De Netweters
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Unifi Dream Machine Pro en telenet TV met aparte VLAN

Beantwoorden
Highlighted
Freshman Weetjesweter
Berichten: 12
Twee handen vol! Primeur! Leesclubje starten? Goed gevonden!

gegroet,

 

Voor mijn klik 30 met fixed IP had ik volgende setup:

 

Telenet modem-only -> 4p unmanaged switch ->Draytek Router -> unmanaged 24p switch

                                              |                                                 |-> unmanaged 8p POE switch

                                              |                                                                |-> 5 Unifi AC-PRO

                                              |-> Digicorder 1

                                              |-> Digicorder 2

                                              |-> Digibox 1

 

Om het geheel te consolideren heb ik een Unifi Dream Pro geplaatst.  Hierdoor had ik een ingebouwde Unifi Controller met DPI die voorheen op Rasberry draaide.  Door de VLAN support wou ik van de unmanaged 4p switch om TV via VLAN te doen. (een hop & bottleneck minder).

 

Dus nu is het:

 

Telenet modem-only ->Unifi Dream Machine Pro -> unmanaged 24p switch

                                              |                                                 |-> unmanaged 8p POE switch

                                              |                                                                |-> 5 Unifi AC-PRO

                                              |-> Digicorder 1 (vlan 20) P1

                                              |-> Digicorder 2 (vlan 20) P3

                                              |-> Digibox 1 (vlan 20) P5

 

 

Volgens de vele beschrijvingen van andere Unifi router setups moet je:

 

  1. een vlan-only network maken met een "niet meegegeven" vlan id. (hier 20)
  2. De poorten aan het profiel van dat vlan-only network mappen.(P1,P3,P5)
  3. Modem en TV boxen afzetten
  4. Unifi Controller/switch rebooten
  5. Modem en TV boxen terug opzetten.

Nog steeds krijgen de digicorders/box geen IP van Telenet.

 

Schermafbeelding 2020-03-28 om 08.52.41.png

 

Schermafbeelding 2020-03-28 om 08.53.23.png

 

Schermafbeelding 2020-03-28 om 08.54.37.png

 

Schermafbeelding 2020-03-28 om 08.55.45.png

 

Ben ik de enige met deze setup?

Moet ik een specifieke VLAN id geven voor de TV poorten?

Doe ik iets verkeerd?

Heeft er iemand dit werkende gekregen op een Dream Machine?

 

 

0 Likes
Beantwoorden
9 reacties
Highlighted
Professional Superweter
Berichten: 4792
Jij bent af! Opgeruimd staat netjes! Champagne, lezer van het jaar! De gouden postveer is voor jou

@Noelis   Stomme vraag misschien maar moet je ook geen route instellen of deze IPtv poorten koppelen aan je WAN poort.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
Beantwoorden
Highlighted
Freshman Weetjesweter
Berichten: 12
Twee handen vol! Primeur! Leesclubje starten? Goed gevonden!

@igvfer 

 

Goede opmerking... ik zal eens proberen of ik het vindt 🙂

0 Likes
Beantwoorden
Highlighted
Freshman Weetjesweter
Berichten: 12
Twee handen vol! Primeur! Leesclubje starten? Goed gevonden!

Lijkt me niet mogelijk aangezien je destination range moet kennen.

Schermafbeelding 2020-03-28 om 13.15.47.png

 

Soms twijfel of ik mijn LAN ook een VLAN ID moet geven en dat ik dan aan WAN de 2 VLAN ID'S moet toevoegen.  Ik weet alleen niet of ik de WAN 2 ID's kan geven ipv 1.

 

Schermafbeelding 2020-03-28 om 13.20.10.png

 

Een beetje spelen kan geen kwaad... maar ik heb gisteren mijn 3 coronakinderen regelmatig zonder netwerk gezet tijdens mijn testjes.  Lang leve online gamen 🙂

0 Likes
Beantwoorden
Highlighted
Freshman Weetjesweter
Berichten: 12
Twee handen vol! Primeur! Leesclubje starten? Goed gevonden!

Heb het gevonden.

 

  1. Maak een VLAN-ONLY netwerk met willekeurige Naam & VLAN ID (ik nam IPTV en VLAN 20)
  2. Assigneer elke poort van een digicoder/digibox aan IPTV
  3. Neem 2 extra poorten die ja aan VLAN 20 assigned
    1. De eerste poort koppel je met de modem
    2. De tweede poort gaat naar de WAN van de Dream Machine

Op deze manier krijg je dus een virtuele switch die zich voor de WAN bevindt.

Hieronder mijn bekabeling.

 

Schermafbeelding 2020-03-28 om 14.57.42.png

Beantwoorden
Highlighted
Professional Superweter
Berichten: 4792
Jij bent af! Opgeruimd staat netjes! Champagne, lezer van het jaar! De gouden postveer is voor jou

@Noelis  Ik vermoed dat je destination range 0.0.0.0 en de next hop kan je vinden door een tracert te doen vanaf je PC naar eender waar. Je eerste IP adres dat je zal zien verschijnen is je eigen Default gateay (normaal je eigen netwerk na een router 192.168.x.1). Dan is het het 2e adres want dat is de default gateway van je publiek adres. Als je rechtstreeks op de modem zit dan is het, het eerste als next hop.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Beantwoorden
Highlighted
Freshman Weetjesweter
Berichten: 12
Twee handen vol! Primeur! Leesclubje starten? Goed gevonden!

@igvfer ik heb een oplossing gevonden een hierboven gepost.

Het klopt inderdaad dat een tracert de eerste op zou weergeven maar de digicorders zitten in een apart subnet. Toch bedankt om mee te denken 👍🏻

0 Likes
Beantwoorden
Highlighted
Professional Superweter
Berichten: 4792
Jij bent af! Opgeruimd staat netjes! Champagne, lezer van het jaar! De gouden postveer is voor jou

@Noelis  Al denk ik wel dat dit zou lukken want dat 10.x.x.x netwerk is een soort VLan binnen hun publiek netwerk. En een digicorder/digibox wordt herkend aan zijn macadres. Want zolang een digicorder niet in het systeem zit krijgt die gewoon een standaard IP.

Goed dat het gelukt is.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Beantwoorden
Highlighted
Freshman Weetjesweter
Berichten: 12
Twee handen vol! Primeur! Leesclubje starten? Goed gevonden!

Ik kon mijn typo niet meer verbeteren:

 

3. Neem 2 extra poorten die ja aan VLAN 2 assigned

 

moet zijn

 

3.Neem 2 extra poorten die je aan VLAN 20 assigned

 

@louishufk heeft de als oplossing aangeduide post bewerkt zoals je zegt dat het moest zijn.

 

Beantwoorden
Highlighted
Freshman Meesterweter
Berichten: 1833
De slimste mens? Dat ben jij. Wat een systeem! Jij #DTV. Goed bezig! GP, kort voor Giga Poster!

Goed gedaan Louis 👍


   StefaanH | Krak
    De Gustibus et Coloribus non est disputandum.
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
Beantwoorden