De Netweters
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

IPv6 op de CV8560E (E-router)

Beantwoorden
Experienced Bijna Allesweter
Berichten: 785
Volop in the game! Happy New Year! Alles op zijn plek! Netjes!

Laat ons dit IPv6 topic niet verder bevuilen met een discussie over de vrije hardwarekeuze ...

Dat is een aparte discussie 🙂

Beantwoorden
Freshman Meerweter
Berichten: 55
Happy New Year! It's your first party! Goed bezig! Dat begint te tellen!

@Suzy  en andere testers.

De nieuwste firmware werkt stabiel sinds meer dan 1 week nu (Fritzbox 7590). Wel jammer dat een 2de router de setup breekt. Eigenlijk is de /60 prefix beperkt tot 1 router welke op zijn beurt nog 16 sub-LANs /64 kan bedienen. Conclusie: nieuwe firmware OK, maar voor verbetering vatbaar: ja

Beantwoorden
Freshman Beetjesweter
Berichten: 2
Pageturner! Gelezen en goedgekeurd! Hi there! Hallo! Welkom!

Allen,

 

Ik heb een Docsis3.1 E-Router in bridged modus gekoppeld aan mijn Ubiquitu Dream Machine. Ik ben al de gehele avond aan het proberen om ipv6 werkende te krijgen maar ik slaag er maar niet in. Ik heb al zowel met een /56 en een /60 op men WAN geprobeerd. Het lijkt er me echter op dan men WAN altijd een /64 adres toegewezen krijgt.

 

Zijn er enige suggesties wat ik eventueel mis doe of wat ik nog kan proberen?

 

Alvast bedankt!

0 Likes
Beantwoorden
Experienced Bijna Allesweter
Berichten: 785
Volop in the game! Happy New Year! Alles op zijn plek! Netjes!

@boetn1 Afwachten tot er een nieuwe FW update uitgerold wordt die dit probleem oplost

Als je eens door deze topic had gebladerd, dan had je kunnen lezen dat IPv6 (nog) niet werkt op een eigen router achter de CV8560E 

 

Met of zonder bridge mode maakt geen verschil. Mac passtrough heeft alleen effect voor IPv4.

0 Likes
Beantwoorden
Freshman Beetjesweter
Berichten: 2
Pageturner! Gelezen en goedgekeurd! Hi there! Hallo! Welkom!

@philippe_d heb heel stuk van het topic doorlezen hoor. Zag gewoon af en toe passeren dat mensen het wel aan de praat gekregen hadden waaronder op een udm pro. Vandaar mijn vraag.

 

Is er al een zicht op de release datum voor deze nieuwe firmware?

0 Likes
Beantwoorden
Freshman Meerweter
Berichten: 55
Happy New Year! It's your first party! Goed bezig! Dat begint te tellen!

Update ivm nieuwe firmware:

Met volgende testopstelling is adres uitreiking als volgt:

E-router -> Fritzbox 7590 -> Interne netwerk 2x -> Draytek 2925 dual wan router => testcomputer

 

Hoodip adres 2a02:1811:xxxx:8d00:... => voor alle devices direct verbonden met E-router

Fritzbox deelt 2a02:1811:xxxx:8d20:... => voor alle devices direct verbonden met Fritzbox LAN

Fritzbox deelt 2a02:1811:xxxx:8d21:... => voor alle devices direct verbonden met Fritzbox Guest Lan

 

Op Fritzbox staat "Delen van het door de internetaanbieder toegewezen IPv6-netwerk worden doorgegeven aan downstreamrouters." aan

 

Draytek port based VLAN: WAN1->LAN1 alle devices in 2a02:1811:xxxx:8d2d:... range

Draytek port based VLAN: WAN2->LAN2 alle devices in 2a02:1811:xxxx:8d29:... range

 

Zoals reeds gemeld zijn er 16  /60 netwerken beschikbaar .../8d20 tem ../8d2f en 1 ../8d00

 

Alles werkt perfect op ieder aangesloten device.

 

Beantwoorden
Professional Veelweter
Berichten: 416
Waar zijn die handjes? Happy New Year! Lezersgoud. Respect! Even demarreren...

@Snarie  schreef:

Zoals reeds gemeld zijn er 16  /60 netwerken beschikbaar .../8d20 tem ../8d2f en 1 ../8d00


De Fritzbox kan inderdaad zelf ook Prefix delegation, maar doet dit uit de enkele /60 prefix die deze van telenet ontvangen heeft; 8d20.

De prefixen 8d21 t/m 8d2f zijn /64 prefixen.



Meten is weten. Gissen is missen.
Beantwoorden
Experienced Beetjesweter
Berichten: 6
Follow the reader, reader! Leesbeest! Hey, jij weer! :-) Happy New Year!

Heeft er iemand enig idee of en hoe we gaan kunnen zien of onze router de nieuwe firmware gekregen heeft eens die gereleased wordt?

 

In mijn telenet staat er onder het ? icoon 'Modemtype en firmware versie"

 

Er staat echter enkel DOCSIS 3.1 E-Router, ik dacht dat die 3.1 hoorde bij het modem type of is dat de firmware versie?

0 Likes
Beantwoorden
Professional Meesterweter
Berichten: 2937
Jij Netweters wikipedia! Happy New Year! Vraagbaakkampioen! PS: 2500 posts. Indrukwekkend!

@thesource 

Dat is de hoogste Docsis versie die door dit apparaat ondersteund wordt.


   janne_man | Krak
    In het land der blinden is eenoog koning.
      Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.

0 Likes
Beantwoorden
Professional Veelweter
Berichten: 416
Waar zijn die handjes? Happy New Year! Lezersgoud. Respect! Even demarreren...

@thesource  schreef:

Heeft er iemand enig idee of en hoe we gaan kunnen zien of onze router de nieuwe firmware gekregen heeft eens die gereleased wordt?


Ik heb daar ook al naar gezocht, maar denk niet dat wij zelf kunnen kijken welke SW versie er op onze router actief is.



Meten is weten. Gissen is missen.
Beantwoorden
Experienced Bijna Allesweter
Berichten: 785
Volop in the game! Happy New Year! Alles op zijn plek! Netjes!

@thesource  schreef:

Heeft er iemand enig idee of en hoe we gaan kunnen zien of onze router de nieuwe firmware gekregen heeft eens die gereleased wordt?


Heel eenvoudig:

  1. Gewoon afwachten en deze topic in de gaten houden. Ik neem aan (lees: hoop) dat de Netweters de eersten zullen zijn die geïnformeerd worden dat Telenet gestart is met het uitrollen van de firmware update (nietwaar @Suzy 🙂) ??
  2. Van zodra de uitrol van de fix gestart is, kan je al IPv6 activeren op jouw router. Je zal wel vlug merken wanneer je een /60 prefix krijgt (router logs in de gaten houden?) 😊

@Hallo_iedereen Gelieve massaal uw (IPv6) ervaringen/problemen te melden in deze topic!

Beantwoorden
Experienced Allesweter
Berichten: 1318
Happy New Year! Like a journalist. Volop in the game! Straf. Héél straf!

Wees gerust. Zodra de definitieve software er is, wordt het hier gemeld.


  Steven-E | Krak
  Ik wil groot zijn in iets kleins
  Vergeet niet om likes te geven en/of als oplossing te markeren.
Beantwoorden
Professional Veelweter
Berichten: 416
Waar zijn die handjes? Happy New Year! Lezersgoud. Respect! Even demarreren...

SInds 1 dec is mijn Telenet router ook voorzien van de meest recente software versie. Ik kan nu dus terug mijn.telenet gebruiken, zonder gevaar dat de "patch" verloren gaat.

Net als met de patch lijkt alles goed te werken. De fritzbox ontvangt een /60 prefix, en gebruikt deze om IPv6 aan de achterliggende LAN's aan te bieden.

 

Net als bij de patch soms gebeurde heb ik nu een enkele keer gehad dat de DHCPv6 renew voor de prefix niet werkte. Een reset van de Telenet router, en een reconnect vanaf de Fritzbox loste dat probleem op.

 

Vraagje voor freetz gebruikers:

Ik zou graag de prefix en de TTL timers in de gaten houden, en hiervoor gebruik maken van een script om wireshark te starten en te stoppen.

De prefix zelf en de prefix lengte zijn makkelijk te vinden:

$ ssh root@router sed -n -e 2p -e 3p /tmp/dhcpv6.leases
prefix = 2a02:1811:xxx:x750::;
prefixlen = 60;
$ 

Enig idee waar de timers te vinden zijn? De zijn wel via GUI te vinden, maar dat is lastig in een script te parsen. Een CLI commando zijn handiger zijn.



Meten is weten. Gissen is missen.
0 Likes
Beantwoorden
Professional Weetjesweter
Berichten: 42
Tien op tien! Jij bent af! Say what?! Nice talking to you!

Deze nacht, omstreeks 4u45 begon mijn modem verschillende keren te resetten.

Soms had ik enkel IPv6 en dan weer enkel IPv4 en dan weer beide. Het ging alle kanten op...

 

Na een tijdje (±30min) kreeg mijn router enkel nog een private 192.168... adres toegewezen.

Ik heb dan enkele uren (+5u) gewacht maar ik ontving geen publiek IP meer..

 

Uiteindelijk ben ik via mijn smartphone op de mijn.telenet pagina's gaan kijken en zag ik dat mijn Pass through mac adres er niet meer in stond. Ik ging er dus vanuit dat er een of andere update gepusht werd naar de e-router en dat ik het mac adres terug mocht invullen op de mijn telenet pagina.

 

Nu blijkt dat mijn IPv6-PD connectiviteit toch verdwenen is (door mijn aanpassing in mijn telenet wsl). Geen idee wat er aan de hand was. De Wan link ging verschillende keren volledig down of had 100% packet loss.

0 Likes
Beantwoorden
Professional Veelweter
Berichten: 416
Waar zijn die handjes? Happy New Year! Lezersgoud. Respect! Even demarreren...

@VinzzB, ben je een gebruiker van de IPv6 patch of de beta-firmware versie?

 

In geval van het laatste kun je een factory-reset van de e-router doovoeren (een 8 tal seconden de reset toets gedrukt houden, tot de leds blinken, dan loslaten). Dit zal hopelijk helpen het probleem op te lossen. Daarna moet je dan wel weer even terug het mac adres ingeven.

 

Als je de patch had, dan moet die terug opnieuw ingebracht worden. Het beste dat even via @Suzy vragen.



Meten is weten. Gissen is missen.
0 Likes
Beantwoorden