Beantwoorden
icymichel
Professional Meerweter
Berichten: 147
Lees je nog iets anders? ;-) Even demarreren... Lezersgoud. Respect! Een bus vol!

Verschil in modemreset via Mijn Telenet?

Is er een verschil als je de modem herstart via "Mijn Telenet" of door de modem gedurende een tijd zonder spanning te zetten ?

 

Titel gewijzigd door MarianneM | Vorige titel: Modem Herstarten

0 Likes
6 reacties
robatoras
Experienced Meesterweter
Berichten: 3072
Topic held(in)! Jij alziend oog. ;-) Jij bent een pro! Vraagbaakkampioen!

Verschil in modemreset via Mijn Telenet?

Best ga je via mijn Telenet

Thuisnetwerk

Modem details

Modem herstarten    even wachten   klaar is Kees

 

Wil je een ander IP    zal niet direct lukken de HGW even of langer zonder stroom te zetten.

Ook niet met modem herstart.

 

Met een modem only kan je direct een ander IP verkrijgen.Niet met een HGW.

0 Likes
kristofDW
Experienced Allesweter
Berichten: 1696
Krak 2021 Krak 2022 Krak Hallo zeg! Wat weet jij niet?

Verschil in modemreset via Mijn Telenet?

@icymichel Er is inderdaad een verschil. Via mijn Telenet is het een soft herstart, waardoor je de cache van de router even leegmaakt (net zoals een herstart van je pc). Als je de spanning van de modem haalt is het een harde herstart. Hierdoor zal even alles zonder spanning komen te staan. 

Soms is dit eens nodig om de elektronica even te "resetten", maar meestal werkt een soft herstart.

 


  KristofDW | Krak
  carpé diem.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
Arnie
Professional Allesweter
Berichten: 1751
Krak 2021 Krak 2022 Krak Hallo zeg! Wat weet jij niet?

Verschil in modemreset via Mijn Telenet?


@robatoras  schreef:

Met een modem only kan je direct een ander IP verkrijgen.Niet met een HGW.


Als het er om gaat een ander IP adres te krijgen, dan kun je een factory reset doorvoeren. Ongeveer een 8-tal seconden de reset-toets op de HGW ingedrukt houden , tot de leds allemaal even blinken.


   Arnie | Krak
   Meten is weten. Gissen is missen.
    Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
robatoras
Experienced Meesterweter
Berichten: 3072
Topic held(in)! Jij alziend oog. ;-) Jij bent een pro! Vraagbaakkampioen!

Verschil in modemreset via Mijn Telenet?

@Arnie Ben je daar zo zeker van?????

Ik heb geen HGW.Kan iemand dit eens uittesten.

0 Likes
Arnie
Professional Allesweter
Berichten: 1751
Krak 2021 Krak 2022 Krak Hallo zeg! Wat weet jij niet?

Verschil in modemreset via Mijn Telenet?

Werkt in ieder geval bij de CV8560E. Weet het uit eigen ervaring.


   Arnie | Krak
   Meten is weten. Gissen is missen.
    Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
robatoras
Experienced Meesterweter
Berichten: 3072
Topic held(in)! Jij alziend oog. ;-) Jij bent een pro! Vraagbaakkampioen!

Verschil in modemreset via Mijn Telenet?

Dan is dit nieuw,bij andere HGW's werkte dit niet.

Werkt IP veranderen bij de Compal CV8560E HGW 3.1 alleen?

0 Likes