De Netweters
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Docsis 3.1 E-router (CV8560E): bridging actief

Beantwoorden
Experienced Beetjesweter
Berichten: 6
Say what?! Hey, jij weer! :-) Mooi, mooi! Nog geen reader's digest? :-)

Dit werkt zonder enig probleem. Dit is al herhaaldelijk gemeld op dit forum.

0 Likes
Beantwoorden
Experienced Bijna Allesweter
Berichten: 749
Lezersgoud. Respect! Even demarreren... En wanneer slaap jij? JACKPOT!

Ik vond mijn vraag ook terecht. Als de bridging modus zou zijn toegepast op de HGW, dan hadden we nu nog steeds 2 toestellen: de modem only en de HGW. Nu zitten ze met een extra kost om deze extra 3e modem te maken. Zoals @Suzy reeds melde heeft de nieuwe Docsis 3.1 enkel geen WiFi en kan hij gebridged worden. Dus dit zou ook gekunnen hebben met de HGW. Op mijn HGW staat WiFi uit, enkel kan ik hem niet bridgen...

Never trust in Dust
0 Likes
Beantwoorden
Professional Meerweter
Berichten: 126
De magic number! BINGO! De volle 100! Topicwurm!

@Scratch009  schreef:

En wat met de tv-box? ik lees ergens dat zelfs in bridge mode, de tv-box achter eigen router mag staan? of dat het alleszins werkt? 


Eigenlijk is het antwoord: het werkt wel, maar het "mag" niet 😊

Zoals @Suzy hier al eerder schreef:

  •  administratief kan Telenet het order voor de TV-Box niet afwerken, zolang ze de box niet "zien" achter de HGW of E-router (misschien is dit nog te voorkomen door de TV-box eerst eens een tijdje te laten werken op de Telenet router, voor je die overzet op de eigen router, zodat het order in het systeem kan "afgewerkt" worden?).
  •  Telenet kan de werking van de TV-Box niet garanderen achter een eigen router (en kan er dus geen support op geven).
  •  Last but not least: het is niet omdat het nu werkt, dat het zal blijven werken (Telenet zou de TV-boxen die achter een eigen router staan, altijd kunnen deactiveren)

Dus kan je niet zomaar zeggen "het werkt en het mag" 😏

0 Likes
Beantwoorden
Experienced Allesweter
Berichten: 1536
Applaus voor jezelf! Hallo zeg! Wat weet jij niet? De vlam zit erin. Champagne, lezer van het jaar!

@Domi1963  schreef:

Ik vond mijn vraag ook terecht. Als de bridging modus zou zijn toegepast op de HGW, dan hadden we nu nog steeds 2 toestellen: de modem only en de HGW. Nu zitten ze met een extra kost om deze extra 3e modem te maken. Zoals @Suzy reeds melde heeft de nieuwe Docsis 3.1 enkel geen WiFi en kan hij gebridged worden. Dus dit zou ook gekunnen hebben met de HGW. Op mijn HGW staat WiFi uit, enkel kan ik hem niet bridgen...


 

In de veronderstelling dat het eenzelfde toestel is met als enig verschil het ene met wifi en het andere zonder, treed ik u bij. Met de informatie die ik heb, kan ik echter nergens uit afleiden dat ze identiek zijn met uitzondering van de wifi. Identiek betekent dus dat ze intern dezelfde software hebben.

   janne_man | Krak
    In het land der blinden is eenoog koning.
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.

0 Likes
Beantwoorden
Freshman Weetjesweter
Berichten: 14
Handje vol! Nog geen reader's digest? :-) Goed gevonden! Twee handen vol!

Setup: Wigo 9 met CV8560E waarop rechtstreeks een TVbox, en de Fritzbox 7490 zijn aangesloten. Fritzbox is ingesteld als router met WAN op poort 1. Fritzbox MAC nummer is ingegeven bij Bridging in "Mijn Telenet". Fritzbox IPV6 is enabled.

Vaststellingen: 

  1. TV box werking OK, IPV4: 192.168.0.x en IPV6 2a02:1811:xxxx:700:8a71:b1ff:fe03:yyyy.
  2. Fritzbox IPV4 WAN: 178.118.243.xxx LAN: 192.168.1.yyy => alle aangesloten apparaten hebben internet access via IPV4
  3. Fritbox IPV6 WAN: 2a02:1811:xxxx:700:3632:c4ff:fe03:5721 (dit is een adres uit zelfde subnet als de TVbox), op de LAN worden geen IPV6 adressen 2a02:1811:... uitgedeeld. Fritzbox logging meldt:Could not establish ipv6 internet connection: No Response from DHVPV6 Server (SOL). Alle mogelijkheden ivm IPV6 instellingen zijn geprobeerd.

Conclusie: IPV4 bridging via CV8560E werkt perfect, maar IPV6 niet.

Nochtans zou, ik citeer: "Bridging laat toe om een apart publiek IPV4-adres en een aparte /56 IPV6 prefix toe te wijzen aan een intern toestel." De aparte /56 IPV6 prefix komt dus niet door.

Kan iemand bevestigen dat IPV6 bridging wel degelijk werkt, (Graag Uw instellingen). Mis ik een bepaalde instelling, of is er wel degelijk een probleem met IPV6 bridging, zoals in een andere post is gemeld. Ik maak wel geen gebruik van een vast IPV4 of IPV6 adres.

Mvg

Beantwoorden
Professional Meerweter
Berichten: 126
De magic number! BINGO! De volle 100! Topicwurm!

@Snarie  schreef:

Mis ik een bepaalde instelling, of is er wel degelijk een probleem met IPV6 bridging, zoals in een andere post is gemeld.


Jouw Fritz!Box instellingen staan correct, het lijkt er inderdaad op dat IPv6 via de Mac passtrough (nog) niet werkt. Jouw Fritz!Box heeft een IPv6 adres gekregen van de Telenet E-router, wat niet de bedoeling is in bridge mode.

@Suzy  - kan jij dat even escaleren naar de betrokken afdeling?

 

Ter info

Hieronder hoe de Internet status er zou moeten uitzien bij een werkende IPv6 bridge (screenshot van een Fritz!Box 7490 achter een Telenet modem only):

 

Bieke IPv6.png

0 Likes
Beantwoorden
Experienced Bijna Allesweter
Berichten: 617
Lees je nog iets anders? ;-) En wanneer slaap jij? Waar zijn die handjes? JACKPOT!

En waarom zou je eigen router in bridge modem geen IPv6 adres mogen krijgen ?

Dit is geen adres uitegdeeld door de E-router (want die functie staat uit) maar gebeurt via SLAAC en RA's (in combinatie met DHCPv6 om oa DNS servers mee te geven).

Een eigen router/firewall die DHCPv6 & SLAAC ondersteunt kan hier perfect mee overweg.

Via Prefix delegation krijg je dan zelfs een range die je eigen router op de LAN kan gebruiken (zonder NAT).

 

Dat is nu net de bedoeling, ook met bridge mode en de oude modem-only modems.

0 Likes
Beantwoorden
Experienced Bijna Allesweter
Berichten: 617
Lees je nog iets anders? ;-) En wanneer slaap jij? Waar zijn die handjes? JACKPOT!
0 Likes
Beantwoorden
Freshman Weetjesweter
Berichten: 14
Handje vol! Nog geen reader's digest? :-) Goed gevonden! Twee handen vol!

@Steven-EJa, maar maakt geen verschil. Logging Fritzbox:

Knipsel.JPG

Toegekend IPV6 is adres uit dezelfde range als de TV box. Er wordt geen apart /56 subnet toegekend.

 

@SuzyGraag advies van Uw interne collega specialist. Waarvoor dank.

0 Likes
Beantwoorden
Professional Meerweter
Berichten: 126
De magic number! BINGO! De volle 100! Topicwurm!
@Steven-E  schreef:

En waarom zou je eigen router in bridge modem geen IPv6 adres mogen krijgen ?

Dit is geen adres uitegdeeld door de E-router (want die functie staat uit) maar gebeurt via SLAAC en RA's (in combinatie met DHCPv6 om oa DNS servers mee te geven).

***

Dat is nu net de bedoeling, ook met bridge mode en de oude modem-only modems.

Ik denk dat we mekaar verkeerd begrijpen

Natuurlijk mag (moet) jouw router een IPv6 adres krijgen, en zoals je schrijft een eigen range (/56).

Dit komt rechtstreeks vanuit Telenet via de bridge.

 

Maar bij @Snarie krijgt zijn Fritz!Box een IPv6 adres vanuit de E-router (dus net alsof de Fritz!Box niet in de bridge zou zitten), en ook géén /56 range zoals verwacht zou worden.

Bij de oude modem-only (screenshot in mijn vorige post) werkt dit wel zoals verwacht, bij de bridge mode van de E-router blijkbaar (nog) niet?

 

@Steven-E  schreef:

@Snarieheb je ook stap5 uitgevoerd ?

https://en.avm.de/service/fritzbox/fritzbox-7490/knowledge-base/publication/show/1239_Setting-up-an-...

Deze link is niet relevant voor de bridge mode.

De link hierboven beschrijft hoe je bijkomende router(s) kan aansluiten achter de Fritz!Box , die dan zelf ook een eigen range (/62) krijgen om uit te delen naar hun clients.

 

Ik verwacht dat de bridge mode op de E-router - wat IPv6 betreft - identiek is alsof je een modem-only zou gebruiken (met dezelfde instellingen op de Fritz!Box) !

Beantwoorden
Freshman Weetjesweter
Berichten: 14
Handje vol! Nog geen reader's digest? :-) Goed gevonden! Twee handen vol!

Knipsel.JPG

0 Likes
Beantwoorden
Highlighted
Community Manager
Berichten: 2666
De gouden postveer is voor jou Netweters’ orakel! It's your fourth party! π-DAY!

@philippe_d  schreef:

@Snarie  schreef:

Mis ik een bepaalde instelling, of is er wel degelijk een probleem met IPV6 bridging, zoals in een andere post is gemeld.


@Suzy  - kan jij dat even escaleren naar de betrokken afdeling?


@philippe_d, ik heb het eens doorgestuurd naar enkele collega's om na te kijken. 

https://www.netweters.be/html/assets/Telenet%20logo%20signatures.png?version=previewSuzy | Community Manager

Without music, life would be a mistake. - Nietzsche

Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.

Beantwoorden
UrL
Professional Beetjesweter
Berichten: 7
Handje vol! Goed gevonden! Nog geen reader's digest? :-) A born reader!

Hallo,


Ik krijg geen internetverbinding op mijn eigen router als ik bridging (MAC passthrough) gebruik.
Ik heb een UTP-kabel aangesloten vanuit LANpoort modem (CV8560E) naar WANpoort router (TP-link Archer AX6000).


Als ik het WAN MAC-adres van mijn router invoer en toepas in Mijn Telenet, dan ontvangt mijn router plots geen internetsignaal meer. Ook niet na een cold reboot van modem + router. Wat ik ook probeer (verschillende boot sequenties), het WAN MAC adres laat geen signaal door naar de eigen router. 

 

Als ik daarentegen het LAN MAC-adres van mijn router invul in Mijn Telenet, dan krijgt mijn router wél een internetsignaal binnen. Maar hij krijgt geen publiek IP adres toegewezen (blijft 192.xx.xx.xx).


Het clonen van het MAC adres van de eigen PC  zorgt er ook voor dat mijn router een internetsignaal krijgt (WAN MAC adres eigen router ingevoerd + toegepast in Mijn Telenet), maar ook hier krijgt de eigen router geen publiek IPadres toegewezen.

 

Hoe kan ik ervoor zorgen dat het WAN MAC adres van de eigen router een internetsignaal doorlaat en de router een publiek IPadres toekent?

 

Dank u voor feedback/advies.

0 Likes
Beantwoorden
Experienced Bijna Allesweter
Berichten: 617
Lees je nog iets anders? ;-) En wanneer slaap jij? Waar zijn die handjes? JACKPOT!

probeer eens dhcp release En renew op je eigen router.
Lang genoeg wachten.

 

Het mac adres van de LAN interface ingeven heeft geen zin. Telenet ziet een ander mac adres en zal dan gewoon een privé ip-adres uitdelen.

Beantwoorden
UrL
Professional Beetjesweter
Berichten: 7
Handje vol! Goed gevonden! Nog geen reader's digest? :-) A born reader!

Hallo,

 

Windows Command prompt: ipconfig/release + daarna ipconfig/renew
Eigen router: DHCP Client List vernieuwd

10 minuten gewacht
Mijn Telenet: WAN MAC adres eigen router ingevoerd + opslaan

 

Dit resulteert in de melding (Mijn Telenet): error.flowSession.noFlowSession
Nog eens geprobeerd: opslaan lukt nu, maar opnieuw geen internet op de eigen router

 

0 Likes
Beantwoorden