Beantwoorden
Mor
Freshman Beetjesweter
Berichten: 4
De kop is eraf! En we zijn vertrokken! Hi there!

Hoe Portforwarding instellingen voor Foscam FI9901EP?

Hallo, 

ik heb thuis 2 camera's die ik graag vanop afstand zou kunnen benaderen en waarvan ik de beelden wil opslaan in de cloud. Ik deed een poging de firewall instellingen correct te zetten maar voorlopig zonder resultaat. 

 

camera 1 heeft als intern ip adres 192.168.0.244 en gebruikt poorten (http) 88 en (https) 443

camera 2 heeft als intern ip adres 192.168.0.154 en gebruikt poorten (http) 89 en (https) 444

 

De instellingen van de firewall deed ik als volgt

Schermafbeelding 2022-04-08 om 10.39.23.png

 

Heeft iemand een idee wat ik verkeerd doe om de beelden buiten het netwerk te kunnen zien en om de beelden op te slaan in de cloud.

 

Alvast bedankt,

Mor

 

Titel aangepast door Bjarne (Mod) | Originele titel: instellingen Foscam FI9901EP

0 Likes
14 reacties
flip1953
Professional Bijna Allesweter
Berichten: 968
Boek alvast het Sportpaleis! Bye-bye Google, hello Yougle! Ongelooflijk (maar waar)! Volop in the game!

Hoe Portforwarding instellingen voor Foscam FI9901EP?


@Mor  schreef:

Heeft iemand een idee wat ik verkeerd doe om de beelden buiten het netwerk te kunnen zien en om de beelden op te slaan in de cloud.


Misschien moet je erbij vertellen wat je precies wilt, hoe je het doet, en wat er niet lukt.

Ik neem aan dat het het extern IPv4 adres van jouw Telenet HGW weet, bijvoorbeeld: 141.134.x.x

Dat kan je ook terugvinden op "mijn Telenet" of via https://whatismyipaddress.com/

 

Heb je Safespot geactiveerd? Dan moet je eventueel ins de Safespot Guard-App je instellingen nazien (camera's verschuiven in de correcte zone?).

 

PS. voor http en https heb je alleen het TCP protocol nodig in de portforwarding denk ik ...

0 Likes
rolelael
Freshman Veelweter
Berichten: 172
Even demarreren... Een bus vol! Topicvreter! BINGO!

Hoe Portforwarding instellingen voor Foscam FI9901EP?

Als je de foscam app gebruikt dan heb je geen portforward nodig. Enkel als je via een browser ze wil benaderen om bv te configureren etc of als je een andere app gebruikt bv OWLR Foscam.

 

Foscam VMS bv op een pc neemt de settings & camera's over van je account als je die geconfigged hebt op je gsm

 

Misschien kan je ook zoals ik heb gedaan een ddns activeren per camera. Ik heb hiervoor gratis account bij no-ip.org en dan moet je geen zorgen maken over je extern ip, je geeft gewoon je camera een naam als  camera01_blabla.ddns.net

 

Die configureer je dan als camer01_blabla.ddns.net:PORT in bv owlr

 

Maar als ik me niet vergis werken die apps niet met https maar http ( insecure ) ; misschien kan je dat in je fwd rules eens testen.   UDP is idd niet nodig, enkel TCP

 

Welke cloud bedoel je ? ik heb foscam abbo's zodat mijn recordings autom naar daar gaan ( port fwd moet daarvoor niet actief staan )

0 Likes
kristofDW
Freshman Allesweter
Berichten: 1271
Krak 2021 Krak 2022 Applaus voor jezelf! Krak

Hoe Portforwarding instellingen voor Foscam FI9901EP?

@Mor Foscam is gestopt met eigen DDNS : https://www.foscam.nl/index.php/ddns-stopt 

Hetgeen je wel kan doen is veiliger. Zorg ervoor dat je camera's intern beschikbaar zijn en zet een eigen vpn op vanop je gsm naar je thuis.Zo kan je toch nog je camera's bekijken alsof je op je eigen netwerk zit. Ik doe dit ook en het werkt prima.

 


KristofDW | Krak
carpé diem.
Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
rolelael
Freshman Veelweter
Berichten: 172
Even demarreren... Een bus vol! Topicvreter! BINGO!

Hoe Portforwarding instellingen voor Foscam FI9901EP?

Foscam is idd gestopt met ddns, maar dat is hun eigen ddns

 

je kan in de setup van je camera wel degelijk een .ddns.net fqdn inzetten, werkt prima

 

Hou ga je met een telenet HGW verkeer blokkeren van buitenaf via de foscam app ? Dat gaat niet.

Gebruikt een eigen protocol

0 Likes
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 7081
Een echt antwoordkanon jij! Dat verdient een trofee! MVP, Most Valuable Poster! Topic held(in)!

Hoe Portforwarding instellingen voor Foscam FI9901EP?

@Mor  @flip1953  Eventjes aanvullen. De ene camera kan je bereiken via poortnummer zoals aangegeven maar ik zou die poortnummers zeker al veranderen om hackers een klein beetje te ontmoedigen want dat is veel te voor hand liggend. Ik zou daar 4443 en 4444 van maken bijvoorbeeld. Bovendien moet de mogelijkheid van HTTPS ook ingesteld zijn op de camera zelf en daar moet je meestal een certificaat voor installeren.

Ook de HTTP poorten zou ik veranderen naar  8880 en 8881 bijvoorbeeld.

Bovendien zou ik mijn camera's een fixed IPadres geven zoiets als 192.168.0.11 en 192.168.0.12. Dat is buiten de DHCP range van Telenet en zo vermijd je dat uw IPadressen veranderd worden bij stroompanne of iets dergelijks.

Maar om van buitenaf te bereiken blijft het principe http://publiekIPAdres:poortnummer of Https://publiekIPAdres:poortnummer. Poortnummer moet je altijd vermelden als je afwijkt van de standaardpoorten 80 en 443.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
Mor
Freshman Beetjesweter
Berichten: 4
De kop is eraf! En we zijn vertrokken! Hi there!

Hoe Portforwarding instellingen voor Foscam FI9901EP?

Dag Flip1953, 

Ik keek zonet na als de Safespot aanstaat maar dit was niet het geval.

Via de browser (bvb op mijn gsm verbonden via 3G) kan ik het ip adres niet bereiken.

 

Gr Mor

0 Likes
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 7081
Een echt antwoordkanon jij! Dat verdient een trofee! MVP, Most Valuable Poster! Topic held(in)!

Hoe Portforwarding instellingen voor Foscam FI9901EP?

Ik vind dit altijd een goede vraag, hoe ga je verkeer blokkeren van buitenaf? Via IPadressen blokkeren? Je kan ranges blokkeren maar je weet bijvoorbeeld als je buitenshuis bent en vooral in het buitenland nooit welk IPadres je gaat krijgen. Blokkeren op mac adressen?

Ik zet mijn camera's altijd op met verschillende poorten. Ik gebruik hele sterke paswoorden en indien nodig kan ik ook via mijn eigen VPN server een VPN verbinding opzetten. Maar meestal gebruik ik gewoon mijn DDNS service (NoIP)



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Mor
Freshman Beetjesweter
Berichten: 4
De kop is eraf! En we zijn vertrokken! Hi there!

Hoe Portforwarding instellingen voor Foscam FI9901EP?

Dag Roledael,

 

De app van foscam kan ik gebruiken in de wifi omgeving van zodra ik overschakel naar mobiel netwerk. is de camera niet meer te bereiken.

 

ik probeerde de ddns in te stellen en op de website van no-ip.org lijkt dat gelukt te zijn maar als ik probeer deze te benaderen krijg ik een foutmelding.

 

de forward veranderde ik naar tcp ipv beide mogelijkheden.

 

de cloud die ik bedoel zijn inderdaad de abbo's van Foscam waar je iets voor moet betalen. deze worden momenteel niet opgeslagen. ik dacht dat ik via de firewall deze moest toelaten om naar buiten te gaan.

 

is er dan eerder iets mis met de instellingen in de camera's dan met de forward instellingen?

 

0 Likes
flip1953
Professional Bijna Allesweter
Berichten: 968
Boek alvast het Sportpaleis! Bye-bye Google, hello Yougle! Ongelooflijk (maar waar)! Volop in the game!

Hoe Portforwarding instellingen voor Foscam FI9901EP?


@igvfer  schreef:

Ik vind dit altijd een goede vraag, hoe ga je verkeer blokkeren van buitenaf? Via IPadressen blokkeren? Je kan ranges blokkeren maar je weet bijvoorbeeld als je buitenshuis bent en vooral in het buitenland nooit welk IPadres je gaat krijgen. Blokkeren op mac adressen?

Ik zet mijn camera's altijd op met verschillende poorten. Ik gebruik hele sterke paswoorden en indien nodig kan ik ook via mijn eigen VPN server een VPN verbinding opzetten. Maar meestal gebruik ik gewoon mijn DDNS service (NoIP)


De bekommernis voor de veiligheid is een goed punt, maar op dit ogenblik van ondergeschikt belang.

Laat ons eerst proberen om de TS te helpen met zijn eerste probleem: de bereikbaarheid van zijn camera's van buiten uit. Eens dat opgelost is, kunnen we altijd nog bijkomende tips geven hoe het nog veiliger te maken??

 


@Mor  schreef:

Dag Flip1953, 

Ik keek zonet na als de Safespot aanstaat maar dit was niet het geval.

Via de browser (bvb op mijn gsm verbonden via 3G) kan ik het ip adres niet bereiken.


Gebruik je het correcte publieke IPv4 adres om jouw thuisnetwerk te bereiken?

0 Likes
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 7081
Een echt antwoordkanon jij! Dat verdient een trofee! MVP, Most Valuable Poster! Topic held(in)!

Hoe Portforwarding instellingen voor Foscam FI9901EP?

@flip1953Mijn vraag is retorisch bedoeld hoor. Ingeval van poorten openen kan je enkel betrouwen op goede paswoorden en bij een VPN server kan je meestal erin zetten dat er een time out komt na 3 verkeerde pogingen en dan kan je dat IPadres eventueel blokkeren.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
rolelael
Freshman Veelweter
Berichten: 172
Even demarreren... Een bus vol! Topicvreter! BINGO!

Hoe Portforwarding instellingen voor Foscam FI9901EP?

om beelden op te slaan in foscams cloud moet port fwd niet opstaan.

zie je in no-ip.org dat de host recent is geupdate? Indien ja dan is dat al i.o en update hij de ddns fqdn met jouw publiek ip.

 

zie je de service voor cloud opslag actief staan in de foscam app?

 

als je aanlogt op de foscam site, zie je dan geen recordings?

 

zie je alarmen in de foscam app? Zo ja dan is er cloud opslag. Click op je camera beeld. Dan opent er een beeld met onderaan een tijdsbalk en de alarmen. Click op een alarm? Speelt dit af?

0 Likes
Mor
Freshman Beetjesweter
Berichten: 4
De kop is eraf! En we zijn vertrokken! Hi there!

Hoe Portforwarding instellingen voor Foscam FI9901EP?

Hallo,

 

ik heb eens wat screenshots gemaakt zodat je ook ziet wat ik te zien krijg.

no-ip.org als ik inlog:

Schermafbeelding 2022-04-10 om 17.49.30.png

service als ik op mijn telefoon kijk

IMG_6951.PNG

 

IMG_6950.PNG

 

IMG_6949.PNG

en als ik online de beelden wil bekijken krijg ik dit scherm, als ik heel lang wacht dan komt er nog gen beeld.

Schermafbeelding 2022-04-10 om 17.54.42.png

0 Likes
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 7081
Een echt antwoordkanon jij! Dat verdient een trofee! MVP, Most Valuable Poster! Topic held(in)!

Hoe Portforwarding instellingen voor Foscam FI9901EP?

@Mor  Is dit je publiek IP adres: 81.65.X.X. Ik zou het toch maskeren in de afbeelding. Als dit effectief zo is dan zou je moeten verbinding kunnen maken naar je camera's. Heb je op de camera's effectief je poorten veranderd?  Ik zou bijvoorbeeld voor camera 1 de HTTP poort op 7080 zetten, de https poort op 7081, de RTSP poort op 7082.

Portforwarding:

Ipadres: adres camera 192.168.0.?

Externe beginpoort: 7080

Externe eidnpoort: 7082

Interne beginpoort: 7080

Interne eindpoort: wordt automatisch ingevuld.

Protocol: beiden

Actief.

Camera2: HTTP 7090, Https 7091, RTSP 7092

Poortforwarding:

IP adres van de camera en de rest zoals voorgaande met beginpoort 7090 en eindpoort 7092

Dan kan je camera 1 bereiken via http://DDNSnaam:7080. Als je een certificaat hebt geinstalleerd zal je die dan kunnen bereiken via https://DDNSnaam:7081 en via een app op uw smartphone moet je ofwel het http adres ingeven of bij sommige apps de RTSP poort dan wordt het DDNSnaam:7082.

Voor cam 2 idem maar met de poorten 7090, 7091, 7092.

Ik merk dat beide camera's nu nog niet bereikbaar zijn, omdat ofwel de juiste poorten niet ingesteld zijn, of de juiste poorten niet geforward.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
jasmin
Experienced Beetjesweter
Berichten: 3
A born reader! Follow the reader, reader! Leesbeest! Goed gevonden!

Hoe Portforwarding instellingen voor Foscam FI9901EP?

Hey @Mor, we hebben je eerste afbeelding afgekeurd omdat hier een publiek IP adres in zichtbaar was.


jasmin | Ex-Moderator

Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.

0 Likes