probleem met jouw anti-virus programma. Schakel de firewall van jouw antivirus even uit en voer een update van jouw antivirus uit.
    Als je pas een nieuwe pc hebt gekocht dan kan het soms zijn dat je een proefabonnement krijgt voor enkele maanden op een antivirus-programma. Als die proefperiode afloopt, dan kan het zijn dat dat antivirus programma bepaalde internettoegang blokkeert. Verwijder of koop dan het antivirus-programma.

De volgende oorzaken zijn het minst waarschijnlijk:

  • Er worden powerlines gebruikt die niet van Telenet zijn, maar ze zijn nooit beveiligd geweest. Als de buren ook onbeveiligde powerlines kopen en aansluiten dan is het mogelijk dat je met het netwerk van jouw buren bent verboden en vice versa.
    Als je in een computerwinkel nieuwe (niet-Telenet-)powerlines koopt , lees dan eerst de handleiding.
  • Je hebt een "modem-only"-modem en ergens in jouw straat is er nog iemand met een "modem-only"-modem en die heeft zijn/haar  router verkeerd aangesloten (zie 1) Je wint nog eerder de lotto dan dit probleem aan de hand te hebben.