Beantwoorden
Steven-E
Freshman Meesterweter
Berichten: 2586
Jij bent geliefd! Jij bent een pro! Krak 2021 Krak 2022

Docsis 3.1 modem - gebruikt al docsis 3.1 of nog 3.0 ?

 Ik heb sinds vorige week de nieuwe Docsis 3.1 Homegateway (zonder Wifi) type CV8560E.

Op Mijn Telenet ziet ik dat er bij "Technologie" nog Docsis 3.0 staat.

Is dit een cosmetisch foutje of wordt er momenteel nog geen gebruik gemaakt van de Docsis 3.1 technologie ?  Zie screenshot.

Mijn_thuisnetwerk.jpg

 

@Suzy misschien zou je dit eventueel eens kunnen navragen ?

 

Bedankt!


  Steven-E | Krak
  Ik wil groot zijn in iets kleins
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
30 reacties
RedsFan
Freshman Meerweter
Berichten: 73
Goed bezig! Say what?! On a roll... Tien op tien!

Docsis 3.1 modem - gebruikt al docsis 3.1 of nog 3.0 ?

Ik dacht ergens gelezen te hebben dat eerst alle docsis 3.0 modems weg moeten vooraleer men Docsis 3.1 kan activeren en gebruiken.


WiGo (25 GB) , 300 Mbps Down / 20 UP , Go with the Good Flow.....
0 Likes
Steven-E
Freshman Meesterweter
Berichten: 2586
Jij bent geliefd! Jij bent een pro! Krak 2021 Krak 2022

Docsis 3.1 modem - gebruikt al docsis 3.1 of nog 3.0 ?

Zo heb in het niet begrepen. Ik heb wel gelezen dat alle Speedboost klanten gevraagd zullen worden om hun Docsis 3.0 modem in te ruilen.

Dit zijn er beduidend minder dan alle klanten met een Docsis 3.0 modem, want dan spreken we denk in over 10.000’en klanten.


  Steven-E | Krak
  Ik wil groot zijn in iets kleins
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
NMO
Experienced Weetjesweter
Berichten: 20
Nog geen reader's digest? :-) A born reader! Handje vol! Twee handen vol!

Docsis 3.1 modem - gebruikt al docsis 3.1 of nog 3.0 ?

Het is idd verwarrend en lijkt  erop dat het voorlopig gewoon docsis 3.0 is met de mogelijkheid tot 32 ipv 24 kanalen.

Bij mij staat er zelfs niet het juiste modemtype in mijn telenet, op de foto is wel de CV8560E te zien.

mijntelenet.jpg

0 Likes
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 7757
Dat verdient een trofee! PhD in problem solving! Organisatietalent! Topic held(in)!

Docsis 3.1 modem - gebruikt al docsis 3.1 of nog 3.0 ?

Deze routers zullen al geschikt zijn voor deze technologie maar de vraag is of dit backwards compatibel is met docsis 3.0 toestellen als ze deze technologie op hun netwerk gebruiken.

Ik denk dat het voorlopig nog niet aan de orde is zolang ze niet boven de 1 Gigabitsnelheid gaan.

Als ze er nu in slagen om hun huidige 24 kanalen down en vooral de 8 up kanalen te gebruiken dat we al een paar jaar voort kunnen. Ik vrees dat we nog een klein beetje moeten wachten voor de upstream tot de analoge radiozenders weg zijn. Ik denk dat ze nu nog maar 2 kanalen gebruiken gezien ze nu nog geen enkel abonnement hebben met meer dan 50 Mbps up.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Steven-E
Freshman Meesterweter
Berichten: 2586
Jij bent geliefd! Jij bent een pro! Krak 2021 Krak 2022

Docsis 3.1 modem - gebruikt al docsis 3.1 of nog 3.0 ?

Hier een interessante link, ook de FAQ. Ben wel geïnteresseerd hoe Telenet dit aanpakt.

https://pickmymodem.com/all-about-docsis-3-1-and-docsis-3-1-cable-modems/#sec-6


  Steven-E | Krak
  Ik wil groot zijn in iets kleins
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
RedsFan
Freshman Meerweter
Berichten: 73
Goed bezig! Say what?! On a roll... Tien op tien!

Docsis 3.1 modem - gebruikt al docsis 3.1 of nog 3.0 ?

Het komt er beetje op neer dat alle modems 3.0 bandbreedte nemen die dus niet beschikbaar is voor de docsis 3.1 modems, willen ze echt uitbreiden naar +1Gbps snelheden zonder kwaliteits verlies ?.., want nu klagen de speedboost klanten al dat ze hun snelheid niet halen... 

Dus eerst analoog en radio weg en dan de 3.0 uitfaseren lijkt me.


WiGo (25 GB) , 300 Mbps Down / 20 UP , Go with the Good Flow.....
0 Likes
m-jan20
Freshman Meesterweter
Berichten: 2245
Topic held(in)! Wat een systeem! Jij bent een pro! Krak 2021

Docsis 3.1 modem - gebruikt al docsis 3.1 of nog 3.0 ?

Iemand enig idee wanneer de nieuwe 3.1 komen? Ik zit momenteel nog met de zwarte en zou deze graag vervangen als de nieuwe modem zonder WiFi er is. 


  m-jan20 | Krak
  Welkom op De Netweters
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
NMO
Experienced Weetjesweter
Berichten: 20
Nog geen reader's digest? :-) A born reader! Handje vol! Twee handen vol!

Docsis 3.1 modem - gebruikt al docsis 3.1 of nog 3.0 ?

Hij is er al, je kan hem enkel krijgen als je de gigaboost optie hebt. En ook nog niet alle Telenet shops hebben voorraad.

0 Likes
Steven-E
Freshman Meesterweter
Berichten: 2586
Jij bent geliefd! Jij bent een pro! Krak 2021 Krak 2022

Docsis 3.1 modem - gebruikt al docsis 3.1 of nog 3.0 ?

Ik ben hem gewoon in een shop gaan halen. Ik heb geen Gigaboost.


  Steven-E | Krak
  Ik wil groot zijn in iets kleins
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
Sjekke
Experienced Meerweter
Berichten: 110
BINGO! De volle 100! Al 25 duimen! Goed bezig!

Docsis 3.1 modem - gebruikt al docsis 3.1 of nog 3.0 ?

Ik had een modem only en heb nu ook de nieuwe e-router. Als gigabooster haal ik nog geen 800mbit bij een speedtest rechtstreeks op de modem. Wat is jullie, gigaboosters, max. snelheid die jullie halen?

 

 

NMO
Experienced Weetjesweter
Berichten: 20
Nog geen reader's digest? :-) A born reader! Handje vol! Twee handen vol!

Docsis 3.1 modem - gebruikt al docsis 3.1 of nog 3.0 ?

Dit is ongeveer het max dat ik kan halen, dit is wel niet rechtstreeks maar op een extra switch achter de modem:

 

8681257617.png

 

Maar wees gerust soms is het ook maar een 800Mb tijdens de piekuren.

Sjekke
Experienced Meerweter
Berichten: 110
BINGO! De volle 100! Al 25 duimen! Goed bezig!

Docsis 3.1 modem - gebruikt al docsis 3.1 of nog 3.0 ?

Dit is toch al niet slecht ... 

0 Likes
Suzy
Community Manager
Berichten: 7387
Dat verdient een Gouden Uil! Slimme zet! TAGGING MASTER! Tag away, my dear!

Docsis 3.1 modem - gebruikt al docsis 3.1 of nog 3.0 ?


@Steven-E  schreef:

Ik heb sinds vorige week de nieuwe Docsis 3.1 Homegateway (zonder Wifi) type CV8560E.

Op Mijn Telenet ziet ik dat er bij "Technologie" nog Docsis 3.0 staat.

Is dit een cosmetisch foutje of wordt er momenteel nog geen gebruik gemaakt van de Docsis 3.1 technologie ?  Zie screenshot.

Mijn_thuisnetwerk.jpg

 

@Suzy misschien zou je dit eventueel eens kunnen navragen ?


@Steven-E dit is puur een foutje op Mijn Telenet. 😉


https://www.netweters.be/html/assets/Telenet%20logo%20signatures.pngSuzy
Community Manager
Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.

Sjekke
Experienced Meerweter
Berichten: 110
BINGO! De volle 100! Al 25 duimen! Goed bezig!

Docsis 3.1 modem - gebruikt al docsis 3.1 of nog 3.0 ?

Zelfde schoonheidsfoutje bij mij 🙏