De Netweters
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Docsis 3.1 E-router (CV8560E): bridging actief

Beantwoorden
Highlighted
Freshman Weetjesweter
Berichten: 16
A born reader! Primeur! Je eerste full page! Twee handen vol!

nope, nog steeds geen IPv6.

Ik vermoed dat ze deze 'technologische aanpassing' uitgesteld hebben vanwege KOVID19. Ik meen mij zoiets gelezen te hebben in de krant.

 

 

0 Likes
Beantwoorden
Highlighted
Experienced Weetjesweter
Berichten: 16
Handje vol! Nog geen reader's digest? :-) Goed gevonden! Twee handen vol!

IPV6 werkt zoals voorheen (CV8560E bridging met fritzbox 7590). Wel nog steeds met /60 prefix.

@SuzyIs aanpassing naar /56 prefix uitgesteld?

Indien zo, geen probleem. Er zijn vandaag andere prioriteiten...

0 Likes
Beantwoorden
Community Manager
Berichten: 2879
It's your fifth party! De gouden postveer is voor jou Netweters’ orakel! It's your fourth party!

@Snarie @VinzzB @kccoyote @WarlordZico Ik had om een update intern gevraagd en dit is de info die ze me hebben bezorgd: 

 

De update werd ondertussen uitgerold op de CV8560E, echter op deze modem zal je geen aparte prefix krijgen voor IPv6. Een eigen router zal steeds een subprefix krijgen van de /56 die aan de E-Router uitgedeeld wordt. In de huidige software krijgt een eigen router (die IPv6 prefix delegation dient te ondersteunen) een /60 prefix toegekend van de E-Router. Er is echter geen garantie dat dit steeds dezelfde /60 prefix is. Mogelijks wordt in de toekomst een grotere prefix uitgedeeld. 

https://www.netweters.be/html/assets/Telenet%20logo%20signatures.png?version=previewSuzy | Community Manager

Without music, life would be a mistake. - Nietzsche

Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.

Beantwoorden
Highlighted
Experienced Beetjesweter
Berichten: 4
Primeur! Leesclubje starten? Pageturner! Gelezen en goedgekeurd!

@Suzy bedankt voor de update. Echter, ik merk geen verschil.

 

Ik heb normaal gezien een Mikrotik router, maar hier krijg ik dus ipv6 niet aan de praat met de e-router (met modem-only, werkte dit perfect).

 

Om verkeerde instellingen e.d. uit te sluiten heb ik (het hele weekend totnogtoe) hetvolgende geprobeerd:

  • andere mikrotik met default settings, aanvragen met of zonder prefix hint van ::/60 -> werkt niet
  • een RT-AC66 van Asus, die ook Prefix Delegation ondersteunt -> werkt niet
  • pfSense op Hyper-V geinstalleerd en daar met verschillende settings geprobeerd, incl. de werkwijze die eerder in deze thread wordt aangeprezen als werkende (die met het veranderen van DUID's) -> werkt niet

In alle gevallen werkt ipv4 meteen (extern adres), maar ipv6 blijft in alle gevallen gelijkaardig als wat @VinzzB eerder postte: de request voor PD wordt gestuurd, maar er komt nooit een respons van de modem.

 

Ik wil gerust aannemen dat het voor sommige mensen werkt, maar ik heb nu ondertussen op 3 verschillende apparaten geprobeerd, gaande van huis-tuin-keuken router zoals de Asus naar toch wel redelijk gereputeerde hardware (mikrotik) en software (pfsense), en geen van allen werkt, dus ik denk dat er toch nog wel wat meer aan de hand is. Ik ben alvast niet alleen, he @VinzzB? 😉

Tot slot: op al deze apparaten krijg ik wel een (::/64) SLAAC adres. 

Beantwoorden
Highlighted
Freshman Weetjesweter
Berichten: 16
A born reader! Primeur! Je eerste full page! Twee handen vol!

Ik ben duidelijk niet de enige met dit probleem. 😞 En we verliezen hier veel tijd aan. Ik heb er ook al meerdere dagen aan zitten prutsen en op zitten vloeken.

 

@kccoyote  Zie jij op je PFsense ook bogus trafiek binnenkomen dat afkomstig is van de e-router?

 

voorbeeld:

WAN192.168.0.1224.0.0.1
WAN1.0.168.192224.0.0.1

 

De tweede (1.0.168.192) vind ik al helemaal bizar. Dat is het omgekeerde van het private class C adres? Lijkt wel alsof er iets mis is met mijn e-router????? telenet?

 

Als ik upnp opzet op de telenet e-router dan zie ik ook een heleboel upnp (ssdp/1900) trafiek op mijn pfsense. Ik zou verwachten dat deze trafiek niet op de bridge poort komt.

0 Likes
Beantwoorden
Highlighted
Experienced Weetjesweter
Berichten: 16
Handje vol! Nog geen reader's digest? :-) Goed gevonden! Twee handen vol!

Hierbij mijn instellingen (Fritzbox 7590)

Modem CV8560E in bridge mode. Fritzbox deelt correct ipv6 adressen uit (via /60 preflix)

 

TelenetIPV6_2.JPGTelenetIPV6.JPG

Beantwoorden
Highlighted
Professional Beetjesweter
Berichten: 7
WOW, overzichtelijk! Follow the reader, reader! Mooi, mooi! Primeur!

Op een CV7160E modem 24*8 DOC3 EMTA(DOCSIS) krijg ik een apart /128 addres op WAN interface (een /128 welke geen deel is van de /56). Ik heb een vast IP (Business) account.

Maar is dit /128 addres gegarandeerd dat steeds hetzelfde (i.e. vast)?

Het addres is (neem ik aan) gebonden aan de DUID.

Dank en hou je gezond!

 

 

Tags (1)
0 Likes
Beantwoorden
Highlighted
Freshman Weetjesweter
Berichten: 8
Mooi, mooi! Hey, jij weer! :-) Pageturner! Primeur!

FYI bij mij is prefix delegation stoppen met werken sinds een week ofzo, met dezelfde instellingen als eerder werkt het nu niet meer op mijn pfSense.

 

Zal wel ff wachten tot na COVID-19 om te zien welke updates nog komen 🙂

Beantwoorden
Highlighted
Freshman Weetjesweter
Berichten: 8
Mooi, mooi! Hey, jij weer! :-) Pageturner! Primeur!

@VinzzB ik zie dezelfde "omgekeerde IP" traffiek dropped op pfSense

0 Likes
Beantwoorden