24767
netweters
|
152535
antwoorden
|
20717
vragen
|
Hallo allemaal,
Kan je een ip camera met PoE benaderen met enkel een 4g router(router met sim kaart)?
Ik zou dit willen toepassen waar geen internet of wifi aanwezig is (er is wel stroom).
Is er een speciale router voor nodig? Of levert een 4G router ook de stroom voor de IP camera?
alvast bedankt,
Rudi
Titel gewijzigd door Suzy (admin) | Vorige titel: ip camera en 4g router
Opgelost! Ga naar oplossing.
Nee, dat is hier ergens al eens aangehaald. Data via mobiel komt meestal via een IPadres in de range 100.64.0.0 tot 100.255.255.255 /10. Wat enkel gebruikt wordt door mobiele providers als local adress. En daar kan je geen portfrowarding of wat dan ook doen want je hebt geen toegang tot hun routers. Zie de gerelateerde onderwerpen hiernaast.
En wat POE betreft. Je kan achter je router een POE switch zetten, of een POE injector, die de stroom levert aan je camera.
@Rudi2 Het zou eventueel mogelijk zijn als je camera DDNS service ondersteund. Dan moet je gewoon een ip adres hebben van je 4G router en een service zoals DYNDNS of NOIP activeren op je camera.Je kan dit bijvoorbeeld ook door een mini pc of Rasberry pi te configureren met een DDNS zodat je ook remote aan je camera kan.
Zoals @igvfer aangaf, gaat DDNS niet helpen. Je zit (bij de meeste providers) namelijk met dubbel NAT, waarvan één op een router waarop je geen toegang hebt.
Wanneer je DDNS gebruikt wordt je cameranaam gekoppeld aan het publieke IP adres.
Verkeer wat naar het ip adres gestuurd wordt vanaf het internet kun je zelf niet "sturen". Je kunt immers op de CG-NAT router van de provider zelf geen port-forwarding configureren. Het verkeer zal dus niet tot jouw 4g router kunnen komen.
Port Control Protocol (PCP) zal hier in de toekomst een oplossing kunnen bieden. Jouw eigen 4g router zal dan de CG-NAT router vragen om een port-forwarding regel dynamisch aan te maken. Dit is echter nog niet beschikbaar.
Een mogelijke oplossing voor nu; gebruik maken van een VPN tunnel. Wanneer de camera of de 4g router een tunnel kan opzetten naar jouw eigen netwerk thuis, dan kun je vanaf je eigen PC thuis de camera bereiken.
De meeste camera's of 4g routers kunnen dit helaas niet.
@Arnie dus al de 4g camera's zouden niet bereikbaar zijn😊dan heeft het niet veel nu dat ze 4g hebben hé 😊daarvoor dient juist ddns. Niet alleen voor verwisselende ip adressen maar daarvoor ook dus. Alé dat is mijn mening hé😊
Het is inderdaad een proleem maar dat is er nu eenmaal gekomen omdat er door die smartphones ineens miljoenen nieuwe IPv4 adressen nodig waren en dat lukte nu eenmaal niet. Daarom gaven ze de providers de mogelijkheid om die range adressen als private te gebruiken. Iedere provider kan nu 22^2 adressen gebruiken op 1 publiek IP adres. Ruim voldoende om zijn klanten te voorzien. Het soelaas kan eventueel ook komen door IPv6 volledig uit te rollen voor het mobiele netwerk. Maar wanneer zijn we daar aan toe?
Hallo, bedankt voor je uitleg.
Ik vraag me af hoe dan zo'n wildcamera met sim werkt?
Die stuurt toch een foto of video via mail of mms naar mijn smartphone.
Ik moet het eens uitzoeken of je een wildcamera ook kan "vragen" een opname te maken in real time.
mvg, Rudi
Een 4g camera kan probleemloos beelden versturen. De camera heeft immers internet connectiviteit. Het probleem is het van buitenaf connecteren naar de camera.
Dat gaat niet wanneer de provider CGNAT gebruikt (en dat doen ze inmiddels vrijwel allemaal). Zoek maar eens op internet naar "4g camera cgnat" - het staat er vol mee, uit alle landen.
DDNS kan hier niet helpen.
4G camare's die live-beelden aanbieden doen dat meestal via een cloud omgeving van de fabrikant. Dat wil zeggen, de camera bouwt een VPN verbinding op naar een cloud server. Jij kunt vervolgens via de website, of een speciale app via die cloud dan je camera bereiken. Let op; dat is niet altijd gratis.
Deze oplossing gaat niet lukken wanneer je ipv een 4g camera een combinatie gebruikt van ip camera + 4g router. In dat geval is in geen van beide de benodigde VPN client software geintegreerd.
Ik heb juist even op mijn Proximus (via het werk) en Telenet sim verbinding gekeken. Ze gebruiken beide CGNAT. Bij Proximus krijg ik een 100.64....adres, bij Telenet 100.92....
Dit zijn beide adressen uit het 100.64.0./10 subnet, gedefinieerd in RFC 6598 als Shared Address Space, en betekent dat er CGNAT gebruikt wordt.
@kristofDW schreef:Alé dat is mijn mening hé😊
Een mening, maar niet technisch onderbouwt. Sorry.
@igvfer schreef:Data via mobiel komt meestal via een IPadres in de range 100.64.0.0 tot 100.255.255.255 /10.
Kleine correctie: het subnet 100.64.0.0 / 10 bevat de addressen 100.64.0.0 - 100.127.255.255