Beantwoorden
Eddy444
Professional Weetjesweter
Berichten: 43
Say what?! On a roll... Dat loopt vlotjes. Nog geen reader's digest? :-)

CV8560E met Fritz keuze en instellingen

Ik ga naar ONEup overschakelen maar met de CV8560E (wegens het eventuele ventilator geluid en de vorm van de standaard modem). Hierachter zou ik een Fritz router plaatsen die de Wifi verzorgd.

Dus zit ik met enkele vraagjes.

1) Welke Fritz router kies ik best

2) Hoe sluit ik deze best aan op de CV8560E? Gewoon op een lan-poort of mac passthrough (ik heb ook een digibox die ik verder wil gebruiken).

3) Welke instellingen moet ik op de CV8560E en de Fritz doen.

 

Heel wat vraagje maar ik denk dat ik niet de enige ben die hierin geïnteresseerd is.

 

Thanks

Tags (1)
0 Likes
21 reacties
igvfer
Professional Superweter
Berichten: 7760
Dat verdient een trofee! PhD in problem solving! Organisatietalent! Topic held(in)!

CV8560E met Fritz keuze en instellingen

@Eddy444  1. Daar heb ik geen antwoord op.

2. gewoon op een willekeurige  LAN poort de mac passtrough wordt gerealiseerd door het ingeven van de het mac adres van de WAN poort van je eigen router in "Mijn Telenet".

3. zie nr. 2 en verder op je eigen router de poort forwards e.d. wanneer dit nodig is. En uiteraard alles op je eigen router aansluiten buiten uw digibox/corder.



  Ignace (igvfer) | Krak
  Niets is mooi of lelijk, het is enkel wij die het mooi of lelijk vinden.
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Ex-Netweter
 

CV8560E met Fritz keuze en instellingen

Welke Fritz!Box?

  • Hangt af van budget en wat je ervan verwacht ...
  • Meest recente model is de Fritz!Box 7530 AX (WiFi 6).
  • Fritz!Box 7530, Fritz!Box 7590, Fritz!Box 7490 worden nog altijd ondersteund.
  • Oudere modellen (2de hands) zullen ook perfect werken, maar krijg je geen firmware updates meer.
  • Voordeel van de Fritz!Box 7590 is een aparte WAN poort, waardoor er nog 4 LAN poorten vrij zijn.

Hoe aansluiten op de Telenet router?

  • Eender welke LAN poort van de CV8560E verbinden met LAN1 van de FritzBox (of WAN in geval van de 7590).
  • Via "Mijn Telenet" het WAN MAC adres van de Fritz!Box invullen, verder geen instellingen nodig.

Instellen Fritz!Box:

  • bij de eerst start moet je Annex A of Annex B kiezen. Dit maakt geen verschil, en is alleen nodig bij VDSL2.
  • In het Menu Internet > Toegangegevens kiezen voor "Andere Internetaanbieder".
  • Bij "Aansluiting" kiezen voor "Aansluiten op een kabelmodem".
  • Bij toegangsgegevens kiezen voor "Geen toegangsgegevens vereist".
  • Bij verbindingsinstellingen moet je nog de snelheid van jouw abonnement instellen (voorbeeld 1000/40).
  • Bij IP instellingen kiezen voor "IP-adres automatisch via DHCP ophalen".
  • Bij IPv6 ondersteuning kan je IPv6 activeren. 

In eerste instantie zal de Fritz!Box een intern IP adres krijgen van de Telenet router (192.168.0.xxx).

  • Ga nu naar jouw modem instellingen op  "Mijn Telenet".
  • Hier zie je onder "Verbonden toestellen" de Fritz!Box staan, met zijn (intern) IPv4 adres, zijn IPv6 adres en het Mac adres. Dit is het correcte WAN MAC adres van de Fritz!Box.
  • Kopieer dit MAC adres naar de IPv4 bridge.
  • Na een herstart van de Telenet modem zal de Fritz!Box een extern IPv4 adres krijgen.
  • Via "Mijn Telenet" zal je de FritzBox nu niet meer zien staan met een IPv4 adres (alleen IPv6)

IPv6

  • De Fritz!Box zal op zijn WAN poort één IPv6 /64 adres krijgen van de Telenet E-router
  • De Fritz!Box zal via PD (prefix delegation) een /60 prefix krijgen, om verder te verdelen naar de aangesloten toestellen.
Eddy444
Professional Weetjesweter
Berichten: 43
Say what?! On a roll... Dat loopt vlotjes. Nog geen reader's digest? :-)

CV8560E met Fritz keuze en instellingen

@Ex-Netweter Voornaamste is een goede Wifi dekking, alle andere bijkomende mogelijkheden neem ik er graag bij.

0 Likes
StefaanH
Professional Superweter
Berichten: 5188
Dat verdient een trofee! Organisatietalent! Een echt antwoordkanon jij! De gouden postveer is voor jou

CV8560E met Fritz keuze en instellingen

Dat is mooi en duidelijk uitgelegd, @Ex-Netweter 👍


   StefaanH | Krak
    De Gustibus et Coloribus non est disputandum.
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
Eddy444
Professional Weetjesweter
Berichten: 43
Say what?! On a roll... Dat loopt vlotjes. Nog geen reader's digest? :-)

CV8560E met Fritz keuze en instellingen

@philippe_d Zou jij persoonlijk voor de 7530 AX gaan of de 7590? Is het ipv6 bridging probleem opgelost bij de CV8560E. Alleszins bedankt voor de klare info.

0 Likes
Ex-Netweter
 

CV8560E met Fritz keuze en instellingen

Je moet kiezen voor wat voor jou belangrijk is:

  • De Fritz!Box 7530 AX heeft WiFi 6 (802.11ax 1800 MBit/s), de andere WiFi 5 (802.11ac 1300 MBit/s).
  • De Fritz!Box 7590 is groter, heeft een aparte WAN poort, heeft ISDN, 2 analoge telefoonuitgangen en 2 USB 3.0 poorten.
  • De Fritz!Box 7530 is kleiner, goedkoper, en de beste keuze indien bovengenoemde eigenschappen voor jou niet belangrijk zijn ...

Alle drie hebben dezelfde VDSL driver (supervectoring 35b), zijn dus kwa modem gedeelte gelijkwaardig.

 

Een goede site om Fritz!Boxen met elkaar te vergelijken is:

 https://www.router-faq.de/?id=routervg&hwf1=fb7530ax&hwf2=fb7590

 

Eddy444
Professional Weetjesweter
Berichten: 43
Say what?! On a roll... Dat loopt vlotjes. Nog geen reader's digest? :-)

CV8560E met Fritz keuze en instellingen

Bedankt man voor je antwoorden 😀

0 Likes
Monnolo11
Experienced Weetjesweter
Berichten: 18
Say what?! Alles op zijn plek! Happy New Year! Nog geen reader's digest? :-)

CV8560E met Fritz keuze en instellingen

Beste allemaal,

 

Ik heb momenteel problemen met het openen van mijn Fritz!Box 7590 buiten mijn thuisnetwerk.
Ik heb momenteel mijn fritzbox aangesloten op de CV8560E via WAN-poort en MAC Bridging/pass-through op de pagina "Mijn Telenet". Ja, wanneer ik via de myfritz.net-website toegang tot mijn router probeer te krijgen, kan ik deze niet bereiken. Enige oplossing waar te zoeken om dit probleem op te lossen?

 

Dank aan iedereen die inzicht wil geven.

Tags (1)
0 Likes
flip1953
Experienced Allesweter
Berichten: 1602
Champagne, lezer van het jaar! Hallo zeg! Wat weet jij niet? Applaus voor jezelf! Straf. Héél straf!

CV8560E met Fritz keuze en instellingen

Kijk eens op de FritzBox > Internet > Online Monitor

Daar kan je zien of jouw FritzBox een etxern IPv4 (en/of IPv6 heeft gekregen)

 

 

fb7590.pngI

 

Indien niet, dan heb je het verkeerde MAC adres ingevuld op "Mijn Telenet"

 

Kijk dan eens in "Mijn Telenet" naar verbonden gebruikers.

Indien de FritzBox niet in de bridge staat, zal je zijn (lokaal) IPv4 adres (192.168.0.xxx) zien onder "Verbonden gebruikers", alsook het corresponderende MAC adres.

Copy/Paste dit MAC adres naar de bridge.

 

Als de FritzBox correct in de bridge staat, mag je hem niet meer zien onder "Verbonden gebruikers" (tenzij alleen met zijn IPv6 SLAAC adres).

Herstart ook eens de Telenet router (kan ook via "Mijn Telenet") om de bridge te activeren.

 

Stel ook in de FritzBox (Internet > Toegangsgegevens):

x Aansluiten op een kabelmodem (kabelaansluiting)

0 Likes
Monnolo11
Experienced Weetjesweter
Berichten: 18
Say what?! Alles op zijn plek! Happy New Year! Nog geen reader's digest? :-)

CV8560E met Fritz keuze en instellingen

Beste @flip1953, ik heb gedaan wat aangegeven maar nog steeds niet in staat om toegang te krijgen tot de router van buiten het netwerk. Zal zo snel mogelijk een screenshot posten.

0 Likes
Monnolo11
Experienced Weetjesweter
Berichten: 18
Say what?! Alles op zijn plek! Happy New Year! Nog geen reader's digest? :-)

CV8560E met Fritz keuze en instellingen

Nu met screenshot.

 

Capture.PNG

0 Likes
Arnie
Professional Allesweter
Berichten: 1748
Krak 2021 Krak 2022 Krak Hallo zeg! Wat weet jij niet?

CV8560E met Fritz keuze en instellingen

De internetverbinding van de Fritzbox is goed. De box ontvangt een publiek IPv4 en IPv6 adres.

Het je je Fritz-konto goed ingericht onder Internet -> MyFRITZ!-Konto ?

Ik heb een Duitse versie - misschien is de naam op de internationale versie anders.

Hier zou je ook een groen bolletje moeten zien met een melding zoiets als "Ihre FRITZ!Box ist bei MyFRITZ! angemeldet".

Beide opties moeten aangevinkt zijn:

- MyFRITZ!-Konto

- MyFRITZ!-Internetzugriff


   Arnie | Krak
   Meten is weten. Gissen is missen.
    Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes
flip1953
Experienced Allesweter
Berichten: 1602
Champagne, lezer van het jaar! Hallo zeg! Wat weet jij niet? Applaus voor jezelf! Straf. Héél straf!

CV8560E met Fritz keuze en instellingen

Hoe probeer je toegang te krijgen vanuit het internet?

Je moet natuurlijk wel

  • internet toegang via HTTPS activeren
  • een HTTPS poort kiezen (liefst niet 443)
  • dan heb je toegang via één van de aangeduide links (url's)

zie screenshot:

 

7590 internet toegang.png

 


@Arnie  schreef:

Het je je Fritz-konto goed ingericht onder Internet -> MyFRITZ!-Konto ?


Een MyFritz account is geen vereiste om toegang vanuit het inernet te verkrijgen.

Dat kan via het IPv4 of IPv6 adres, via dyndns, en/of via MyFritz ...

Als je maar de juiste poort weet ...

0 Likes
Arnie
Professional Allesweter
Berichten: 1748
Krak 2021 Krak 2022 Krak Hallo zeg! Wat weet jij niet?

CV8560E met Fritz keuze en instellingen


@flip1953  schreef:
Een MyFritz account is geen vereiste om toegang vanuit het inernet te verkrijgen.

Dat kan via het IPv4 of IPv6 adres, via dyndns, en/of via MyFritz ...

Als je maar de juiste poort weet ...


Dat is correct, maar dit was in antwoord op de opmerking van @Monnolo11 : "wanneer ik via de myfritz.net-website toegang tot mijn router probeer te krijgen, kan ik deze niet bereiken"

 

Om via de myfritz site toegang te krijgen is een account wel noodzakelijk.


   Arnie | Krak
   Meten is weten. Gissen is missen.
    Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
0 Likes