De Netweters
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Unify Dream Machine Pro achter Telenet E-Router

Beantwoorden
Highlighted
Freshman Beetjesweter
Berichten: 2
Primeur! De kop is eraf! Pageturner! Gelezen en goedgekeurd!

Dag allen,

 

Zonet heb ik een Unifi Dream Machine Pro geïnstalleerd achter een Telenet modem. Technieker vertelde mij dat dit modem only is en dat hier ook geen Wifi of DHCP op draait. In principe verwacht ik dus dat dit een pass-through only is.

 

Nu kan ik geen UTP verbinden van de WAN poort op de modem naar mijn UDM. 1 van de 4 andere poorten geeft wel internet door maar dan krijgt mijn UDM een 192.168.0.172 adres. Ik zou verwachten dat mijn UDM effectief mijn WAN adres zou doorkrijgen om dan zelf 192.169.0.1 uit te zenden.

 

Daarnet had ik DHCP enabled op de UDM en toen liep alles vierkant (AP's en ander fixed apparaten waren allen niet bereikbaar). Ik vermoed dus dat de modem wel DHCP speelt en dat we hier met een IP-conflict zitten.

 

Wanneer ik inlog op de modem kan ik nergens DHCP opties of dergelijke aanpassen. Voorlopig heb ik het subnet op Telenet modem aanpast naar 192.168.1.x en de Unifi apparaten op 192.168.0.x .

 

Vooraleer ik op mijn Unifi omgeving een volledig apart subnet/VLAN aanmaak wil ik zeker zijn of bovenstaande info correct is, of als ik iets over het hoofd zie.

 

Groeten Maxime,

0 Likes
Beantwoorden
2 reacties
Highlighted
Freshman Beetjesweter
Berichten: 2
Primeur! De kop is eraf! Pageturner! Gelezen en goedgekeurd!

Net zelf nog meer info ontdekt. Zal bridging enablen naar mijn Unifi Dream Machine. Enige wat ik mij dan nog afvraag is als ik mijn Digibox rechtstreeks op de modem laat van Telenet ik dan nog volledige interactiviteit heb?

Beantwoorden
Highlighted
Freshman Meesterweter
Berichten: 2076
Organisatietalent! Bye-bye Google, hello Yougle! It's your fourth party! De slimste mens? Dat ben jij.

@Maxime_V 

 

Uit hetgeen ik lees maak ik op dat je de e-router hebt en dus niet een echte modem-only. Maar dat zal je zelf ook al wel doorhebben neem ik aan.

En ja hoor, sluit uw digibox of corder gerust aan op een van de drie overblijvende LAN poorten van uw e-router; Eigenlijk is dat zelfs de bedoeling, want als je die aan uw eigen router gaat aansluiten, dan ga je geen interactiviteit hebben.

 

EDIT: voor de volledigheid: WiFi heb je inderdaad niet op uw e-router, maar DHCP wel hoor. Indien je enkel uw digibox daar gaat op aansluiten moet je er verder niet van wakker liggen, maar anders zou ik toch voor de derde positie van uw eigen subnet een andere waarde kiezen dan "0" om zeker geen conflicten te hebben tussen beide routers.

 

EDIT 2: ik had uw tekst nog niet ten einde gelezen alvorens er op te antwoorden, intussen heb ik door dat je hetgeen ik neerpende zelf ook al uitgevogeld had ... 😳

 


   StefaanH | Krak
    De Gustibus et Coloribus non est disputandum.
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
Beantwoorden