Beantwoorden
matty
Freshman Meerweter
Berichten: 67
Full speed writing! De vlam zit erin. Al 25 duimen! Dag van de Chocolade

Fiberklaar aansluiting ook in combinatie met Telenet?

Vandaag is er iemand langs geweest om fiber door mijn strot te duwen. Ze beweren dat ik niet verplicht ben een abbo te nemen. Enkel de kabel vinnen trekken en de hardware installeren. 
het enige wat mij kan overtuigen is dat die fiberlijn die dan binnen komt gebruikt kan worden icm mijn telenet diensten. Ik ben namelijk niet van plan om van operator te veranderen en een kabel laten binnen komen zonder nut is ook geen zicht.

Titel gewijzigd door Suzy (admin) | Vorige titel: Fiberklaar icm telenet

20 reacties
Ex-Netweter
 

Fiberklaar aansluiting ook in combinatie met Telenet?


@WG94  schreef:

Ik vind het een beetje kort door de bocht, om uit deze info een feit te concluderen.


It's all about the money. De eigenaar van Telenet, Liberty Global heeft maximaal 2 miljard euro budget voorzien voor Fiber-to-the-Home over een periode van 15 jaar. Met dat beperkte budget leg je zeker niet overal in Vlaanderen fiber tot in elke woning.

Dus de conclusie is sowieso dat Telenet niet elke Vlaamse woning in de toekomst (en dan spreken we van een lange termijn businessplan tot het jaar 2038!) van eigen glasvezel zal kunnen voorzien.

Telenet blijft dus nog decennialang vasthouden aan coaxkabel, met lage uploadsnelheden, traffic shaping en piekuren en regelmatige storingen en uitval. Op een bepaald moment in de toekomst ga je dan een leegloop van die coaxkabel beginnen zien richting concurrerende fiberproviders. Dat zie je vandaag al bij die andere Liberty Global-dochter Ziggo in Nederland. Ziggo bloedt, de CEO geeft er volgend jaar de brui aan, hij is het coaxkabelbeleid van Liberty Global beu.

Er zal op een bepaald moment in de toekomst samenwerking komen. Op het moment dat Telenet bloedt. Fiber-to-the-Home is technologisch superieur aan coaxkabel en steeds meer mensen zullen aansluitbaar worden en beseffen dat coaxkabel het slechtste product is. De buurman met fiber zal vertellen dat het beter is dan vroeger bij Telenet. Dat gaat als een lopend vuurtje.

En Telenet zal noodgedwongen moeten samenwerken omdat niemand nog coaxkabel wil en eigenaar Liberty Global vandaag te gierig is om meer te investeren.

igvfer
Professional Superweter
Berichten: 7779
Dat verdient een trofee! PhD in problem solving! Organisatietalent! Topic held(in)!

Fiberklaar aansluiting ook in combinatie met Telenet?

Blijven dromen jongen. Die glasvezel loopt ook vol hoor. Het is niet zo dat jij je eigen glasvezelverbindg hebt tot aan het eindpunt. Het gaat maar tot de node. Als je aan een node 25 lijnen hebt met 1 Gbps dan moet er daar terug een lijn vertrekken naar het volgende punt die 25 Gbps kan verwerken. Het is nu eenmaal een soort cascade. Het is niet voor niets dat ze nu al het aantal glasvezel verbindingen verhogen tussen de landen en continenten onderling.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
Ex-Netweter
 

Fiberklaar aansluiting ook in combinatie met Telenet?

Neen, die glasvezel loopt niet vol. Geen piekuren, geen traffic shaping, geen verlaagde snelheid. Dat is precies de reden waarom iedereen zich best op glasvezel laat aansluiten wanneer dat mogelijk is. Die glasvezelaansluiting heb je voor de rest van je leven, zelfs je kinderen en kleinkinderen gaan die over 100 jaar nog gebruiken.

400 Gbps op glasvezel is realiteit in België: https://datanews.knack.be/nieuws/telecom/infrastructuur/eurofiber-breidt-netwerk-uit-naar-400-gbps/ (Nota bene: "Voor die upgrade moet de fysieke glasvezel niet vervangen worden, maar wel de toestellen tussen de verschillende punten.")

Coaxkabel is totaal voorbijgestreefd en Telenet zal dit vroeg of laat wel moeten toegeven.

 

janne_man
Professional Superweter
Berichten: 5213
Dat verdient een trofee! PhD in problem solving! Een echt antwoordkanon jij! De gouden postveer is voor jou

Fiberklaar aansluiting ook in combinatie met Telenet?

Toen de snelweg Brussel - Oostende begin jaren 50 openging, had men ook niet gedacht dat die stropvol zou zitten. De uitbreiding naar drie stroken heeft maar tijdelijk soelaas gegeven. Met kabel gebeurt juist hetzelfde. Het kan zo snel en zoveel dus vollen bak. Ergens zal het wel stroppen.

Vijftig jaar geleden werden waren veel functionele processen op de computer even snel uitgevoerd als dikwijls vandaag.  Wat zijn de verschillen: toen werd er nog spaarzaam geprogrammeerd en elke byte telde. Door het goedkoper worden van geheugen moet daar niet meer naar gekeken worden. Programma's zijn veel zwaarder en bovendien aangevuld met een look die onmogelijk was vroeger.

Ex-Netweter
 

Fiberklaar aansluiting ook in combinatie met Telenet?

In labo's sturen wetenschappers 1,7 Petabit per seconde over fiber.

Omgerekend is dat 1 700 000 Gbps (Gigabit per seconde).

Fiber zal nooit stroppen.

 

Master-Magic
Professional Superweter
Berichten: 5306
Professional organizer! PhD in problem solving! Organisatietalent! Topic held(in)!

Fiberklaar aansluiting ook in combinatie met Telenet?

@Ex-Netweter allemaal goed en wel die hogere snelheden, ik maak er ook succesvol gebruik van thuis, maar nadeel is wel dat je uw materiaal thuis moet aanpassen, nieuwe router als je uw eigen router wilt gebruiken die deze snelheden aankunnen en in en out de snelheden geeft en uw pc netwerkkaart dat het moet aankunnen.

bij proximus kan je nu tot 8,5/1,5 krijgen, maar heb je de prijzen al eens gezien voor de routers aan die snelheid, en dan heb je nog enkel het inkomende dat de 10 aanbied, het uitgaande is meestal 1 of 2,5.

het kost u veel geld als je up to date wilt zijn.


   Master-Magic | Krak
    https://www.master-magic.be
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.