Beantwoorden
Suzy
Community Manager
Berichten: 7416
Dat verdient een Gouden Uil! Slimme zet! TAGGING MASTER! Tag away, my dear!

58% van de leden moet binnenkort een nieuwe login maken

Altijd up-to-date blijven is belangrijk, ook voor Telenet. Soms vinden verbeteringen achter de schermen plaats. Zo schakelen we binnenkort over naar een nieuw IT-systeem. En dat heeft impact op 58% van de leden, meer specifiek op de login die ze vandaag gebruiken om aan te melden op De Netweters. Deze leden moeten actie nemen om hun Netweters-account te koppelen aan een nieuwe login.

Welke leden zijn geïmpacteerd?

Het gaat over Netweters die vandaag nog niet aanmelden op de community met een persoonlijke login. Zij gebruiken nog een ouder type login om op hun community-account te geraken, bijvoorbeeld een internetlogin (a12345) of een zelfgemaakte Telenet login.

Waarom veranderen van login?

Oude logins worden na de implementatie van het nieuwe IT-systeem gradueel uitgefaseerd. Elke klant zal dus minstens één persoonlijke login moeten aanmaken. Eens aangemaakt kan je er onmiddellijk mee aanmelden op Mijn Telenet en de Telenet-apps, maar voor De Netweters moet er iets extra gebeuren.

Een Netweters-account kan namelijk maar aan één login tegelijk gekoppeld zijn. Leden in deze situatie zullen daarom enkele stappen moeten doorlopen om hun persoonlijke login te koppelen aan hun Netweters-account.

Het stappenplan

De voorbije weken hebben we een flow gebouwd voor leden die van login moeten veranderen. We vertellen jullie graag transparant welke stappen je mogelijks moet doorlopen.

 • Wacht totdat je een e-mail van ons ontvangt waarin we je persoonlijk informeren
 • Kom naar De Netweters en meld je aan
 • Open het stappenplan via de banner die je bovenaan ziet op de community
 • Volg de verschillende stappen:
  1. Maak een persoonlijke login aan
  2. Kopieer je Netweters-gegevens via je profiel pagina
  3. Ga naar het voorziene formulier en bezorg ons deze gegevens
 • Het Netweters-team koppelt je Netweters-account aan je nieuwe login

Communicaties

Vandaag plaatsen we een algemene aankondiging op De Netweters (deze lees je nu). De komende weken sturen we in verschillende fases een e-mail naar alle leden die van login moeten veranderen. Zodra ze de e-mail hebben ontvangen, zien ze op de community een banner verschijnen.

We vragen iedereen om de link naar het stappenplan niet te verspreiden! We kiezen er bewust voor om de leden in fases aan te schrijven, zodat we de koppelingen met de nieuwe accounts binnen de 48 uur kunnen uitvoeren.

Veelgestelde vragen

Spoiler
 1. Wil je weten of je van login moet veranderen?
  Kijk na met welke login je vandaag aanmeldt, is dit een persoonlijke login? Dan hoef je niets te doen. Is dit een oude login, dan zal je de komende weken een e-mail ontvangen en een banner zien verschijnen op De Netweters.

 2. Je hebt al een persoonlijke login, maar gebruikt hem niet voor De Netweters?
  Maakte je een persoonlijke login, maar koppelde je deze (nog) niet aan je Netweters-account? Dan zal het platform je vragen opnieuw te registreren wanneer je met die login probeert aan te melden. De community zal jouw persoonlijke login niet herkennen.

  Ben jij iemand in deze situatie? Geen zorgen, ook jij zal de e-mail ontvangen. Alleen zal jij in stap 1 geen nieuwe login moeten aanmaken, maar één van je bestaande persoonlijke logins moeten selecteren. Stap 2 en 3 blijft exact hetzelfde. 

 3. Hoelang duurt de koppeling van het Netweters-account met de nieuwe login?
  Zodra je alle stappen hebt doorlopen en in stap 3 het formulier hebt ingevuld en verstuurd, zal het community-team jouw aanvraag behandelen. Binnen de 48 uur wordt je Netweters-account gekoppeld aan je nieuwe login.

 4. Kan je tijdens deze aanpassing op De Netweters?
  Ja, je kan nog steeds op de community. In tussentijd kan je blijven aanmelden met je oude login. Pas wanneer je de bevestigingsmail hebt ontvangen, moet je omschakelen naar je nieuwe persoonlijke login.

 5. Je hebt een vraag over de login verandering, waar stel je deze?
  Elke Netweter die zijn login moet veranderen, krijgt een e-mail. Zodra je deze e-mail hebt ontvangen, krijg je toegang tot een nieuw bord ‘Nieuwe login voor je Netweters-account’. Ervoor mag je jouw vraag stellen onder deze aankondiging.

 6. Wat als je jouw oude login gebruikt nadat je account werd gekoppeld aan je persoonlijke login?
  Dan zal de community jouw login niet meer herkennen en je vragen opnieuw te registreren. Doe dit niet, want dan creëer je een nieuwe account zonder enige historiek.

 7. Wat als je jouw Netweters-account niet koppelt aan je nieuwe login?
  Dan zal je, eens het nieuwe IT-systeem in voege is, niet meer kunnen inloggen op je bestaande Netweters-account. Oude logins worden dan onbruikbaar.

 8. Kan je niet meer inloggen op De Netweters (voor of na deze aanpassing)?
  • Controleer of je met de juiste login aanmeldt.
  • Weet je jouw wachtwoord niet meer? Volg dan de wachtwoord-vergeten-flow.
   Lukt dit ook niet? Neem dan contact op met Telenet via Facebook of WhatsApp. Zij zullen jouw gegevens verzamelen en doorsturen naar het Netweters-team.

Heb je een vraag over deze veranderingen of hulp nodig met je login? Start dan een topic op het bord Nieuwe login voor je Netweters-account.


https://www.netweters.be/html/assets/Telenet%20logo%20signatures.pngSuzy
Community Manager
Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.

0 reacties