24756
netweters
|
152399
antwoorden
|
20699
vragen
|
Allemaal
Ik probeer een website te hosten op mijn Synology DS220+. Proberen, dus het wil niet lukken.
Kort: Ik heb een actieve koppeling tussen mijn NAS (Docker container) en Cloudflare (ZeroTrust). De volgende stap is het opzetten van een koppeling tussen Zero Trust en mijn domeinnaam. Hiervoor moet ik DNS records toevoegen en daar loopt het fout.
Na heel veel opzoekwerk heeft iemand me gezegd dat ik daar mijn IP-adres moet toevoegen. Maar:
ik moet een vast IP-adres instellen.
Mijn NAS is rechtstreeks met een ethernet-kabel verbonden aan mijn modem. Maakt dat iets uit?
Moet ik dan nog iets in Mijn Telenet veranderen. Ik heb ook iets over WAN instellingen gelezen, maar daar begrijp ik veel van.
En nog een laatste vraagje (nu ik toch bezig ben ;-)): Dit vast IP-adres van mijn NAS plak ik dan in CLoudflare in de DNS records (zonder IPv6)?
Alvast bedankt om dit mee te willen bekijken.
Voor externe toegang tot je NAS op basis van DNS heb je het volgende nodig:
Maar ik ben niet helemaal zeker of dit is wat jij net nodig hebt.
Kan je misschien even verduidelijken wat je concreet moet instellen in Cloudflare Zero Trust? (eventueel verwijzen naar Cloudflare documentatie?) Want als er al een koppeling is tussen de Docker container en Zero Trust dan lijkt het met niet de koppeling met je IP-adres te zijn die ontbreekt.
@-Bart- schreef:En nog een laatste vraagje (nu ik toch bezig ben ;-)): Dit vast IP-adres van mijn NAS plak ik dan in CLoudflare in de DNS records (zonder IPv6)?
Het IPv4 adres van je NAS is niet publiek; dat is enkel bereikbaar in je eigen netwerk; daar kan Cloudflare weinig mee.
Mag ik even cru zijn, je lijkt hier toch met geavanceerde dingen bezig maar je kennis hierover lijkt me niet zo geavanceerd.
Indien deze website voor eigen gebruik is, is deze setup werkbaar. Indien deze door derden gebruikt wordt dan raad ik je toch aan om naar een hosting oplossing te zoeken bij een cloudprovider. Een website op een niet statisch IP-adres (Telenet voorziet immers geen statisch IP-adres voor particulieren) kan immers voor vervelende DNS problemen zorgen.
@-Bart- Om dit in orde te brengen kijk je best even op volgende site : https://www.techresolv.com/take-advantage-of-cloudflare-tunnels-using-docker-on-synology-nas/
Kijk zeker na of je DNS resolved als je de tunneling hebt opstaan. Kijk zeker eens naar volgende video.
https://www.youtube.com/watch?v=y8s_Q_0s9TU
je kan de cloudflared client draaien op wat anders dan de nas en de tunnel naar het lokale ip van de nas forwarden je kan er meer dan een maken elk andere lokale ip's en andere dns namen. je kan dus als je een gekochte domeinnaam hebt deze in cloudflare dns invoeren dan zijn deze deze instelbaar vanin zero trust als eindpuntvan domeinnaam rechtsreeks naar lokaal ip , het maakt zelf van lokale http, publieke https, @-Bart- bij de dns sectie van ncloiudflare vult zich dat vanzelf in als je in zero trust een tunnel linkt aan een domeinnaam. rechtreeks cloudflared op de nas installeren dat weet ik niet sorry, ik gebruik er een aparte pc voor. @WG94 in de modem forwarden moet ook niet in geval van cloudflared die tunnel gaat daar gewoon voorbij omdat de client een uitgaande verbinding legt, je kan dan elk (sub) domein leiden naar elke lokale pc vanop dash. cloudlfare.com maar enkel http tcp rdp,.. , geen udp tot even geleden, daar werken ze nog aan
Vooreerst geef je up Synology Nas een vast IP-adres. Buiten de DHCP zone van je eigen router.
Vervolgens zoek je in het hoofdmenu naar de toepassing www webstation. Dit activeer je en stel je dat in. o.a. poorten en dergelijke. Best een aparte poort gebruiken niet de standaard poort 80 en 443.
Je zal ook zien dat e in uw fileserver al een map heb WEB. Daar zet je uw eerste pagina in.
Je zorgt ook voor een DDNS client. Maakt niet uit welke. En je stelt een Let's Encrypt certificaat in.
Dan zorg je voor de juiste portforwarding in uw router bvb externe poort 80 naar interne poort 5610 voor HTTP en externe poort 443 naar interne poort 5611 voor HTTPS.
Maar je stelt dat beter in via je DDNS service daar kan je dan poort 80 forwarden naar poort 5611 enz.. Dan moet je in uw router enkel externe poort 5610 forwarden naar interne poort 5610 enzovoort.
Je bereikt dan uw site via ddnsnaam. Zoals ik hier doe https://pavele.hopto.org/ of hier gebruik ik een 2e site maar op een andere poort. https://pavele.hopto.org:8991/
Al je mappen en bestanden maak je onder de hoofdmap WEB.
@igvfer schreef:
Maar je stelt dat beter in via je DDNS service daar kan je dan poort 80 forwarden naar poort 5611 enz.. Dan moet je in uw router enkel externe poort 5610 forwarden naar interne poort 5610 enzovoort.
Dat laatste advies kan ik niet helemaal volgen. DDNS is een protocol om een dynamisch IP adres aan een vaste domeinnaam te koppelen. Dit heeft normaal niets met de poorten te maken.
Overigens begrijp ik ook niet waarom je extern 80/443 zou routeren naar andere poorten intern. Het is toch veel makkelijker intern ook 80/443 te gebruiken, wat ook voor de Synology Webstie gewoon de standaard is. Op het vlak van beveiliging zie ik geen verschil.
Ik gebruik als DDNS provider FreeDNS, waar je tegen een kleine vergoeding een DNS zone kunt aanmaken voor je eigen domein, en DDNS kunt aktiveren. ZIj ondersteunen DDNS voor zowel IPv4 als IPv6.
Bij deze provider kun je ook gratis je eigen domein managen, maar daarvoor verwachten ze dat je het openstelt, zodat ook anderen een naam op jouw domein kunnen registreren. Meestal niet het gewenste model dus.
Een ander gratis alternatief kan inderdaad door een (willekeurige) naam te registeren op een standard domein van één van de vele DDNS providers (bijvoorbeeld ook via FreeDNS). Vervolgens maak je binnen je eigen domein een CNAME aan die verwijst naar deze DDNS naam. Op de NAS moet je een script gebruiken om regelmatig de DDNS te controleren en eventueel te updaten. Dat kun je doen met de Task Scheduler..
feit is net dat met cloudflare ddns en poorten niet nodig zijn het linkt de (sub)domeinnnaam aan een prive manageable vpn tunnel vanop het www ( bij cloudflare) naar het apparaat of netwerk, werkt voor domeinnamen wel enkel met bepaalde protocollen. met de zero trust app kan je dan vanop je gms je thuisnetwerk bereiken, vanop de app wel met alle protocollen, of als je domeinnamen toevoegt lokale apparaten daaraan linken voor toegang via het www zonder de app en nood aan https certificaten. krijg je ook inzicht van de bezoekersaantallen enz
Waarom zet ik het op een andere poort? Omdat poort 80 en 443 ook gebruikt worden om je certificaat te updaten en voor andere toepassingen. En het is ook de manier om meerdere sites te hosten op je NAS. Eerlijk.... Waaro on godsnaam die cloudflare en dergelijke gebruiken. Waarom moeilijk maken als het makkelijk kan. Als je een website host wil je die toch toegankelijk maken voor al wie het aanbelangt? Of niet?
@igvfer omdat topicstarter aangeeft dit reeds te gaan willen gebruiken.
het Niet ter sprake brengen en met normale poortforwards werken is dan offtopic lijkt me
alleszinds
het eindresultaat is hetzelfde, behalve dat de modem/portforwarding en https aanmaken overgeslaan is
en er in geval de pagina offline is een gecachete versie kan getoond worden
én er ddos bescherming op zit. een kwestie van persoonlijke voorkeur dus
de leercurve is daarom niet noodzakelijk veel steiler
nadeel het is dan wel niet compleet meer in eigen beheer
"Mag ik even cru zijn, je lijkt hier toch met geavanceerde dingen bezig maar je kennis hierover lijkt me niet zo geavanceerd"
Wees gerust; ik vind het totaal niet cru. Het is gewoon op een grappige manier de nagel op de kop tikken. Mijn kennis is zeker niet geavanceerd, verre van zelfs. Ik ben inderdaad aan iets begonnen waar ik vooraf van dacht dat het wel zou lukken. Ik hou wel van een uitdaging, maar zonder jullie hulp en tips zou het niet opschieten.
Als ik ooit zo ver kom om alles op punt te krijgen, dan zal ik het zeker laten weten!
Hei,
dit is pas iemand helpen, top!
Leuk projectje, geniet ervan, Cervantes, Spaanse schrijver, schreef: "Es mejor el Camino que la Posada".
Geavanceerde dingen? Ik denk het niet, op het .net kun je bijna alles vinden, je moet alleen weten wat je moet zoeken, in werkelijkheid is dat de specialiteit van een "all around" ICTier.
"Remember Google is your friend" en nu meer dan ooit, als je iets wilt vinden, zoekt het letterlijk: "hoe CloudFlare aan Synology NAS koppelen".
Have a great day!
Ik blijf het altijd eigenaardig vinden dat mensen proberen buitengewone dingen te doen zoals docker container, en cloudflare als ze er nog niet in slagen om het op een gewone manier te doen. Het is gewoon overkill tenzij je natuurlijk wat wil bijleren maar begin dan op een normale manier en doe het dan stap voor stap. Waarom zou je een webserver in een container steken? Het is een beetje zoals een marathon willen lopen als je nog geen 10 km run kan afmaken. Maar elk zijn goesting natuurlijk.
@igvfer schreef:Eerlijk.... Waaro on godsnaam die cloudflare en dergelijke gebruiken. Waarom moeilijk maken als het makkelijk kan. Als je een website host wil je die toch toegankelijk maken voor al wie het aanbelangt? Of niet?
Je maakt het zeker niet moeilijker. Dit is de new SASE (Secure Access Service Edge) way, waarmee je ervoor kan zorgen dat security in de cloud gebeurt (in dit geval oa Web Application Firewallig), en je enkel de stream van Cloudflare naar binnen hoeft te halen, zonder gevaarlijke NAT/Port forwarding regels.
https://www.cloudflare.com/en-gb/products/tunnel/
@igvfer schreef:Waarom zet ik het op een andere poort? Omdat poort 80 en 443 ook gebruikt worden om je certificaat te updaten en voor andere toepassingen. En het is ook de manier om meerdere sites te hosten op je NAS.
Tegenwoordig zijn er betere manier om bijv LetsEncrypt certificaten te renewen, zoals het ACME protocol. Geen portforwardings meer nodig. Ook Synology gebruikt standaard een methode waarvoor geen portforwarding nodig is. En ik heb via scripts het acme.sh erop draaien.
Meerdere sites hosten via port forwarding? Langs de buitenkant zal je toch met TCP poort 443 moeten blijven doen, wil je je website van overal en secure beschikbaar willen stellen.
De goede manier om meerdere sites op 1 server te hosten gebeurt op FQDN niveau, op een en dezelfde poort.
Hoi Netweters
Als ik sommige reacties lees, voel ik me een beetje de Forest Gump van het forum. En jawel, deze Forest heeft nog eens een vraagje...
Als ik mijn URL ingeef, krijg ik een 403 foutmelding.
Kan het zijn dat ik ergens een koppeling over het hoofd zie of ergens poorten niet of verkeerd heb ingesteld? Tips zijn meer dan welkom.
Groeten
Forest
My life is like a (docker container)box of chocolates, I never know what I am gonna get.
draait de webserver op de nas gewoon op poort 80? je kan deze van op je lokale netwerk wel gewoon openen? de tunnel maakt er publiek https van lokaal is het gewoon http , dus poort 443 moet je nergens ingevuld hebben denk ik, hier gebruik ik cloudflared op een pc , staat hier niet in een nas geinstalleerd bij mij; maar ik denk dat dat geen verschil mag maken. webserver draait lokaal gewoon op poort 80 en is publiek via https 443 dus bereikbaar