Beantwoorden
GeertRlnts
Freshman Beetjesweter
Berichten: 5
Gelezen en goedgekeurd! De kop is eraf! En we zijn vertrokken! It's your first party!

Hoe signaalswitch uitvoeren op Sony KDL32S5600?

Hallo

ik heb een sony KDL32S5600. 
ik slaag er maar niet in de digitale tv switch te doen, zelfs met de hulp van de website van telenet hiervoor. 
Kan iemand me verder helpen ajb?

 

Titel gewijzigd door DennisVO (mod) | Vorige titel: Hoe dig tv activeren op sony tv?

Tags (1)
0 Likes
17 reacties
patrick37
Professional Superweter
Berichten: 5776
Dat verdient een trofee! Een echt antwoordkanon jij! PhD in problem solving! De gouden postveer is voor jou

Hoe signaalswitch uitvoeren op Sony KDL32S5600?

@GeertRlnts  

je kan enkel de signaal switch doen als je tv over een DVB-C tuner beschikt. Nu uit de handleiding blijkt dat je tv enkel over een DVB-T tuner beschikt waardoor je dus geen compact digitaal signaal kan nemen. Dus je kan de switch niet doen omdat je tv niet over de juiste tuner beschikt. 


  Patrick37 | Krak
  no one is you en that is your power.
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
GeertRlnts
Freshman Beetjesweter
Berichten: 5
Gelezen en goedgekeurd! De kop is eraf! En we zijn vertrokken! It's your first party!

Hoe signaalswitch uitvoeren op Sony KDL32S5600?

Ok thanks. Kan ik dan geen apparaat of whatever aansluiten zodat alsnog mogelijk is? 
of is de conclusie dat de tv te oud is en dig tv hierop nooit zal werken?

0 Likes
patrick37
Professional Superweter
Berichten: 5776
Dat verdient een trofee! Een echt antwoordkanon jij! PhD in problem solving! De gouden postveer is voor jou

Hoe signaalswitch uitvoeren op Sony KDL32S5600?

@GeertRlnts  

Zelf heb ik geen weet van een apparaat wat dat mogelijk zou maken. Je tv heeft die ondersteuning of je tv heeft dat niet dat is eigenlijk heel simpel. Maar je tv is te 'oud' en heeft dus maar één tuner aan boord. 


  Patrick37 | Krak
  no one is you en that is your power.
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Steven-E
Freshman Meesterweter
Berichten: 2569
Jij bent geliefd! Jij bent een pro! Krak 2021 Krak 2022

Hoe signaalswitch uitvoeren op Sony KDL32S5600?


@patrick37  schreef:

@GeertRlnts  

Zelf heb ik geen weet van een apparaat wat dat mogelijk zou maken. Je tv heeft die ondersteuning of je tv heeft dat niet dat is eigenlijk heel simpel. Maar je tv is te 'oud' en heeft dus maar één tuner aan boord. 


Zo'n apparaat heet een digicorder, digibox of een TV Box 🙂

Ik raad een TV box aan, dit is het nieuwste type.


  Steven-E | Krak
  Ik wil groot zijn in iets kleins
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
kristofDW
Experienced Allesweter
Berichten: 1653
Krak 2021 Krak 2022 Krak Hallo zeg! Wat weet jij niet?

Hoe signaalswitch uitvoeren op Sony KDL32S5600?

@GeertRlnts je tv heeft de volgende tuners : 

kristofDW_0-1632312957134.png

Je kan het stappenplan volgen via deze link : https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/guide/je-tv-instellen/#/Dunnetv/Sony/Verder0

Je moet daar gewoon op verder klikken en de juiste keuze maken. 

Je tv kan ook gebruikt worden om aan te sluiten op een digirecorder,digibox of tv box, dan heb je direct digitale tv.

 


  KristofDW | Krak
  carpé diem.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
patrick37
Professional Superweter
Berichten: 5776
Dat verdient een trofee! Een echt antwoordkanon jij! PhD in problem solving! De gouden postveer is voor jou

Hoe signaalswitch uitvoeren op Sony KDL32S5600?

@Steven-E  

Dat klopt als een zwerende vinger. Dat is de optie die @GeertRlnts heeft om toch digitale tv te kijken. 


  Patrick37 | Krak
  no one is you en that is your power.
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Master-Magic
Professional Superweter
Berichten: 5148
Professional organizer! PhD in problem solving! Organisatietalent! Topic held(in)!

Hoe signaalswitch uitvoeren op Sony KDL32S5600?

@GeertRlntsJe kan een digibox of corder op aansluiten ook als je digitaal wilt kijken, of als je enkel genoeg hebt met de analoge zenders die je had in digitale vorm te bekijken een ontvanger kopen die vrij te ontvangen digitale zenders kan ontvangen, weet wel dat Telenet daar dan geen service op geeft als je zelf 1 koopt voor de vrije digitale zenders.

je moet deze dan zelf installeren en als er iets veranderd zelf de aanpassingen doen.


   Master-Magic | Krak
    https://www.master-magic.be
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
GeertRlnts
Freshman Beetjesweter
Berichten: 5
Gelezen en goedgekeurd! De kop is eraf! En we zijn vertrokken! It's your first party!

Hoe signaalswitch uitvoeren op Sony KDL32S5600?

Ok thanks. Waar kan ik die dan kopen?

0 Likes
GeertRlnts
Freshman Beetjesweter
Berichten: 5
Gelezen en goedgekeurd! De kop is eraf! En we zijn vertrokken! It's your first party!

Hoe signaalswitch uitvoeren op Sony KDL32S5600?

Waar kan ik de digitale ontvanger kopen bedoel ik?

0 Likes
flip1953
Experienced Allesweter
Berichten: 1549
Champagne, lezer van het jaar! Applaus voor jezelf! Boek alvast het Sportpaleis! Straf. Héél straf!

Hoe signaalswitch uitvoeren op Sony KDL32S5600?


@GeertRlnts  schreef:

Ok thanks. Kan ik dan geen apparaat of whatever aansluiten zodat alsnog mogelijk is? 
of is de conclusie dat de tv te oud is en dig tv hierop nooit zal werken?


Ja natuurlijk kan je een apparaat aansluiten om digitale TV te ontvangen.

Jouw toestel is helemaal niet te oud (2009), is full HD en heeft 3 HDMI ingangen.

 

Je kan dus kiezen voor:

- een digicorder of TV-Box die je bij Telenet kan huren. Hiermee ontvangt je alle zenders van het Telenet basis aanbod.

- een externe DVB-C tuner. Hiermee ontvangt je alle niet-versleutelde radio en TV zenders van het Compact Signaal.

Externe DVB-C tuners kan je al vinden vanaf 35€

 

,(Edit) sorry ik had de antwoorden nog niet gelezen 😶

patrick37
Professional Superweter
Berichten: 5776
Dat verdient een trofee! Een echt antwoordkanon jij! PhD in problem solving! De gouden postveer is voor jou

Hoe signaalswitch uitvoeren op Sony KDL32S5600?

@GeertRlnts 

Een digicorder of een tv box kan je niet kopen die zijn te huren bij Telenet in je pakket. Weet nu niet wat voor pakket je hebt bij Telenet maar als je daar digitale tv bij hebt zitten zou je eigenlijk al een digicorder of een tv box moeten hebben aangezien je daar dan huur voor betaald. 


  Patrick37 | Krak
  no one is you en that is your power.
   Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Steven-E
Freshman Meesterweter
Berichten: 2569
Jij bent geliefd! Jij bent een pro! Krak 2021 Krak 2022

Hoe signaalswitch uitvoeren op Sony KDL32S5600?


@GeertRlnts  schreef:

Waar kan ik de digitale ontvanger kopen bedoel ik?


Je bedoelt die DVB-C tuner?

Die kan je niet kopen. Je TV heeft die, of heeft die niet.

In jouw geval heeft je TV die niet, dus is je enige optie een digicorder, digibox of TV Box, af te halen in een Telenet center.


  Steven-E | Krak
  Ik wil groot zijn in iets kleins
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
flip1953
Experienced Allesweter
Berichten: 1549
Champagne, lezer van het jaar! Applaus voor jezelf! Boek alvast het Sportpaleis! Straf. Héél straf!

Hoe signaalswitch uitvoeren op Sony KDL32S5600?


@GeertRlnts  schreef:

Waar kan ik de digitale ontvanger kopen bedoel ik?


Online (vb Amazon).

Google op DVB-C tuner.

 

 

0 Likes
Steven-E
Freshman Meesterweter
Berichten: 2569
Jij bent geliefd! Jij bent een pro! Krak 2021 Krak 2022

Hoe signaalswitch uitvoeren op Sony KDL32S5600?


@flip1953  schreef:

@GeertRlnts  schreef:

Waar kan ik de digitale ontvanger kopen bedoel ik?


Online (is Amazon).

Google op DVB-C tuner.

 

 


Maar dan heb je niet alle kanalen, tenzij je er nog "TV met een kaartje" aanschaft bij Telenet (60 euro dacht ik).  Dit laatste is niet nodig als je tevreden bent met het compact signaal (slechts 20 zenders, waarvan enkel de VRT zenders in HD).

 

Als je 't mij vraagt: ga voor een TV box. Veel makkelijker in gebruik en het aanbod is veel groter dan het compact signaal.


  Steven-E | Krak
  Ik wil groot zijn in iets kleins
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes