De Netweters
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Voortdurend wegvallen wifi Telenet vind geen oplossing

Beantwoorden
Hansvanmoerkerk
Experienced Beetjesweter
Berichten: 11
Twee handen vol! Je eerste full page! Pageturner! Primeur!

Al jaren sukkelen we hier met onze wifi, telenet techniekers, steeds verschillende, zijn hier nu al zoveel keren geweest, maar telkens zeggen ze tegenstrijdige dingen…..

zo heb ik al vier verschillende modems gehad.

geen oplossing.

Diverse powerlines, bedraad met wifi

geen oplossing.

dan zou mijn dropkabel stuk zijn

nieuwe dropkabel laten plaatsen, 60m lang over dak, kon niet anders, €1000 geïnvesteerd

geen oplossing

weer nieuwe modem

geen oplossing

weer een technieker die langsgekomen is

nu zou er conflict zijn tussen de powerlines en de modem 😱

deze technieker zei: mesh systeem wifi6 kopen

powerlines uitgeschakeld, ganse dag het wifi systeem geïnstalleerd

tp-link deco m9 gekocht met drie satellieten

appartement is 25m lang, dus ene in begin, ene in midden, ene op eind

alle drie volgens de app perfecte connectie, dus niet te ver van elkaar

al mijn toestellen, zo’n 80 stuks, ja veel, I know, google boksen, wifi stopcontacten en wifi verlichting, camera’s, ipads, vaste computers, etc….

Wat nu?

nog altijd wifi probleem

als je streamt naar alle speakers om de vijf voeten valt de klank efkes weg

soms begint muziek sneller te spelen, soms valt ene boks weg, dan de andere…

voortdurend, op diverse momenten, dus nu nog steeds, geen wifi verbinding met onze ipad, lampen, boksen, of andere toestellen, zoals p1 meter, zonnepanelen, ….

ik ben ten einde raad….

Ben leek op gebied van netwerk, wifi…..

maar steeds alles gedaan wat die techniekers hebben gezegd en alles loopt nog steeds niet zoals het moet.

ben van moerkerke, bij damme

 

0 Likes
Beantwoorden
34 reacties
Suzy
Community Manager
Berichten: 3750
Happy New Year! It's your fifth party! De gouden postveer is voor jou Netweters’ orakel!

@Hansvanmoerkerk bekijk zeker de vraag/suggestie die @CiaranBE heeft gedaan hierboven over het type Telenet modem. Volgens mij heb je geen CV8560E, toch niet als ik je modem afbeelding in de Telenet app bekijk. 


https://www.netweters.be/html/assets/Telenet%20logo%20signatures.pngSuzy | Community Manager

Without music, life would be a mistake. - Nietzsche

Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.

0 Likes
Beantwoorden
CiaranBE
Professional Weetjesweter
Berichten: 43
Wat een systeem! Al 25 duimen! On a roll... Meer goede raad dan tante Kaat

@Suzy  schreef:

Volgens mij heb je geen CV8560E, toch niet als ik je modem afbeelding in de Telenet app bekijk. 


@Suzy deze afbeelding is bij elke modem hetzelfde.


Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren indien u vraag is beantwoord zodat anderen met hetzelfde probleem makkelijk een oplossing kunnen vinden.

0 Likes
Beantwoorden
patrick37
Professional Meesterweter
Berichten: 3419
Netweters’ orakel! Jij bent een ware apostel. Jij Netweters wikipedia! Alles op zijn plek!

@CiaranBE 

Met andere woorden , kijk eens via 'mijn Telenet' --- thuis netwerk en als dat geopend is zie je welke modem je exact hebt. Haal dan je persoonlijke gegevens weg en de mac adressen en post hier dan eens een printscreen van. 


  Patrick37 | Krak
  no one is you en that is your power.
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Beantwoorden
Hansvanmoerkerk
Experienced Beetjesweter
Berichten: 11
Twee handen vol! Je eerste full page! Pageturner! Primeur!

2021-11-16.png

0 Likes
Beantwoorden
StefaanH
Professional Meesterweter
Berichten: 3000
Netweters’ orakel! Like a journalist. Jij bent een ware apostel. It's your fifth party!

@Hansvanmoerkerk 

Ik heb uw afbeelding afgewezen omdat je uw MAC adres niet gemaskeerd hebt. Pas uw afbeelding aan en post ze opnieuw, dan komt het in orde.


   StefaanH | Krak
    De Gustibus et Coloribus non est disputandum.
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Beantwoorden
Hansvanmoerkerk
Experienced Beetjesweter
Berichten: 11
Twee handen vol! Je eerste full page! Pageturner! Primeur!

2021-11-16 (2)_LI.jpg

Beantwoorden
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 6366
Organisatietalent! Topic held(in)! Wat een systeem! Happy New Year!

Dit is inderdaad niet de juiste modem voor de mac bridging. Het juiste toestel heeft geen Wifi aan boord. Omruilen in een Center.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
Beantwoorden
Suzy
Community Manager
Berichten: 3750
Happy New Year! It's your fifth party! De gouden postveer is voor jou Netweters’ orakel!

@CiaranBE nu je het zegt! Vind ik wel een gemiste kans, aangezien dit via Mijn Telenet wel mooi accuraat wordt weergegeven. Ik geef dit alvast door aan de collega's van de Telenet app. 😉


https://www.netweters.be/html/assets/Telenet%20logo%20signatures.pngSuzy | Community Manager

Without music, life would be a mistake. - Nietzsche

Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.

Beantwoorden
Hansvanmoerkerk
Experienced Beetjesweter
Berichten: 11
Twee handen vol! Je eerste full page! Pageturner! Primeur!

Wel eigenaardig dat telenet weet van mijn problemen en dat dot reeds de derde modem is die ik meekrijg….

waarom krijg ik dan niet direct een juiste modem?

onbegrijpelijk

0 Likes
Beantwoorden
flip1953
Experienced Meerweter
Berichten: 248
Netjes! De race is begonnen! Topicvreter! Even demarreren...

@Suzy  schreef:

@CiaranBE nu je het zegt! Vind ik wel een gemiste kans, aangezien dit via Mijn Telenet wel mooi accuraat wordt weergegeven. Ik geef dit alvast door aan de collega's van de Telenet app. 😉


De afbeeldingen in de Telenet app zijn geen foto's van je modem, maar generieke icoontjes die een modem, een powerline, een wifipowerline weergeven ...

Gewoon als schematische voorstelling bedoeld hoe jouw (wifi) netwerk in elkaar zit.

0 Likes
Beantwoorden
flip1953
Experienced Meerweter
Berichten: 248
Netjes! De race is begonnen! Topicvreter! Even demarreren...

@CiaranBE  schreef:

Als je TP-Link Deco systeem ook als router word gebruikt kan het mogelijk een probleem vormen als je niet de juiste HGW hebt.

 

Als je een eigen router plaatst zou je het best de CV8560E hebben, deze beschikt over een functie genaamd MAC-briding waardoor je je eigen router een publiek IPv4 adres kan toewijzen door het MAC-adres van je eigen router in te geven op Mijn Telenet.

 

Als je dit niet hebt gedaan of niet de juiste HGW hebt kan het probleem komen door de dubbele router opstelling.


Pas op dat je de mensen niet op het verkeerde been zet met deze commentaar.

Het is absoluut niet bewezen dat zijn probleem te maken heeft met de "verkeerde" modem.

 

Trouwens, ik ben het hier absoluut niet mee eens.

Een dubbel router opstelling (dubbele NAT) kan toch onmogelijk de oorzaak zijn van de genoemde problemen?

Akkoord, een eigen router in bridge, met een publiek IPv4 adres heeft zijn voordelen (vooral in verband met bereikbaarheid van buitenuit), maar zijn TP-Link Deco systeem kan toch evengoed werken achter een normale HGW?

 

De topic starter (die zelf zegt dat hij een leek is op gebied van netwerk, wifi…..) een nieuwe modem laten halen, met het idee dat hiermee zijn probleem opgelost zal zijn, zou wel eens de zoveelste ontgoocheling kunnen brengen 🤗

 

Beantwoorden
flip1953
Experienced Meerweter
Berichten: 248
Netjes! De race is begonnen! Topicvreter! Even demarreren...

@Hansvanmoerkerk  schreef:

Wel eigenaardig dat telenet weet van mijn problemen en dat dot reeds de derde modem is die ik meekrijg….

waarom krijg ik dan niet direct een juiste modem?

onbegrijpelijk


Dit is niet onbegrijpelijk. Telenet kan toch niet weten welke modem jij wenst.

De CV8560E (of E-router) die hier gesuggereerd wordt is specifiek voor klanten die een eigen router gebruiken achter de Telenet modem.

Maar ik ben er niet van overtuigd dat dit de oorzaak is van jouw probleem!

0 Likes
Beantwoorden
flip1953
Experienced Meerweter
Berichten: 248
Netjes! De race is begonnen! Topicvreter! Even demarreren...

@igvfer  schreef:

Dit is inderdaad niet de juiste modem voor de mac bridging. Het juiste toestel heeft geen Wifi aan boord. Omruilen in een Center.


Niet de juiste modem ...

Ofwel de juiste modem maar niet correct geprovisioneerd?

0 Likes
Beantwoorden
StefaanH
Professional Meesterweter
Berichten: 3000
Netweters’ orakel! Like a journalist. Jij bent een ware apostel. It's your fifth party!

@flip1953  schreef:

@igvfer  schreef:

Dit is inderdaad niet de juiste modem voor de mac bridging. Het juiste toestel heeft geen Wifi aan boord. Omruilen in een Center.


Niet de juiste modem ...

Ofwel de juiste modem maar niet correct geprovisioneerd?


Dat zou heel goed kunnen, en dan is een omruil zelfs niet meer nodig.


   StefaanH | Krak
    De Gustibus et Coloribus non est disputandum.
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Beantwoorden
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 6366
Organisatietalent! Topic held(in)! Wat een systeem! Happy New Year!

Dat kan ook. Maar op de modem zelf staat welk type het is.

 



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Beantwoorden