Beantwoorden
Blackfire0904
Freshman Beetjesweter
Berichten: 1
It's your third party! It's your second party! En we zijn vertrokken! It's your first party!

Begin & einde aanduiden van geprogrammeerde programma's

Geachte,

Als men met de auto rijdt en men heeft zijn TA ( Traffic Anouncement ) ingeschakeld, dan wordt er tijdens een verkeersmelding een toontje meegestuurd zodat uw muziek stopt met spelen en met de verkeersinformatie hoort. Na de melding komt er weer een toontje die ervoor zorgt dat men verder muziek kan luisteren.

Waarom is dit niet mogelijk voor het geprogrammeerd opnemen van een programma ? Men kan toch ook een toontje ( signaaltje ) meesturen wanneer het programma begint en wanneer het eindigt ? Zo neemt men niet de verlengingen en penalties op van een voetbalmatch die langer duurt dan voorzien, en mist men op het einde van de film niet het gedeelte dat werd ingenomen door die voetbalverlengingen.

Dit moet technisch mogelijk zijn, en vele mensen zouden dit toejuichen.

Titel gewijzigd door Caro (mod) | Vorige titel: Geprogrammeerde programma's

0 Likes
3 reacties
Master-Magic
Professional Superweter
Berichten: 5297
Professional organizer! PhD in problem solving! Organisatietalent! Topic held(in)!

Begin & einde aanduiden van geprogrammeerde programma's

@Blackfire0904 

Hoe men de programmatie doet bij Telenet en andere providers is via de epg een programma plannen, er staat in die epg file per programma ook een uur per programma dat vroeger begint dan de programmatie van dat programma,

bv een programma begint om 14.00, dan staat in dat bestandje van de epg bij dat programma (dat we niet zien) dat het programma om 13.57 moet beginnen opnemen bv en als dat eindigt om 15.00 staat er in dat programma bestandje dat het moet stoppen om 15.20 bv, zo gaat dit per programma op de zenders, 

vroeger in de analoge tijd bestand er pdc dat ongeveer hetzelfde deed met een signaal kon je videorecorder dan op tijd beginnen opnemen waneer dat programma begon, dat zat op dacht ik VRT zenders en npo, de Duitse hadden dan vps dat nog wordt gebruikt bij hen, toen men digitaal begon uit te zenden heeft Telenet en Proximus en Orange hun eigen systeem beginnen gebruiken met de epg optie zoals ik melde, als een programma uitloopt wordt dit soms niet tijdig aangepast zodat je soms je programma niet volledig hebt.

of dat de oude opties beter waren dan nu laat ik even in het midden, de toestellen moeten het ook ondersteunen, vrees dat de provider toestellen dit niet zullen ondersteunen en enkel de epg werking zullen gebruiken.

het is dus een provider keuze.


   Master-Magic | Krak
    https://www.master-magic.be
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Ex-Netweter
 

Begin & einde aanduiden van geprogrammeerde programma's

Natuurlijk is dit technisch mogelijk, het is geïmplementeerd op de Duitse openbare omroepen en op de Britse BBC: https://de.wikipedia.org/wiki/Video_Programming_System#VPS_via_DVB

Deze zuivere openbare omroepen hebben zelf de distributie van hun programma's volledig in handen en kunnen dus onafhankelijk kiezen om de burger extra gebruiksgemak aan te bieden zonder inmenging van commerciële partijen.

In België zijn de commerciële omroepen natuurlijk niet geïnteresseerd om signaaltjes mee te zenden die het begin en einde van tv-programma's en dus ook reclameblokken aankondigen. Want dat signaaltje zou ervoor zorgen dat er minder reclame gekeken wordt.

VRT is gestopt met eigen distributie, de technische know-how is verdwenen en ondertussen beslist Telenet hoe de distributie van VRT verloopt. Het is een duidelijke politieke keuze dat de VRT alleen nog dient om de commerciële mediasector te versterken.

Maar onthou vooral dat commerciële bedrijven niet geïnteresseerd zijn in start- en stoptijden van tv-programma's. De bedoeling is dat er zoveel mogelijk reclamespots worden bekeken die tussen de programma's worden uitgezonden.

0 Likes
luc55
Professional Allesweter
Berichten: 2688
Vraagbaakkampioen! PS: 2500 posts. Indrukwekkend! De slimste mens? Dat ben jij. GP, kort voor Giga Poster!

Begin & einde aanduiden van geprogrammeerde programma's

Bij satelliet zie je dit het wordt constant bij gewerkt ook via internet ook

Ze kunnen dit doen maar dan zal iemand aanwezig moeten zijn om het aan te passen op de epg van aanbieder

nu zie je dit maar een dag er voor wordt aangepast soms helemaal niet spijtig

0 Likes